Tilbake til Ekspertise

Konfigurere Apple Watch for et annet familiemedlem


Oppdatert: Desember 2022


Med Familiekonfigurering i watchOS 7 og nyere kan familiemedlemmer som ikke har sin egen iPhone, få glede av funksjonene og fordelene som Apple Watch gir.

Slik fungerer det

Med Familiekonfigurering kan familiemedlemmet ditt som ikke har sin egen iPhone, bruke Apple Watch til å gjøre ting som å ringe, sende meldinger og dele posisjonen sin med deg.

Når du har konfigurert en klokke for et familiemedlem, kan du bruke iPhone til å administrere noen av egenskapene til klokken.

Merk at enkelte Apple Watch-funksjoner krever en tilhørende iPhone og ikke er tilgjengelige på en Apple Watch som sammenkobles ved bruk av Familiekonfigurering.

 

Dette trenger du

 • Apple Watch Series 4 eller nyere med Cellular* eller Apple Watch SE med Cellular*, med watchOS 7 eller nyere.
 • iPhone 6s eller nyere med iOS 14 eller nyere til den første konfigureringen av klokken.
 • En Apple-ID til deg selv og en til familiemedlemmet som skal bruke Apple Watch. Apple-ID-en din må ha tofaktorautentisering slått på.
 • En Familiedeling-konfigurasjon som inkluderer personen som skal bruke Apple Watch. Du må ha rollen som organisator eller forelder/verge for å konfigurere en Apple Watch for et familiemedlem.

*NB: Det trengs ikke noe mobilabonnement for å konfigurere en Apple Watch for et familiemedlem, men det er nødvendig for enkelte funksjoner. Per desember 2022 er det kun Telia som støtter Familiekonfigurering. Du som administrator trenger ikke å ha samme operatør. Les mer under punkt 7.

 

 

 

1

Ta på deg klokken og slå den på

Hvis det ikke er en ny Apple Watch, må du slette den først.

Deretter tar du på deg klokken eller ber familiemedlemmet om å ta den på. Trykk og hold inne sideknappen til du ser Apple-logoen.


2

Hold klokken nær iPhone

Hold Apple Watch i nærheten av iPhonen din. Vent til du ser «Bruk iPhone til å konfigurere Apple Watch» på iPhone, og trykk på Fortsett. Hvis du ikke ser denne meldingen, åpner du Watch-appen på iPhone og trykker på Alle klokker og Koble sammen med ny klokke.

Trykk på Konfigurer for et familiemedlem, og trykk på Fortsett på det neste skjermbildet.


3

Koble klokken sammen med iPhone

Hold iPhone over animasjonen som vises på klokken. Sentrer urskiven i søkeren på iPhone, og vent til du ser en melding om at Apple Watch er sammenkoblet. Hvis du ikke kan bruke kameraet, trykker du på Sammenkoble Apple Watch manuelt, og deretter følger du trinnene som vises.

Trykk deretter på Konfigurer Apple Watch.


4

Konfigurer en sikkerhetskode

Trykk på Enig på skjermbildet Vilkår og betingelser, og velg en tekststørrelse for Apple Watch.

Angi deretter en sikkerhetskode for å holde klokken sikker.


5

Velg et familiemedlem

Velg familiemedlemmet som skal bruke Apple Watch. Hvis vedkommende ikke vises, trykker du på Legg til nytt familiemedlem.

Skriv inn Apple-ID-passordet til familiemedlemmet, og trykk på Neste.

Tips: Du kan opprette et familiemedlem før du har kjøpt en Apple Watch under Innstillinger -> Familiedeling på iPhone. På denne måten kan gå gjennom hva du ønsker av grenser og innstillinger allerede før du starter opp Apple Watch.


5

Velg et familiemedlem

Velg familiemedlemmet som skal bruke Apple Watch. Hvis vedkommende ikke vises, trykker du på Legg til nytt familiemedlem.

Skriv inn Apple-ID-passordet til familiemedlemmet, og trykk på Neste.

Tips: Du kan opprette et familiemedlem før du har kjøpt en Apple Watch under Innstillinger -> Familiedeling på iPhone. På denne måten kan du gå gjennom hva du ønsker av grenser og innstillinger - allerede før du starter opp Apple Watch.


6

Slå på Spør om kjøp

Slå på Spør om kjøp hvis du vil gi godkjenning til eventuelle nedlastinger eller kjøp som gjøres på Apple Watch.


7

Konfigurer mobilnett og WiFi

Hvis iPhone-mobiloperatøren din støtter Familieoppsett, kan du legge til klokken i abonnementet ditt.

Hvis operatøren ikke støtter Familieoppsett, eller du ønsker å bruke en annen operatør, velger du Ikke nå. Du kan per desember 2022 kun velge Telia, og kontakte dem direkte for å sette opp mobilabonnementet. Du som administrator trenger ikke å ha samme operatør.

Deretter velger du om du vil dele det nåværende Wi-Fi-nettverket ditt med Apple Watch.


8

Slå på andre funksjoner

På de neste skjermbildene velger du om du vil slå på og konfigurere flere Apple Watch-funksjoner. Dette omfatter Stedstjenester for Finn personer-appen, Siri, Apple Cash Family, Meldinger i iCloud, Helsedata, Nødanrop (SOS), Nødkontakter, Nødinfo, Aktivitet, Sporing av treningsruter og Bilder.


9

Konfigurer delte kontakter og Skoletid

Nå blir du bedt om å konfigurere kontaktene som kommer til å være tilgjengelige på Apple Watch. For å tillate dette må du ha Kontakter i iCloud aktivert. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud på iPhone og sørg for at Kontakter er slått på.

Deretter kan du åpne din egen Kontakter-app og velge betrodde personer som du vil dele med Apple Watch. Du kan administrere disse delte kontaktene senere, og konfigurere restriksjoner, i Skjermtid på iPhone.

Til slutt angir du en Skjermtid-sikkerhetskode for klokken og slår på Skoletid. Når du er ferdig, trykker du på OK for å begynne å bruke Apple Watch.


Tilgjengelighet for funksjoner og apper

 • Helse- og treningsfunksjoner:
 • Varslinger om høy og lav puls er tilgjengelige for brukere som er fylt 13 år.
 • Fallregistrering er tilgjengelig for brukere som har fylt 18 år.
 • Brukere som ikke er fylt 13 år, kan bruke aktivitetsminutter i stedet for aktive kalorier som bevegelsesmål i Aktivitet-appen.
 • Apple Pay-funksjoner:
 • Apple Cash for familien er tilgjengelig for brukere under 18 år, slik at de kan foreta kjøp samt sende og motta penger i Meldinger med Apple Pay (kun USA).
 • Apple Pay med et kreditt-, debet- eller reisekort i Wallet-appen er ikke tilgjengelig med Familiekonfigurering.
 • Følgende funksjoner og apper er ikke tilgjengelige: varslinger om uregelmessig hjerterytme, EKG, Syklus, Søvn, Oksygen i blodet, Podcasts, Fjernkontroll, Nyheter, Hjem og Snarveier.