Tilbake til Ekspertise

Slik sikrer du din Apple Watch med aktiveringslås.


Oppdatert: Februar 2019


Har du hørt om tjenesten Finn iPhone? Med watchOS 2 og nyere kan du på samme måte bruke aktiveringslåsen til å beskytte din Apple Watch, dersom du skulle miste eller bli frastjålet den. Vi viser deg hvordan du setter det opp.

Hvordan fungerer det?

Aktiveringslåsen for Apple Watch krever watchOS 2 eller nyere, og den slås automatisk på når du konfigurerer Finn iPhone på din telefon. Aktiveringslås krever din Apple-ID med tilhørende passord. Har du dette kan du enkelt koble Apple Watch og iPhone fra hverandre samt koble til og bruke Apple Watch sammen med en ny telefon. 

Dersom du vil sjekke om din aktiveringslås er slått på logger du deg inn på iCloud.com. Klikk på innstillinger og se om klokken vises under "Mine enheter". Du kan også gå til iCloud.com/activationlock og oppgi enhetens serienummer.

 

Merk enheten som tapt eller savnet.

Dersom du skulle være så uheldig å miste eller bli frastjålet din Apple Watch kan du merke Apple Watch som savnet for å hindre at noen reaktiverer den uten din tillatelse (forutsatt av at aktiveringslåsen er på). Funksjonen kan likevel ikke brukes til å lokalisere en savnet Apple Watch eller sette den i "Mistet-modus".

Aktiveringslåsen vil:

  • Deaktiverer Apple Pay-kort på Apple Watch.
  • Være aktivert selv om noen sletter klokken. Din Apple-ID vil være påkrevd for å kunne koble en telefon på din Apple Watch igjen.

Slå på Merk som savnet på datamaskinen:

  1. Gå til iCloud.com
  2. Logg deg på med Apple-ID-en og åpne Innstillinger.
  3. Klikk på "Apple Watch" under "Mine enheter".
  4. Klikk på "er denne enheten savnet" og klikk deretter på "merk som savnet" for å bekrefte. Skulle din Apple Watch komme til rette igjen, kan du logge deg på iCloud.com. Klikk deg inn på innstillinger hvor du velger funksjonen "fant denne enheten".  

 

Slå på Merk som savnet på den tilkoblede iPhone:

  1. Åpne Klokke-appen på din iPhone og trykk på "Min klokke"
  2. Trykk på "Apple Watch" og slå deretter på "Merk som savnet".
  3. Bekreft at du vil koble til og oppgi din Apple-ID.

Vær bevist på at dersom du aktiverer funksjonen  "merk som savnet" fra en tilkoblet iPhone kan du ikke reversere dette valget senere. Det betyr at din enhet må kobles til på ny dersom du finner den igjen. 
 

Og en liten huskeregel: Husk å ALLTID slå av aktiveringslåsen før du leverer inn Apple Watch til service eller overfører den til en ny eier.