Bloggen

 

 

Det geniale med iCloud.

 

Det geniale med iCloud.

Det geniale med iCloud.

iCloud holder enhetene dine synkronisert og gir tilgang til innholdet ditt fra hvor som helst i verden. iCloud kan også holde familiens enheter delvis synkronisert og gi foreldre større kontroll, med restriksjoner og begrensninger for barnas enheter. Skulle en av dine eller familiens enheter bli borte eller stjålet, kan iCloud spore, slette og sperre dem. Og fordi alt ligger i skyen, er det bare å logge seg på og du er tilbake der du avsluttet.

 

LETT Å KOMME I GANG. Du får spørsmål om å opprette eller logge deg på en eksisterende konto allerede under oppstart av en ny enhet. Selv om du hopper over denne delen, kan du når som helst aktivere tjenesten ved å åpne Systemvalg (Mac) eller Innstillinger (iOS). Helt øverst finner du navnet ditt og Apple ID, iCloud, medier og kjøp. Under den menyen finner du alle innstillinger og historikk: som hvor mye plass du har igjen, og hva som faktisk synkroniseres.

Slik kommer du i gang med iPhone og iPad
Slik kommer du i gang med Mac
Slik kommer du i gang med Apple Watch

DIN E-POST = DITT BRUKERNAVN. Brukernavnet ditt i iCloud er din e-post. Vi anbefaler at du alltid bruker en privat e-post og ikke den du har på jobben. Jobbskifter kan skje, og da har man plutselig ikke tilgang til mailen. Det trenger du om du skulle glemme ditt passord eller må verifisere en endring i iCloud.

HVOR ER? (TIDLIGERE KALT "FINN IPHONE". Vi vet det kan gå raskt under en oppstart, så for å ha bedre kontroll er det greit å ta turen innom Innstillinger og iCloud. Det er veldig frustrerende om man tror at Hvor er? er skrudd på, for så å innse at det ikke var tilfellet – etter et tyveri. Hvor er?-funksjonen gjør det nemlig mulig for deg å spore, slette og sperre enheter om de skulle komme på avveie, så skru det på!

 

SÅ MYE GB DU TRENGER. iCloud er i utgangspunktet gratis, men da med kun 5 GB lagring. De fleste bruker nok likevel iCloud på tvers av flere enheter, med tanke på bilder og sikkerhetskopi, og da trenger du fort mer. Gleden av å ha bildene fra familieferien for 5 år siden trygt i skyen er så stor at vi mener det er verdt å prøve ut et abonnement med iCloud+. Det er det de betalbare abonnementene heter.

I dag kan du få opptil 2TB med lagring. Det er ingen bindingstid, og hele familien kan dele ett abonnement.

DELE INNHOLD ER SMART. I en husholdning er det så klart ønskelig å dele kjøp uten å måtte betale flere ganger. Noen bruker den samme iCloud-kontoen til det. Det bør man unngå, vi anbefaler heller at Familiedeling aktiveres. Da kan opptil 6 personer dele kjøp og fortsatt ha forskjellige kontoer. Så slipper du at resten av husholdningen har mer tilgang enn de bør ha. Dessuten trenger du ikke å starte på nytt med en ny konto om man ikke lenger skal bo under samme tak.

NØKKELRING ER EN GOD TING. Til slutt må vi trekke frem Nøkkelring. En soleklar favoritt hos oss i Eplehuset. Fordi i en trygg digital hverdag bør man aldri ha det samme passordet. Det vet vi selv er krevende å holde styr på, og stadig vekk blir man låst ute. Nøkkelring kan både opprette et vanskelig passord og huske det for deg. Velg Nøkkelring og du vil aldri angre. Tips: Det gjør det også enklere for oss å hjelpe deg i servicedisken.

BARE SÅ DET ER SAGT... Når vi sier ”i skyen” eller ”alt er i skyen”, betyr det ikke at det faktisk er i skyen. Innholdet ditt er trygt plassert på servere. Du bruker bare nettkoblingen din til å få tak i det. Så det du får, er serverplass et eller annet sted i verden...

 

 

Book din egen PT

Hos oss kan du få din helt egen Apple-ekspert.

Les mer >


 

Bloggen

Siste nytt og oppdatering, direkte fra Eplehuset.

Les mer >