iPadOS

Hva sier et navn?
Ganske så mye, faktisk.

Selv om den bygger på samme grunnlag som iOS, har iPad blitt en helt egen opplevelse. Med kraftige apper de­signet for en stor Multi-Touch-skjerm. Multitasking med enkle, intuitive bevegelser. Og muligheten til å flytte og slippe filer med fingertuppen. Det har alltid vært magisk. Og nå heter det iPadOS.

 

 

iPadOS

Hva sier et navn? Ganske så mye, faktisk.

Selv om den bygger på samme grunnlag som iOS, har iPad blitt en helt egen opplevelse. Med kraftige apper de­signet for en stor Multi-Touch-skjerm. Multitasking med enkle, intuitive bevegelser. Og muligheten til å flytte og slippe filer med fingertuppen. Det har alltid vært magisk. Og nå heter det iPadOS.

 

 

 

 

Slide Over og Split View

Slide Over og Split View har gjort det lekende lett å jobbe med flere apper sam­tidig på iPad. Nå kan du ta arbeids­flyten din til nye høyder ved å la deg jobbe akkurat slik du vil – på enda mer intuitive måter.

Slide over
Ha alle favoritt-appene dine liggende klare i Slide Over.

 

Ny Hjem-skjerm

Hjem-skjermen har fått ny design for å kunne utnytte den store skjermen på iPad. Med en forbedret layout kan du se flere apper. Og du kan feste nyttige widgeter på forsiden.

App Switcher
Raskt se alle åpne apper og vinduer og bytt mellom dem.

 

Bilder

Med den store, impo­nerende Retina-skjermen er iPad perfekt for å bla gjennom og redigere bildene dine. Og den er kraftig nok til å håndtere alt av fotoredi­gering. Med iPadOS kan du håndtere og redigere bilder mer effektivt, med enkle og raske funksjoner for å ta bilder, redigere og navigere i dem.

Helt ny Bilder-fane

En ny, kuratert visning av de beste minnene dine – hver dag, hver måned og hvert år.

Ny design for redigering

Nye verktøy hjelper deg med å gjøre justeringer og bruke filtre, slik at du kan finjustere bildene dine.

Kraftig videoredi­gering

Nesten alle verktøy og effekter som du bruker på bildene dine, kan også brukes på videoer, som roter, beskjær og autoforbedre.

 

Tastaturer

Skjermtastaturet er alltid tilgjengelig, slik at du kan svare på e-post eller ta notater i et møte. Du kan også bruke et fysisk tastatur, som Smart Keyboard, hvis du heller vil det. Og med iPadOS får du flere måter å bruke begge på.

Tastatur­snarveier

Naviger på nettet med Safari, og håndter filene dine raskere med flere nye tastatursnarveier for fysiske tastaturer.

 

Apple Pencil

Presisjonen og allsidigheten til Apple Pencil gjør den til et fantastisk redskap for å tegne, notere og legge til merknader. Nå er forsinkelsen enda mindre, og når du bruker Apple Pencil føles det enda litt mer som å skrive på papir. Og med helt nye måter å bruke den på, trenger du ikke legge den fra deg før du vil det selv.

Verktøypalett

Få tilgang til nye verktøy i en rede­signet palett, som du kan forminske eller flytte hvor du vil.

Merknader på hele siden

Ta et skjermbilde av en hel nettside, et dokument eller en e‑post, og legg til merknader.

 

Filer

Med Filer-appen får du tilgang til filene dine, og kan jobbe med dem akkurat som du vil, på ett praktisk sted. Og med iPadOS får du kraftige, nye måter å vise, jobbe med og dele filene dine på.

Ny design for Filer-appen
Få en mer detaljert oversikt over filene dine. Og med flere kontroller kan du gjøre hva du vil med dem.

Med kolonnevisning kan du enkelt navigere i filer som ligger dypt nede i mappestrukturen. Du kan se forhåndsvisninger i høy oppløsning i forhåndsvisnings­panelet, og utføre hurtig­handlinger som å legge til merknader, rotere og mer. Og du kan bruke På iPad til å opprette mapper og arkivere filer som kun ligger i det lokale minnet.

Filtjenere

Samarbeid på filer og dokumener med delte mapper. Så alle vet hva som foregår.

Eksterne harddisker

Koble til en ekstern harddisk, SD-kortleser eller til og med en USB-disk.

 

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet er helt sentralt i alt Apple gjør. iPadOS strekker personvernet enda lenger, med nye funksjoner som hjelper deg å beholde kontrollen over dataene dine, sam­tidig som du får glede av de tilpassede opplevelsene du vil ha.

Personvern

Nye valg for steds­informasjon og innsynsfunksjoner gir deg bedre kontroll over dataene dine. Du kan velge at apper får tilgang til posisjonen din kun én gang. Og Apple har lagt inn enda flere beskyttelser for å hindre at personer kan spore deg uten din tillatelse.

Sikre HomeKit-videoer

Apple lanserer oppbevaring av kameravideoer med fokus på sikkerhet og personvern.

Opptak fra boligers sikkerhetskameraer inneholder svært personlig og sensitiv informasjon. Derfor har vi utviklet et system som er kryptert fra begynnelse til slutt, hvor opptakene lagres sikkert i iCloud. Det er bare du og personene du velger, som kan se opptakene i Hjem-appen. Det er gratis med iCloud-kontoen, og opptakene teller ikke i lagrings­abonnementet ditt.

 

 

iPadOS

Og enda litt til.

 

iPadOS

Og enda litt til.

 

Apple Arcade. Spill mer enn 100 banebrytende nye spill, hvor historiefortelling og design er tatt lengre enn noen gang tidligere, og det i den første spilltjenesten av sitt slag.

 

Siri-snarveier. Snarveier-appen er samlestedet for alle Siri-snarveiene dine. Med nye samtalebaserte snarveier kan Siri stille spørsmål for å presisere forespørslene dine, som å finne ut hvor du ønsker å dra når du sier «bestill den vanlige kaffen min».

 

Flere nyttige måter å bruke Kart på. Se deg rundt-funksjonen viser deg hvor du skal – i høy oppløsning.5 Et helt nytt kart med mer realistiske detaljer for veier, strender og mye annet.6 Og med Samlinger kan du spore og dele steder som er verdt et besøk.

 

Tilpasset Memoji i Meldinger. Nå kan du gjøre din Memoji enda mer unik, med nye frisyrer, hodeplagg, sminke og piercinger. Og nå blir Memojier auto­matisk til klistremerkepakker som du kan bruke i Meldinger, Mail og tredjeparts­apper.

 

En ny På­minnelser-app. Nå er det enklere enn noensinne å holde orden på påminnelser og lage nye. Smarte lister gjør det enkelt å vise og ha kontroll på kommende påminnelser. Med den raske verktøylinjen kan du legge til datoer, tidspunkter, steder, flagg, bilder og mer. Og Siri foreslår påminnelser du kanskje vil legge til.

 

Apple Music. Med ett trykk kan du vise hvilke sanger som spilles snart, sammen med informasjon om spillelisten, albumet eller stasjonen de spilles fra. Du vet alltid hvilken sang som kommer, og du kan enkelt endre rekkefølgen. Og slå på sangteksten for å se teksten til favorittsangen din – mens den spilles. Hver tekstlinje vises i takt med musikken, slik at du alltid vet hvor du er – og hva som kommer.

Smartere måter å dele på. Når du deler et bilde eller et dokument, kommer iPad med forslag til personer å dele det med, og hvilke apper du kan bruke, slik at du raskt kan dele med et lite trykk.

Utvidede alternativer for e-postdeling. Med nye alternativer kan du sende en nettside på e-post som en lenke, som en PDF eller i leservisning fra delevinduet.

Mappedeling i iCloud Drive. Del mapper med venner, familie og kolleger i iCloud Drive. Du kan også la dem legge til sine egne filer.

Talekontroll. Kontroller iPad ved hjelp av stemmen. Tekstredi­gerings­funksjoner gir deg muligheten til å rette mens du dikterer. Naviger på en mer omfattende måte med talekommandoer og bevegelser. Du kan til og med se tall eller navn ved siden av alt du kan trykke på, og du kan legge på et rutenett over skjermen slik at du kan trykke der det ikke er kontroller.

Legg til egne ord. Enten du skriver en biologioppgave, fyller ut et juridisk dokument eller skriver en e-post om et tema som er viktig for deg, kan du legge til dine egne ord, slik at Talekontroll gjenkjenner ordene du bruker ofte.

Forslag til ord og emoji-figurer. Hvis du må korrigere et ord, kan du bare spørre om det, så vises en liste over nye forslag.