Tilbake til Ekspertise

Lær å kode!


Oppdatert: Februar 2023


Tenker du at koding ikke er noe for deg? At det virker for avansert? Koding kan gjøres både enkelt og morsomt - for alle. La oss vise deg hvordan du kan lære deg å kode.

Koding er språk eller kommandoer som får alt digitalt rundt oss til å fungerer slik vi ønsker. Bestiller du for eksempel en pizza i en app så er det koding som gjør at du får bestilt til riktig pris og tidspunkt. Men hadde det ikke vært gøy å lage de tingene selv? Det kan du! Det finnes en rekke verktøy som hjelper deg å komme i gang, selv om du aldri har forsøkt å kode før.

 

App-utvikling.

Swift er Apple sitt eget programmeringsspråk og er utviklet for å gjøre appene til din iPhone, Mac, Apple TV og Apple Watch enda bedre. Swift er både gratis og åpen kildekode, noe som betyr at alle kan bli en utvikler og forvandle sin idé til en fantastisk app.

Swift er enkelt å lære - og bruke. Bli en utvikler du også og lag den neste revolusjerende appen.

"Swift. Gratis og åpen kildekode så alle kan bli en utvikler og gå fra idé til fantastisk app."

Kom i gang.

Start med å laste ned Intro to App Development with Swift og The swift Programming Language gratis fra iBooks Store. Den første boken er utviklet for å hjelpe deg å bygge et godt grunnlag om programmering ved hjelp av Swift som språk. Du får praktisk erfaring med verktøyene, teknikker og rammeverk som trengs for å lage din helt egen iOS-app fra grunnen av. Den siste boken lærer deg hvordan Swift gjør det enkelt og morsomt å programmere.

 

Xcode

Xcode er appen på Mac som brukes til å bygge Mac- og iOS-apper. I Xcode får du alt du trenger for å skape en opplevelse og jobbe med alle deler av det å bygge en app, som brukergrensesnitt, koding og testing.

Last ned Xcode gratis fa Mac App Store.


Swift Playgrounds.

Swift Playgrounds er en revolusjonerende, ny app for iPad som gjør det interaktivt og morsomt å lære Swift. Med appen kan alle, uavhengig av hvor mye erfaring man har, komme i gang med koding. Først starter du med det helt grunnleggende, så videre til nye og mer avanserte utfordringer etterhvert som du utvikler deg. I appen bygger du små programmer kalt "playgrounds", som viser deg resultatet av koden du skriver.

Swift Playgrounds drar full nytte av kraften, Multi-Touch-funksjonene og brukervennligheten i iPad. Trykk på, flytt eller skriv inn tekst og tall, og lek med det du har skapt.

«Med Swift kan alle, uavhengig av hvor mye erfaring man har, komme i gang med koding.»


Se koden våkne til liv.

Swift Playgrounds er ikke forbeholdt ting som skjer på skjermen din. Flere av de små programmene eller playgrounds bruker Bluetooth, så du kan koble til og programmere ekte roboter og instrumenter, og se koden din live - rett foran deg.

Med SkoogMusic 2.0

Med Skoog-enheten og Swift Playgrounds kan du både lære å kode, lage musikk og bygge dine egne instrumenter. Underveis vil du sammen med kompisen Ping utforske noter og toner, harmonisering og mye mer.

Skoog-enheten er en hendig, taktil kube som gjør det mulig for alle som ikke kan spille vanlige instrumenter å bli med i et orkester eller et band, og delta i en rekke aktiviteter der de kan lage musikk og skape inkluderende musikkopplevelser. Nå også med hjelp av koding. 


For de minste.

Vi mener koding virkelig passer for alle, selv de minste. Og en fin måte å få barn engasjert i koding er gjennom Osmo og deres spill.

Osmo Coding Awbie.

Med Osmo Coding Awbie blir koding ufarlig, kreativt og morsomt. Barna lærer ekte programmeringsbegreper ved å koble sammen fysiske kodeblokker og lage sekvenser, sløyfer og "hvis/eller"-handlinger.

Osmo Coding Jam.

Osmo Coding Jam-spillet kombinerer koding og musikk for å gjøre leken dobbelt så morsom. Barna kan kombinere de medfølgende kodebrikkene i ulike mønstre og sekvenser for å komponere sin egen musikk. Ikke bare er det moro, men barna lærer også om hvordan koding fungerer.


Koding i skolen.

Alle kan kode er et nytt program som er utviklet for at alle skal kunne lære, skrive og undervise i kode med Swift. Apple utviklet Alle kan kode fordi de mener at koding er en grunnleggende ferdighet som alle bør få mulighet til å lære. Når elevene lærer å kode, kan de lære å løse problemer og samarbeide på kreative måter, og de kan utvikle flotte ting for å sette ideene sine ut i livet.

Ønsker du å vite mer om koding i skolen og få tips til læringsopplegg du kan bruke? Se våre Skole og utdanningssider eller send en epost til en av våre utdanningseksperter, så hjelper vi deg!