Følg min oppmerksomhet eller ikke?

Finn ut av hvordan du skrur av eller på 'Følg min oppmerksomhet' på iPhone X. Og alle fordelene.

Med iPhone X dukket det opp en helt ny meny under ‘Innstillinger’ kalt ‘Face ID og kode’. Her velger du til eksempel om Face ID skal brukes til å låse opp iPhone, godkjenne kjøp på iTunes og App Store og autoutfylling i Safari. Vi mener det også ligger en annen smart funksjon her du bør kjenne til.
 

'Oppmerksomhet'.

Selv om du velger å ikke registrere Face ID på din iPhone X så aktiveres TrueDepth-kameraet for å støtte 'Følg min oppmerksomhet' fra start. Det betyr at iPhone, selv om den ikke kjenner igjen akkurat ditt ansikt, registrerer hvorvidt du ser på skjermen eller ikke. Det har sine helt klare fordeler.

1. Senking av volum.

Når du ser på skjermen vil lydnivået på varslinger, ringetoner og alarmer automatisk dempes. Det betyr at du kan velge et lydnivå som du mener er tilstrekkelig for å fange din oppmerksom når du ikke bruker iPhone, som når den ligger i et annet rom eller i vesker og lommer. Og så får du samtidig et dempet og mer behagelig volum når du ser på skjermen og uansett vil legge merke til det som skjer.

Vil du heller ha samme lydnivå, uansett om du ser på iPhone eller ikke, så er det bare å gå inn på 'Innstillinger' - 'Face ID og kode' og skru av 'Følg min oppmerksomhet'.

2. Skjermen dimmes.

Har du noen gang lest en lang artikkel eller sett på noe og med jevne mellomrom måtte trykke på skjermen for at den ikke skal gå i dvale? Med 'Følg min oppmerksomhet' slipper du det. TrueDepth-kameraet vil nemlig sjekke om du faktisk ser på iPhone før skjermen dimmes. På den måten kan du velge at 'Autolås' skal skru seg på etter bare 30 sekunder med inaktivitet, men allikevel ikke forstyrres av at iPhone går i dvale når du faktisk ser på den.

For en tryggere digital hverdag anbefaler vi at du alltid har 'Autolås' på. Og gjerne etter så kort tid som mulig.

Denne artikkelen handlet om: