Tilbake til Ekspertise

Slik finner du serienummeret på ditt Apple-produkt.


Oppdatert: April 2019


Selv om vi sjeldent trenger å ha serienummeret på Apple-produktene våre for hånden, så er det alltid greit å vite hvor man finner det dersom behovet melder seg. Du trenger det blant annet om du skal levere inn ditt Apple-produkt på service hos oss. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

For iOS, Apple Watch, Apple TV og AirPods

  • Gjelder det en iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV eller Apple Watch, så finner du alltid serienummeret ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om.
  • For Apple Watch kan du i tillegg finne serienummeret ved å bruke din iPhone, åpne Watch-appen > Generelt > Om.
  • Litt avhengig av hvilket Apple-produkt og modell det gjelder, så har også en del produkter serienummeret skrevet på utsiden av produktet. På baksiden og under Apple-logoen på iPad og iPod Touch. På undersiden av Apple TV. I åpningen til remmefestet på Apple Watch Series 1 og nyere, og på baksiden på Apple Watch (1. gen). På simkortholderen til iPhone. Merk at du kun skal ta serienummeret fra simkortholderen på iPhone dersom du ikke får det fram på andre måter.
  • På AirPods så finner du serienummeret på innsiden av lokket på ladeetuiet. Og dersom AirPodsene dine er koblet til en iOS-enhet, som iPhone eller iPad, kan du også finne serienummeret ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om > AirPods på den enheten.

 

For Mac

  • På en Mac kan du trykke på Apple-menyen øverst til venstre > Om denne maskinen. I dialogvinduet som dukker opp vil du finne serienummeret ditt. Om du ikke ser serienummeret med en gang, trykk to ganger på versjonsnummeret under "OS X" for å se serienummeret. Dette gjelder for eldre operativsystem.
  • Du kan også se på utsiden av produktet. På bærbare Macer og Mac Mini finner du serienummer på undersiden. På iMacer og skjermer finner du det under foten på produktet. På en Mac Pro fra sent 2013 og nyere så finner du serienummeret på undersiden. På tidligere Mac Pro-modeller er serienummeret på bakpanelet på datamaskinen, under videoportene.

Hva gjør jeg om jeg ikke får skrudd på produktet eller har det foran meg?

  • Dersom du har originalemballasjen tilgjengelig, så finner du alltid serienummeret påført ved strekkoden.
  • Om din Mac, iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch eller Apple TV er kjøpt hos Eplehuset, så finner du også produktets serienummer på din kvittering.
  • Er produktet kjøpt hos oss, men du har ikke lenger emballasjen eller kvitteringen? Ta kontakt med oss på chatten som du finner nederst til høyre på denne siden, og så hjelper vi deg!