Gjør mer med Apple Pencil.

Enten du skal tegne, gjøre korrektur eller bla gjennom bilder - Apple Pencil gjør det enkelt. Vi viser deg noen av fordelene med Apple Pencil og gir deg tips til apper som passer ekstra gode med den i hånden.

 

Laget for iPad Pro.

Hvis du har brukt en stylus før så er det en del ting du vil kjenne igjen. Den store forsjellen er at Apple Pencil er laget for iPad Pro, og gir deg muligheten til å samhandle med den på helt nye måter. Du kan tegne og skissere med større presisjon og full trykkfølsomhet fordi den er så nøyaktig at den registrerer berørelse ned til én enkelt piksel. Den registrerer også hvor hardt eller lett du trykker ned, og hvilken vinkel du holder pennen i. Det gjør at du med høy presisjon kan til eksempel skyggelegge illustrasjonene dine.

Noe vi tror du også kommer til å like godt er korrekt håndavvisning sammen med Apple Pencil. Det vil si at du kan støtte hånden på skjermen uten at du plutselig får streker og merker i tegningen din. Den registrerer hva som er hånd og hva som er Apple Pencil, og avviser berørelser gjort med hånden. Det er en veldig god funksjonalitet når det kommer til for eksempel håndskrift og kalliografi, og lar deg skrive på veldig små flater uten forstyrrelser.

Bruk den til alt.

Du må ikke være kreativ og jobbe i Photoshop eller InDesign for å få nytte av Apple Pencil. Så fort du har koblet den til kan du bruke den til å trykke, sveipe og navigere deg i hvilken som helst app i stor grad på samme måten som med hånden.

Den har ikke støtte for en del multi-touch bevegelser, men fordi iPad Pro registrerer hånden din og Apple Pencil separat, så kan du enkelt kombinere det beste fra begge verdener. Zoom og knip med den ene hånden. Sveip og trykk med Apple Pencil i den andre hånden.

 

Hvordan koble til?

Å koble til Apple Pencil krever ingen vanskelig oppsett eller ny konfigurasjon for hver app du ønsker å bruke den med. Bare ta av hetten og koble Lightning-kontakten på din iPad Pro. Når du ser Sammenkoble-knappen trykker du på den. Den forblir sammenkoblet frem til du skrur av iPaden, slår på flymodus eller kobler den til en annen iPad.

Lurer du på hvor mye strøm det er på Apple Pencil? Sveip til høyre fra Hjem-skjermen. Under "Batterier" ser du hvor mye strøm det er igjen.

Snart tom for strøm på Apple Pencil? Bare ta av hetten igjen og koble den til Lighting-porten. Etter kun 15 sekunder har du nye 30 minutter.

Tegne og illustrasjon.

Adobe Comp CC: En gratis-app som gjør det superenkelt å bygge layouts til reklame, plakater, invitasjoner, nettsider og mer. Du kan bruke fingertuppene dine til å tegne med, men Apple Pencil vil gjøre det til en drøm å tegne og legge inn alle elementene du ønsker i layouten.
 

Adobe Photoshop Sketch: Det er umulig å ikke ta med en app fra Adobe, spesielt når de kommer med en gratis, men allikevel fullpakket app for illustrasjoner og skisse. Start på iPad Pro og Apple Pencil på toget, fortsett på Macen når du kommer hjem.

 

Procreate 4: En app som har begynt å bli "kongen på haugen" av kreative-apper laget spesifikt for iPad. Og nå med Apple Pencil tilgjengelig kan du droppe alt annet og bare nyte å tegne med 6B blyant, våt maling og børster.
 

Pigment: Noen ganger må man bare stresse ned, legge seg under et teppe på sofaen og fargelegge. Pigment er en fargeleggings-app for voksne. Finn roen og lag vakre illustrasjoner med den og Apple Pencil.

Notering og tekst.

Evernote: Ikke en app man kanskje tenker på med en gang når man snakker om Apple Pencil, men for alle som tar notater under en forelesning, lager skisser før et prosjekt eller tankekart - Evernote og Apple Pencil passer perfekt. Skriv notater raskt, lag en røff illustrasjon, akkurat på samme måte som med penn og papir.
 

PDF Expert: Jobber eller sitter du hver dag med en mengde PDFer som skal gjennomgås og gjøre korrektur på? Da kan vi anbefale denne appen. PDF Expert gjør det allerede enkelt for deg å notere og gjøre merknader, men med den høye presisjonen til Apple Pencil går det fra enkelt til lekende lett.

 

Notater: Notater-appen som følger med på alle Mac, iPhone og iPad er ikke overraskende laget for Apple Pencil (Kun på iPad Pro). Skriv en huskeliste og tegn piler, markering eller et lite sidenotat med Apple Pencil. Du kan til eksempel legge inn et bilde av et kart og tegne opp markeringer for løypa eller rute, rett på bildet.

Best av alt; fordi Notater følger med og er tilknyttet iCloud, så kan du fra hvilken som helst enhet starte, fortsette og avslutte det samme notat.