Tilbake til Ekspertise

Slik velger du riktig hodetelefoner til trening.


Oppdatert: 2. desember 2021Er du på utkikk etter et par nye hodetelefoner, men ikke helt vet om du skal velge hodetelefoner, propper, trådløse eller kablet? Vi har laget en serie med artikler med tips til hva du bør se etter før du går til innkjøp, fordeler med de ulike typene og mer.

På denne siden får du vite mer om hodetelefoner til trening. Vil du vite mer om ørepropper eller øreklokker til trening, gå til Slik velger du riktig ørepropper eller Slik velger du riktig øreklokker.
 

 

Fordeler og ulemper:

Skal du bruke hodetelefoner primært til trening? Motiverende låter som virkelig får deg til å yte det lille ekstra er et must til intense treningsøkter!

Det er en god grunn til at de fleste velger ørepropper, og det har med form og størrelse å gjøre. Ørepropper er små og lette, de er allsidige og passer til alle treningsformer - enten du liker best å løpe, sykle, ellipse- eller romaskinen. Mange kommer også med ekstra ørekroker med sikker passform for ekstra komfor, fleksibilitet og stabilitet.

 

 

Det er også en klar fordel med svetteresistente hodetelefoner om de skal brukes til trening, både fordi du kan være trygg på at de er spesielt laget for å tåle selv de kraftigste treningsøktene, men også så det ikke blir noen sjenerende lukt og fuktansamling over tid. Liker du i tillegg å trene ute etter at det har blitt mørkt, så finnes det hodetelefoner som har refleks, enten langs kabelen eller på proppene. Det er en undervurdert funksjonalitet!

 

 

Hvorfor skal jeg velge trådløse?

Om du skal trene med hodetelefoner så anbefaler vi på det sterkeste trådløse. Det gir deg full frihet under treningen så du kan fokusere på å komme i mål istedenfor fortyrrende kabler.

Er du bekymret for at de skal gå tom for strøm midtveis i treningssøkten eller før du i det hele tatt har kommet i gang? De fleste har mellom 10-15 timer med batterilevetid, så det trenger ikke å være noe problem. Har de kortere batterilevetid kommer de som regel med et etui som ytterligere gir et par timers batterilevetid, samt hurtiglading. Hurtiglading betyr at med kun 5 minutters opplading får du 2-3 timer med avspilling. Alt du trenger da er å lade dem litt opp imens du knyter på deg skoene, eller la de ligge i etuiet på vei til treningssenteret - og så er du trygg på at de holder liv gjennom hele treningen.

Det sistnevnte gjelder spesielt ørepropper som er 100% trådløse. Med det mener vi at det ikke er noen kabel mellom de to elementene, men to selvstendige propper. Det er virkelig frihet!

 

 

Ta treningsøkten ute!

Vår sporty ambassadør og olympisk bronsemedaljevinner i snowbord, Kjersti Buaas, elsker å trene utendørs året rundt.

Få med deg hennes beste tips til utendørstreningen!

Denne artikkelen handlet om: