For Rogaland fylkeskommune

Velkommen til
ElevMac-portalen for elever i spesialundervisning.

 

 

 

For Rogaland fylkeskommune

Velkommen til ElevMac-portalen for elever i spesialundervisning.

 

Siste frist for bestilling var 30. november. Portalen er nå stengt.

 

ElevMac

Om ordningen

Visste du at ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac eller iPad? Her har vi samlet en del ofte stilte spørsmål som gir deg svar på akkurat slike ting, og som vi anbefaler at du leser gjennom før du starter en bestilling.

 

ElevMac

Om ordningen

Visste du at ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac eller iPad? Her har vi samlet en del ofte stilte spørsmål som gir deg svar på akkurat slike ting, og som vi anbefaler at du leser gjennom før du starter en bestilling.

Vi er her for deg. Har du noen spørsmål kan du når som helst kontakte oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, eller via chatten som du finner nederst til høyre, mandag - fredag (09-19) eller lørdag (10-16). Du kan også besøke fylkeskommunens sider dersom du ønsker å vite mer om Elev-PC-ordningen generelt.

 

Vi er her for deg. Har du noen spørsmål kan du når som helst kontakte oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, eller via chatten som du finner nederst til høyre, mandag - fredag (09-19) eller lørdag (10-16). Du kan også besøke fylkeskommunens sider dersom du ønsker å vite mer om Elev-PC-ordningen generelt.

 

 

Før bestilling

Hvem kan bestille?

Alle elever med spesialundervisning kan velge å kjøpe iPad som en del av ElevMac-ordningen. Dette gjelder elever som har rett til spesialundervisning og som får opplæring i grupper med redusert elevtall (hverdagslivstrening, arbeidstrening og elever som går mot grunnkompetanse).


Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac, iPad eller PC. Du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger. Det kan tenkes det er spesiell programvare som benyttes eller egne metodiske opplegg. Les mer om PC-ordningen på Rogaland fylkeskommune sin elevportal.

Dersom du ønsker å bestille en Mac og ikke iPad, da skal du gå inn på denne portalen for å bestille.


Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad selv om dette ikke er det første skoleåret mitt i videregående skole?

Svar: Ja. Selv om dette ikke er ditt første år på Vgs, kan du som har rett til spesialundervisning bestille iPad gjennom ElevMac-ordningen. Dette er et unntak. Alle som følger ordinær undervisning har kun anledning til å kjøpe maskin første gang de går Vg1 i Rogaland fylkeskommune.


Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad hos en annen leverandør og levere regningen til fylkeskommunen?

Svar: Nei. For å få subsidiert iPad må du bestille av Eplehuset. Det gjør du på denne siden.Hva er inkludert?

1. Eplehuset-garanti (5 år): Din nye iPad blir levert med Eplehusets egen garanti, som har en varighet på hele 5 år. Dette gir deg 5 års garanti på iPaden, samt fri telefonsupport. På telefonsupporten kan du raskt og enkelt få hjelp med iPaden og den medfølgende programvaren, som macOS, Bilder, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote og mye mer. Ring gratis til Eplehusets kundesenter på telefon 73 20 24 00.


2. Prioritert service (5 år): Vi vet hvor kritisk det er å være uten sin iPad over lengre tid. Derfor har alle iPader kjøpt gjennom ElevMac-ordningen prioritert service hos oss. Eplehuset er Apple Service Provider, og våre sertifiserte teknikere er eksperter på alle Apple-produkter. Skulle du oppleve hardware-feil på din iPad kan Eplehuset raskt og effektivt feilsøke og reparere Macen din.

Her finner du serviceportalen vår.

Skulle du oppleve feil er det serviceportalen du skal bruke. Der finner du alt du trenger om service av ElevMac, tips til hva du kan gjøre om du oppleveler en feil og hvordan registrere service på din Mac.


3. Beskyttelsesetui: Sammen med iPaden, 5 års Eplehuset-garanti og prioritert service får du også et beskyttelsesetui som du kan ha iPaden i når du går til og fra skolen, og på reise.

targus-safeport

Om betaling og priser

Spørsmål: Hva må jeg betale ved bestilling av iPaden?

Svar: Egenandel for bestilling av iPad er kr. 3213,-. Fylkeskommunen subsidierer det resterende beløpet.


Spørsmål: Kan jeg velge nedbetaling over tre år ved bestilling?

Svar: Nei. Ved bestilling av iPad må man betale hele beløpet ved bestilling. Det er bare den rimeligste PC-en (grunnmodell PC) i fylkeskommunens PC-ordning som kan betales over tre år. Grunnmodell PC tilfredsstiller på den måten gratisprinsippet i videregående opplæring, jf. § 19-6 i forskrift til opplæringsloven .


Spørsmål: Eier jeg, eller låner jeg maskinen?

Svar: Du eier maskinen selv og overtar Rogaland fylkeskommune sine rettigheter, holder kontakt med Eplehuset og har vilkår tilsvarende kjøpsloven.


Spørsmål: Får jeg fremdeles stipend om jeg benytter meg av ordningen?

Svar: Ja. Du som elev i videregående skole får utstyrsstipend fra Lånekassen på minimum kr. 1071,- pr. år, som hvis ønskelig, kan brukes til å dekke inn utgiftene til iPaden. Dette stipendet må man søke om selv ved skolestart på lanekassen.no


Spørsmål: Er Office-pakken inkludert i prisen, eller må jeg kjøpe det ved siden av?

Svar: Du får tilbud om gratis installasjon av kontorstøtteverktøyet MS Office når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.


 

Ved bestilling

I bestillingsportalen

Spørsmål: Jeg vet ikke hvilket utdanningsprogram jeg skal gå enda. Hvilket utdanningsprogram skal jeg velge i bestillingsportalen?

Svar: Velg førstevalget ditt.


Spørsmål: Hvilket navn skal bestillingen stå på?

Svar: Bestillingen skal alltid stå på elevens navn. Husk også å legge inn en gyldig e-postaddresse.


Spørsmål: Bestillingen min ble avvist. Hvorfor?

Svar: Det er fylkeskommunen som godkjenner bestillingene. Dersom din bestilling har blitt avvist, må du kontakte dem. Eplehuset har ingen innsyn eller tilgang til dette.


Spørsmål: Jeg gikk Vg1 i utlandet og har fått avvist bestillingen - hvorfor?

Svar: Elever som har gått Vg1 i utlandet kan benytte seg av ElevMac, men ved enkelte unntak fanger ikke systemet opp dette. Har du gått Vg1 i utlandet og har fått avvist bestillingen, se informasjonssiden til fylkeskommunen.


Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Du kan fritt velge en Mac eller en iPad. Men du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger. For mer om kjøp av iPad, se portalen for spesialundervisning i Rogaland fylkeskommune.


Spørsmål: Jeg ser at det kommer opp andre produkter enn iPaden i portalen. Er disse produktene en del av ElevMac-ordningen?

Svar: Nei. Det er iPaden med 5 års prioritert service, 5 års garanti og beskyttelsesetui som inngår i ElevMac-ordningen. Eplehuset tilbyr i tillegg deg som elev tilpasset tilbehør til din Mac - til reduserte priser.


Spørsmål: Jeg ser at det kommer opp forsikring i portalen. Er den en del av ElevMac-ordningen?

Svar: Det er anbefalt av Eplehuset og fylkeskommunen, men helt valgfritt å kjøpe med forsikring. Om du kjøper det med får du en iPad som er forsikret mot uhell i hele 3 år. Egenandel for bruk av forsikringen er kr. 1000,-.

Her finner du forsikringsvilkårene. Disse vilkårene gjelder også for alle ElevMac med Allrisk-forsikring kjøpt i perioden 2017-2019.

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikringen, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no.


Spørsmål: Har jeg angrerett?

Svar: Å kjøpe iPad på PC-ordningen betyr at du benytter fylkeskommunens avtale. Dette betyr at du har de rettigheter som følger av kjøpsloven og produktets garanti. Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder derfor ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les mer på Rogaland fylkeskommune sine sider.Levering og frister

Spørsmål: Når kan jeg bestille en iPad?

Svar: ElevMac-portalen er åpen for bestilling fra 15. juni 2020 til 30. november 2020.


Spørsmål: Hva er fristen for å få den levert til skolestart?

Svar: For å få iPaden til skolestart, 17. august, må du bestille innen 15. juli.

Ved bestilling innen 31. juli garanteres levering til uken etter skolestart, uke 35.Ved bestilling fra 1. august leveres iPadene forløpende, fra og med uke 36.
Spørsmål: Hvor lang tid tar det fra bestilling til jeg får levert iPaden?

Svar: Det tar vanligvis 7-10 virkedager etter godkjenning av fylkeskommunen før du har maskinen levert til ditt lokale postkontor.


Spørsmål: Når er siste frist for å bestille en iPad?

Svar: Absolutt siste frist for bestilling er 30. november 2020.


Spørsmål: Hvor mye koster det å få iPaden sendt hjem med Posten?

Svar: Det er kostnadsfritt.


Spørsmål: Hvordan sporer jeg min bestiling?

Svar: Du kan laste ned og bruke Posten-appen for å spore bestillingen din. Det gir deg muligheten til å se når og hvor pakken kan hentes.

Husk å legge inn korrekt telefonnummer (elevens kontaktinfo som skrevet i folkesregisteret) og gyldig e-postadresse når du bestiller din ElevMac, og gjerne aktiver Push-varsel slik at du får med deg oppdateringene om leveransen din.

Du kan laste ned Posten-appen for iPhone eller Android på Posten sine sider.


 

Etter du har mottatt din iPad

Service og support

Skulle det oppstå utfordringer med iPaden har Eplehuset autorisert verksted med sertifiserte teknikere, slik at du skal være trygg på at reparasjonen utføres av fagfolk og at alle deler som benyttes er originale. Alle iPader kjøpt gjennom ElevMac-ordningen har prioritert service.

Spørsmål: Jeg opplever en utfordring med min iPad. Hva gjør jeg?

Svar: Det første du bør gjøre er å besøke serviceportalen vår. Her finner du svar på alt vedrørende service hos Eplehuset, og har muligheten til å registrere en servicesak.

Du kan også kontakte oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, via chat som du finner nederst til høyre på siden (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller vårt kundesenter på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).


Allrisk-forsikring

Dersom du kjøpte Allrisk-forsikring sammen med din iPad får du et nettbrett som er forsikret mot uhell i hele 3 år. Egenandel for bruk av forsikringen er kr. 1000,-.

Her finner du forsikringsvilkårene. Disse vilkårene gjelder også for alle ElevMac med Allrisk-forsikring kjøpt i perioden 2016-2019.

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikringen, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no. 

 

Om produktene

Alt om iPad

Når du velger en iPad så får du et fantastisk verktøy som er klar for lærerike skoledager. Har du ikke brukt iPad før eller ønsker å vite mer om den, så finner du det her.

 

Om produktene

Alt om iPad

Når du velger en iPad så får du et fantastisk verktøy som er klar for lærerike skoledager. Har du ikke brukt iPad før eller ønsker å vite mer om den, så finner du det her.


 

 

Generelt om iPad

Hvorfor velge iPad?

 

Utrolig måte å utforske, skape og lære på.

Alle elsker å lære med iPad fordi den er bærbar, brukervennlig og full av krefter. iPad har en lekker Retina-skjerm, en kraftig A10 Fusion-chip, rask trådløs tilkobling, heldagsbatteri og avanserte kameraer.

En iPad er lett nok til at du kan ta den med deg overalt. Prosjekter, presentasjoner og apper ser fantastiske ut på Retina-skjermen. iSight-kameraet passer perfekt til å ta bilder og videoer til prosjekter, og FaceTime HD-kameraet på forsiden gir deg muligheten til å samarbeide med andre elever over hele verden.


Medfølgende programvare: iOS er verdens mest avanserte mobilplattform med supre undervisningsfunksjoner som fungerer sømløst sammen. Med Bilde-i-Bilde kan du skalere ned en video for å åpne en annen app, og fortsette å se på forelesningen mens du jobber med en presentasjon. Med Split View kan du jobbe i to apper samtidig, og bruke Kart med Flyover-funksjon til å ta en interaktiv 3D-tur over Roma mens du bruker Notater til å dokumentere hva du har sett.

Blant de inkluderte kreativitets- og produktivitetsappene finner vi Clips, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote. Og med iOS 13, støtte for Apple Pencil (selges separat) og fantastiske utdanningsapper på App Store, inkludert opplevelser med utvidet virkelighet, er iPad bygd for alle måtene du elsker å lære på.

Microsoft Office fungerer selvsagt også utmerket på iPad, så du kan sende og motta dokumenter mellom en iPad og PC - eller iPad og Mac. Gratis installasjon av Microsoft Office får du tilbud om når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.

Service og support: Skulle du ha en utfordring eller lurer på noe, som hvordan sikkerhetskopiere, overføre bildene dine eller lage en bursdagsvideo, husk at hos våre Servicesenter får du prioritert service ved feil og du er alltid velkommen til å booke en supporttime for å lære noe nytt om iPaden.

Alle skal ha glede av teknologien

Tilgjengelighetsfunksjoner: Rediger en video uten å bruke mus eller styreflate. Lag en presentasjon uten å se skjermen. Eller spor opp viktige filer du trenger til det neste prosjektet ditt – bare ved hjelp av stemmen. Fordi iPad er laget for at alle skal kunne skape fantastiske ting.

Alle iPader utstyrt med en rekke innovative hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Disse nyskapende teknologiene gjør det mulig for alle elever å oppleve gleden og funksjonaliteten i en iPadc. Og siden de er klare rett ut av boksen slipper man å kjøpe dyrt ekstrautstyr. Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for tilpasset læring og leserferdigheter, syn, motorikk og hørsel.


Fargefiltre: Nå kan du tilpasse en rekke fargefiltre for iPad. Filtrene gjør det lettere å lese for personer som er fargeblinde eller har nedsatt syn. Så det er enklere enn noen gang å lese dokumenter, surfe på nettet eller lage presentasjoner.

ipad-fargefiltre

 

Begrenset tilgang: Foreldre, lærere eller terapeuter kan begrense iPaden til én app og bestemme hvor mye tid som brukes i hver app. Så iPad kan være til stor hjelp for personer i autisme­­spekteret og de med konsentrasjons­­­­vansker eller sensoriske utfordringer.

begreneset-tilgang


Lesestøtte: Hvis du lærer lettere ved å høre hva du leser eller skriver, kan funksjoner som Les opp skjerm, Les opp markering, Skrive­tilbakemelding og Tekstforslag være nyttige, ettersom de legger en auditiv komponent til skreven tekst. Slå på Les opp skjerm og sveip ned fra toppen med to fingre, eller bare be Siri om å lese opp alt innholdet på siden.

ipad-lesestotte

Kontakt oss: Dette er bare noen av de mange hjelpefunksjonene som er innebygd i alle iPad. Ønsker dere råd eller hjelp med tilgjengelighetsfunksjoner, ikke nøl med å ta kontakt med oss!


 

 Bestillingsfrist.

Siste frist for bestilling var 30. november. Portalen er nå stengt.

 


Kontakt oss.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Du kan når som helst kontakte oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, eller via chat, mandag - fredag (09-19) eller lørdag (10-16).