Velkommen til ElevMac-portalen for Rogaland fylkeskommune.

 

Velkommen til ElevMac-portalen for Rogaland fylkeskommune.


 

Om ElevMac-ordningen.

Bestillingsfristen for ElevMac var 30. november og portalen er nå stengt for i år.

Har du spørsmål om ElevMac kan du allikevel finne en del informasjon her eller kontakte vårt kundesenter via chatten som du finner nederst til høyre (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller på e-post elevmac.rogaland@eplehuset.no på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).

 

 

 

 

Hva får jeg når jeg kjøper ElevMac?

5 års Eplehuset-garanti

Din nye Mac blir levert med Eplehusets egen garanti, som har en varighet på hele 5 år. Dette gir deg 5 års garanti på maskinen, samt fri telefonsupport.

På telefonsupporten kan du raskt og enkelt få hjelp med Macen og den medfølgende programvaren, som macOS, Bilder, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote og mye mer. Ring gratis til Eplehusets kundesenter på telefon 73 20 24 00.

 

Prioritert service

Vi vet hvor kritisk det er å være uten sin Mac over lengre tid. Derfor har alle Macer kjøpt gjennom ElevMac-ordningen prioritert service og tilgang til lånemaskin hos oss. Skulle du oppleve hardware-feil på din Mac kan Eplehuset raskt og effektivt feilsøke og reparere Macen din.

Eplehuset er Apple Authorized Service Provider, og våre sertifiserte teknikere er eksperter på alle Apple-produkter.

 

Beskyttelsesetui

Sammen med Macen, 5 års Eplehuset-garanti og prioritert service, så får du også et beskyttelsesetui som du kan ha Macen i når du går til og fra skolen, og på reise.

Targus Pulse Sleeve er en funksjonell og stilig beskyttelsesmappe, med et slitesterkt ytre materiale og myk innvending foring, som beskytter din Mac fra støt, riper og slitasje. Perfekt å bruke når du trenger å reise lett, eller som ekstra beskyttelse i en sekk og veske på lengre reiser.

Etter bestilling

Spørsmål: Bestillingen min ble avvist. Hvorfor?

Svar: Det er fylkeskommunen som godkjenner bestillingene. Dersom din bestilling har blitt avvist må du kontakte dem. Eplehuset har ingen innsyn eller tilgang til dette.

 

Spørsmål: Eier jeg, eller låner jeg maskinen?

Svar: Du eier maskinen selv og overtar Rogaland fylkeskommune sine rettigheter, holder kontakt med Eplehuset og har vilkår tilsvarende kjøpsloven.

 

Spørsmål: Har jeg angrerett?

Svar: Å kjøpe maskin på PC-ordningen betyr at du benytter fylkeskommunens avtale. Dette betyr at du har de rettigheter som følger av kjøpsloven og produktets garanti. Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder derfor ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les mer på Rogaland fylkeskommune sine sider

 

Spørsmål: Hvordan sporer jeg min bestiling?

Svar: Du kan laste ned og bruke Posten-appen for å spore bestillingen din. Det gir deg muligheten til å se når og hvor pakken kan hentes.

Du kan laste ned Posten-appen for iPhone eller Android på Posten sine sider.

 

Service og support

Skulle det oppstå utfordringer med maskinen har Eplehuset autorisert verksted med sertifiserte teknikere, slik at du skal være trygg på at reparasjonen utføres av fagfolk og at alle deler som benyttes er originale. Alle Macer kjøpt gjennom ElevMac-ordningen har prioritert service.

 

Spørsmål: Jeg opplever en utfordring med min Mac. Hva gjør jeg?

Svar: Oppdager du hardware-feil på din maskin, ta i førsteomgang kontakt med oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, via chat som du finner nederst til høyre på siden (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller vårt kundesenter på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).

Allrisk Forsikring

Anbefalt

Om du kjøpte forsikring sammen med din ElevMac så dekker den uhell som måtte skje. Forsikringen du kjøpte gjelder i 3 år fra kjøpsdato og skal bare betales en gang. Egenandel dersom forsikring benyttes er på kr. 1000,-.

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikring, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no.

Her finner du forsikringsvilkårene. Disse vilkårene gjelder også for alle ElevMac kjøpt med Allrisk-forsikring i perioden 2016-2018.

 

 

 

 

Alt du trenger å vite om Mac.

Enten du har valgt en MacBook Air eller MacBook Pro så får du en ElevMac som er klar for lærerike skoledager. Har du ikke brukt en Mac før eller ønsker å vite mer om den, så finner du det her.

Om Mac

Ytelse og design.

Kraftige, solide, lette og med lyssterke skjermer - MacBook Air og MacBook Pro er klare for alle typer studier og skolehverdager. De byr på kraftig ytelse i et lite format og et batteri som varer hele dagen, så du som elev kan lære og jobbe - uansett hvor du befinner deg. Og siden Apple utvikler både programvaren og maskinvaren, gir Mac en optimal brukeropplevelse. Det gjør Macen enkel å bruke, sikker og kraftig.

 

Medfølgende programvare.

Microsoft Office fungerer selvsagt også utmerket på Mac, så du kan sende og motta dokumenter mellom en PC og Mac - eller iPad og Mac. Gratis installasjon av Microsoft Office får du tilbud om når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.

 

Support og service.

Skulle du ha en utfordring eller lurer på noe, som hvordan sikkerhetskopiere, overføre bildene dine eller lage en bursdagsvideo, husk at hos våre Servicesenter får du prioritert service ved feil og du er alltid velkommen til å booke en supporttime for å lære noe nytt om Macen.

 

Alle skal ha glede av teknologien

Tilgjengelighetsfunksjoner.

I tillegg til kraftig ytelse og apper for kreativitet og produktivitet, alle Macene er også utstyrt med en rekke innovative hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Disse nyskapende teknologiene gjør det mulig for alle elever å oppleve gleden og funksjonaliteten i en Mac. Og siden de er klare rett ut av boksen slipper man å kjøpe dyrt ekstrautstyr.

Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for tilpasset læring og leserferdigheter, syn, motorikk og hørsel. Aktiver Leser-funksjonen i Safari for å fjerne forstyrrelser som reklamer og knapper. Bruk VoiceOver for å få beskjed om hva som skjer på skjermen og få hjelp til å navigere på den, selv om man ikke kan se skjermen. Bruk Diktering til å snakke til Macen istedenfor å skrive om det er utfordrende å bruke et tastatur, og mikrofonen konverterer ord og tale til tekst.

Dette er bare noen av de mange hjelpefunksjonene som er innebygd i alle Macene. Ønsker dere råd eller hjelp med tilgjengelighetsfunksjoner, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

 

Hva er forskjellen mellom Mac og PC?

Operativsystemet

De fleste PC-er leveres med Microsoft Windows, et svært avansert operativsystem som er ment for å fungere sammen med mange forskjellige produsenter av PC-er, og sikrer at du kan kjøre det meste som finnes på markedet.

Apple sitt operativsystem derimot er laget spesielt for Mac, men dette er også en av de store fordelene. Nettopp fordi operativsystemet - og programvaren generelt, er laget spesifikt for den maskinvaren, får du et fullstendig intergret system der alt jobber somløst og fungerer optimalt sammen. Og det gir en unik brukeropplevelse.

   

Kompatibilitet

Det finnes helt klart programvare som kun støtter Windows, men det meste lages for begge plattformene, som til eksempel Skype, Dropbox, Spotify og Photoshop. Selv Microsoft Office-pakken (Word, Excel, PowerPoint) finnes for Mac og gir helt samme opplevelse og funksjonalitet som man er vant med fra PC.

Videre har både PC og Mac støtte for samme bransjestandarder og fungerer med praktisk talt alle e-postleverandører og nettsteder. Du kan koble til digitalkameraer, skrivere, harddisker, mus og tastaturer, samt vise og dele vanlige filtyper, inkludert Office-dokumenter, PDF-filer, bildefiler, tekstfiler, MP3-filer, videoer, ZIP-filer og mer.

Det er også verdt å legge merke til at en Mac faktisk kan kjøre Windows, noe som åpner for det beste av to verdener. Dette gjør du via det innebygde verktøyet Boot Camp. Parallels Desktop er også et alternativ, dersom du ønsker å kjøre Windows-programmer side om side med Mac-programmer uten å starte maskinen på nytt. En PC kan derimot ikke kjøre macOS.

Windows og Parallels Desktop kjøpes separat.

 

Programvare

Alle Macer leveres med en samling apper for ting du gjør hver dag, som Safari, Bilder, Pages, Numbers og Keynote. Med de 3 siste kan du åpne og redigere Word, Excel og PowerPoint. I tillegg får du iMovie, GarageBand, Mail, Kalender, Meldinger, FaceTime, Notater, Kart og flere til. Siden dette er inkluderte apper – og ikke nettapper – drar de full nytte av Macens krefter for å gi raskest mulig ytelse.

De samme appene får du også på iPad og iPhone, som sammen med iCloud gjør at du kan jobbe på tvers av enhetene uten noe ekstra utstyr. Hvis noen ringer deg på iPhonen, kan du svare på Macen. Du kan kopiere tekst eller et bilde fra én enhet og lime inn på en annen ved hjelp av vanlige kopier- og lim inn-kommandoer. Og har du på deg Apple Watch, låses Macen automatisk opp så snart du nærmer deg. Uten at du trenger å skrive inn passordet. Igjen er det en av de mange fordelene du får fordi programvare og maskinvare er laget for hverandre - og av ett og samme selskap.

Forskjellen mellom MacBook Air og MacBook Pro?

MacBook Air: Fremragende i alle fag.

Uansett hvilken linje du skal starte på, så er MacBook Air klar for oppgaven. Med et slankt og lett design, flott skjerm og den lengste batterilevetiden av alle Macene, så får du en Mac som er med deg hele dagen. MacBook Air kommer med flotte programmer du kan bruke til oppgaver, lekser og morro, og har krefter nok til å kjøre Microsoft Office og annen programvare du trenger til skolehverdagen.

Passer til: På grunn av maskinens størrelse er MacBook Air fin for deg som trenger en ultraportabel datamaskin til å lage og skrive dokumenter, presentasjoner og regneark. I tillegg til å ha den lengste batterilevetiden, er den samtidig kraftig nok til alt hverdagslig bruk, så du også kan bruke den til å lagre bilder, redigere mindre videoprosjekter og mer. Skal du starte på en administrativlinje, så anbefaler vi MacBook Air.

 

MacBook Pro: Best i sin klasse. Når elevene trenger mye kraft, bruker de MacBook Pro. Det er en bærbar maskin som kan håndtere alt fra partikkelsimulering og filmredigering til kompilering av kildekoder, og den har det nyeste innen grafikkort, høytytende prosessor og stor lagrinsplass. Og med en praktfull Retina-skjerm og integrerte apper for kreativitet og produktivitet, som iMovie, Bilder og Garageband, er MacBook Pro skapt for læring på det høyeste nivå.

Passer til: MacBook Pro passer i likhet med MacBook Air til alt hverdagslig bruk, men er også raskere og kraftigere. Skal du starte på et utdanningsprogram med fokus på redigering av musikk, film, fotografering eller illustrasjon, så anbefaler vi MacBook Pro.

 
 

 

 


Bestillingsfrist.

Absolutt siste frist for bestilling var 30. november 2019. Portalen er nå stengt for i år.

 


Kontakt oss.

Vi er her for deg. Har du noen spørsmål kan du når som helst kontakte oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, eller via chat, mandag - fredag (09-19) eller lørdag (10-16).