Velkommen til ElevMac-portalen for elever i spesialundervisning i Rogaland fylkeskommune.

 

Velkommen til ElevMac-portalen for elever i spesialundervisning i Rogaland fylkeskommune.

 


 

Om ordningen.

Visste du at ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac eller iPad?

Her har vi samlet en del ofte stilte spørsmål som gir deg svar på akkurat slike ting, og som vi anbefaler at du leser gjennom før du starter en bestilling. Skulle du ikke få svar på det du lurer på, husk at du enkelt kan ta kontakt med oss via chatten som du finner nederst til høyre. Du kan også besøke fylkeskommunens sider dersom du ønsker å vite mer om Elev-PC-ordningen generelt.

 

 

Hvem kan benytte ordningen?

Alle elever i spesialundervisning kan velge å kjøpe iPad som en del av ElevMac-ordningen. Dette gjelder elever som har rett til spesialundervisning og som får opplæring i grupper med redusert elevtall (hverdagslivstrening, arbeidstrening og elever som går mot grunnkompetanse).

 

Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac, iPad eller PC. Du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger. Det kan tenkes det er spesiell programvare som benyttes eller egne metodiske opplegg. Les mer om PC-ordningen på Rogaland fylkeskommune sin elevportal.

Dersom du ønsker å bestille en Mac og ikke iPad, da skal du gå inn på denne portalen for å bestille

  

Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad selv om dette ikke er det første skoleåret mitt i videregående skole?

Svar: Ja. Selv om dette ikke er ditt første år på Vgs, kan du som går i spesialundervisning bestille iPad gjennom ElevMac-ordningen. Dette er et unntak. Alle som følger ordinær undervisning har kun anledning til å kjøpe maskin første gang de går Vg1 i Rogaland fylkeskommune.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad hos en annen leverandør og levere regningen til fylkeskommunen?

Svar: Nei. For å få subsidiert iPad må du bestille av Eplehuset. For å bestille din iPad, ta kontakt med Eplehuset på mail elevmac.rogaland@eplehuset.no eller på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).

   

Om betaling og priser

     

Spørsmål: Hva må jeg betale ved bestilling av iPaden?

Svar: Egenandel for bestilling av iPad er kr. 3199,-. Fylkeskommunen subsidierer det resterende beløpet.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe på avbetaling?

Svar: Nei. Det er ikke anledning til å kjøpe iPad på avbetaling.

 

Spørsmål: Får jeg fremdeles stipend om jeg benytter meg av ordningen?

Svar: Ja. Du som elev i videregående skole får utstyrsstipend fra Statens Lånekasse på minimum kr. 1051,- pr. år, som hvis ønskelig, kan brukes til å dekke inn utgiftene til datamaskinen. Dette stipendet må man søke om selv ved skolestart på www.lanekassen.no

 

Hva får jeg når jeg kjøper iPad?

5 års Eplehuset-garanti

Din nye iPad blir levert med Eplehusets egen garanti, som har en varighet på hele 5 år. Dette gir deg 5 års garanti på iPaden, samt fri telefonsupport.

På telefonsupporten kan du raskt og enkelt få hjelp med iPaden og den medfølgende programvaren, som macOS, Bilder, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote og mye mer. Ring gratis til Eplehusets kundesenter på telefon 73 20 24 00.

 

Prioritert service

Vi vet hvor kritisk det er å være uten sin iPad over lengre tid. Derfor har alle iPader kjøpt gjennom ElevMac-ordningen prioritert service hos oss. Skulle du oppleve hardware-feil på din iPad kan Eplehuset raskt og effektivt feilsøke og reparere iPaden din.

Eplehuset er Apple Authorized Service Provider, og våre sertifiserte teknikere er eksperter på alle Apple-produkter.

 

Beskyttelsesetui

Sammen med iPaden, 5 års Eplehuset-garanti og prioritert service får du også et beskyttelsesetui som du kan ha iPaden i når du går til og fra skolen, og på reise.

 

Ved bestilling

Spørsmål: Hvordan bestiller jeg iPad?

Svar: For å bestille din iPad, ta kontakt med Eplehuset på mail elevmac.rogaland@eplehuset.no eller på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00). Våre kundebehandlere vil hjelpe deg og legge bestillingen for deg.

 

Spørsmål: Eier jeg, eller låner jeg iPaden?

Svar: Du eier iPaden selv og overtar Rogaland fylkeskommune sine rettigheter, holder kontakt med Eplehuset og har vilkår tilsvarende kjøpsloven.

   

Spørsmål: Har jeg angrerett?

Svar: Å kjøpe maskin på PC-ordningen betyr at du benytter fylkeskommunens avtale. Dette betyr at du har de rettigheter som følger av kjøpsloven og produktets garanti. Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder derfor ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les mer på Rogaland fylkeskommune sine sider

 

Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Du kan fritt velge en Mac eller en iPad. Men du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger.

 

Levering og frister

 

Spørsmål: Når er siste frist for å bestille en iPad?

Svar: Absolutt siste frist for bestilling er 30. november 2019.

 

Spørsmål: Hvor mye koster det å få iPaden sendt hjem med Posten?

Svar: Det er fri frakt på din bestilling.

 

Spørsmål: Hvordan sporer jeg min bestiling?

Svar: Du kan laste ned og bruke Posten-appen for å spore bestillingen din. Det gir deg muligheten til å se når og hvor pakken kan hentes.

Du kan laste ned Posten-appen for iPhone eller Android på Posten sine sider.

Service og support

Skulle det oppstå utfordringer med iPaden har Eplehuset autorisert verksted med sertifiserte teknikere, slik at du skal være trygg på at reparasjonen utføres av fagfolk og at alle deler som benyttes er originale. Alle iPad kjøpt gjennom ElevMac-ordningen har prioritert service.

 

Spørsmål: Jeg opplever en utfordring med min iPad. Hva gjør jeg?

Svar: Oppdager du hardware-feil på din iPad, ta i førsteomgang kontakt med oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, via chat som du finner nederst til høyre på siden (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller vårt kundesenter på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).  

Allrisk Forsikring

Anbefalt

Rogaland fylkeskommune og Eplehuset anbefaler at du forsikrer iPaden din med Allrisk-forsikring, som dekker uhell som måtte skje. Forsikringen du kjøper gjelder i 3 år fra kjøpsdato og skal bare betales en gang. Egenandel dersom forsikring benyttes er på kr. 1000,-.

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikring, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no.

Her finner du forsikringsvilkårene. Disse vilkårene gjelder også for alle iPader kjøpt med Allrisk-forsikring i perioden 2016-2018.

 

 

 

Keyboard og Apple Pencil selges separat

 

Alt du trenger å vite om iPad.

Når du velger en iPad så får du et fantastisk verktøy som er klar for lærerike skoledager. Har du ikke brukt iPad før eller ønsker å vite mer om den, så finner du det her.

Utrolig måte å utforske, skape og lære på

Ytelse og design.

Alle elsker å lære med iPad fordi den er bærbar, brukervennlig og full av krefter. iPad har en lekker Retina-skjerm, en kraftig A10 Fusion-chip, rask trådløs tilkobling, heldagsbatteri og avanserte kameraer.

En iPad er lett nok til at du kan ta den med deg overalt. Prosjekter, presentasjoner og apper ser fantastiske ut på Retina-skjermen. iSight-kameraet passer perfekt til å ta bilder og videoer til prosjekter, og FaceTime HD-kameraet på forsiden gir deg muligheten til å samarbeide med andre elever over hele verden.

 

Medfølgende programvare.

iOS er verdens mest avanserte mobilplattform med supre undervisningsfunksjoner som fungerer sømløst sammen. Med Bilde-i-Bilde kan du skalere ned en video for å åpne en annen app, og fortsette å se på forelesningen mens du jobber med en presentasjon. Med Split View kan du jobbe i to apper samtidig, og bruke Kart med Flyover-funksjon til å ta en interaktiv 3D-tur over Roma mens du bruker Notater til å dokumentere hva du har sett.

Blant de inkluderte kreativitets- og produktivitetsappene finner vi Clips, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote. Og med iOS 13, støtte for Apple Pencil (selges separat) og fantastiske utdanningsapper på App Store, inkludert opplevelser med utvidet virkelighet, er iPad bygd for alle måtene du elsker å lære på.

Microsoft Office fungerer selvsagt også utmerket på iPad, så du kan sende og motta dokumenter mellom en iPad og PC - eller iPad og Mac. Gratis installasjon av Microsoft Office får du tilbud om når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.

 

Skulle du ha en utfordring eller lurer på noe, som hvordan sikkerhetskopiere, overføre bildene dine eller lage en bursdagsvideo, husk at hos våre Servicesenter får du prioritert service ved feil og du er alltid velkommen til å booke en supporttime for å lære noe nytt om iPaden.

 

Alle skal ha glede av teknologien

I tillegg til kraftig ytelse og apper for kreativitet og produktivitet, en iPad er også utstyrt med en rekke innovative hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Disse nyskapende teknologiene gjør det mulig for alle elever å oppleve gleden og funksjonaliteten i en iPad. Og siden de er klare rett ut av boksen slipper man å kjøpe dyrt ekstrautstyr.

Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for tilpasset læring og leserferdigheter, syn, motorikk og hørsel. Aktiver Leser-funksjonen i Safari for å fjerne forstyrrelser som reklamer og knapper. Bruk VoiceOver for å få beskjed om hva som skjer på skjermen og få hjelp til å navigere på den, selv om man ikke kan se skjermen. Bruk Diktering til å snakke til iPaden istedenfor å skrive om det er utfordrende å trykke på skjermen, og mikrofonen konverterer ord og tale til tekst.

Dette er bare noen av de mange hjelpefunksjonene som er innebygd i alle iPad. Ønsker dere råd eller hjelp med tilgjengelighetsfunksjoner, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

 
 

 

 

Velg din iPad

Product Image

iPad 32GB stellargrå

Pakken inkluderer iPad 32GB (MW742K) og beskyttelsesetui. Du kan velge å utvide til forsikring (anbefalt av RFK) om du ønsker dette.

Les mer >

  • 10,2-tommers Retina-skjerm
  • A10 Fusion-chip
  • Touch ID og Apple Pay
  • 8 MP kamera på baksiden, 1,2 MP FaceTime HD-frontkamera
kr 3 172,-
Product Image

iPad 32 GB sølv

Pakken inkluderer iPad 32GB (MW752K) og beskyttelsesetui. Du kan velge å utvide til forsikring (anbefalt av RFK) om du ønsker dette.

Les mer >

  • 10,2-tommers Retina-skjerm
  • A10 Fusion-chip
  • Touch ID og Apple Pay
  • 8 MP kamera på baksiden, 1,2 MP FaceTime HD-frontkamera
kr 3 213,-

Logg inn eller registrer deg som elev

Du må være innlogget for å ferdigstille ditt ElevMackjøp.