Velkommen til ElevMac-portalen for Rogaland fylkeskommune.


 

Siste dag for bestilling var 30. november 2018. Portalen er nå steng for bestilling. 

Rogaland fylkeskommune har rammeavtale med Eplehuset på levering av Mac til alle elever som starter på Vg1 for første gang i de offentlige videregående skolene i Rogaland. For deg som elev betyr det at du har muligheten til å kjøpe en subsidiert Mac gjennom Eplehuset. Det gjør du i denne portalen, helt nederst på siden.

Eplehuset har også levering av iPad til elever som begynner i spesialundervisning i en offentlig videregående skole i Rogaland. Skal du begynne på spesialundervisning og ønsker å bestille en iPad, så gjør du det her.

Vi anbefaler allikevel at du først starter med å lese informasjonen som du finner på denne siden, før du går videre. For i tillegg til å registrere deg og bestille ditt valgte produkt, på denne hovedsiden vil du finne nyttig informasjon om ElevMac-ordningen, hvem som kan benytte seg av den og mye mer som du trenger å vite før du gjør din bestilling.

La oss starte med det viktigste: Hvem kan benytte seg av ElevMac-ordningen?

  • Du som skal begynne på Vg1 for første gang ved en offentlige videregående skole i Rogaland.
  • Du som skal begynne på spesialundervisning ved en offentlig videregående skole i Rogaland.

Hva trenger jeg å vite før jeg bestiller?


Under har vi samlet en del ofte stilte spørsmål, som vi anbefaler at du går igjennom før du starter en bestilling. Skulle du ikke få svar på det du lurer på, husk at du enkelt kan ta kontakt med oss via chatten som du finner nederst til høyre.

Du kan også besøke fylkeskommunens sider dersom du ønsker å vite mer om Elev-PC-ordningen generelt.

 

Chatten er åpen mandag til fredag fra 09:00-19:00 og lørdag 10:00-16:00.

Ikke nøl med å ta kontakt!

Kan jeg benytte meg av ElevMac?

Spørsmål: Jeg bor i Hordaland eller Vest-Agder og skal gå på skole i Rogaland, kan jeg bestille?

Svar: Ja.

 

Spørsmål: Jeg begynner i Vg2, men bestilte ikke datamaskin gjennom fylkeskommunen da jeg gikk på Vg1. Kan jeg bestille Mac nå?

Svar: Nei. Ordningen gjelder kun elever som skal gå Vg1 for første gang i offentlig videregående skole i Rogaland. Det kan være unntak dersom du gikk Vg1 i utlandet eller skal begynne i spesialundervisning. Dette avgjøres av fylkeskommunen, så ta kontakt med dem om du er usikker.

 

Spørsmål: Jeg skal begynne på privatskole i Rogaland. Kan jeg bestille datamaskin gjennom fylkeskommunen?

Svar: Nei. Ordningen gjelder kun for de offentlige skolene i fylkeskommunen. Andre skoler kan ha andre måter å organisere elev-PC-ordningen på. Du kan kontakte skolen du skal begynne på for informasjon om deres PC-ordning.

 

Om betaling og priser.

Spørsmål: Hva må jeg betale ved bestilling av en av de to Mac-modellene?

Svar: Fylkeskommunen subsidierer begge modellene med det samme beløpet, kr. 2000,-. Beløpet er allerede trukket fra prisene som er oppgitt på Rogaland fylkeskommune sin sider og i denne bestillingsportalen.

 

Spørsmål: Jeg har sammenlignet prisene hos fylkeskommunen med prisene i andre butikker, og forskjellen er mindre enn kr 2000 kr. Hva er grunnen til det?

Svar: Prisene på modellene du kan bestille gjennom fylkeskommunen inkluderer mer enn bare datamaskinen. Prisen inkluderer også beskyttelsesetui, 5 års Eplehuset Garanti med fri telefonsupport og prioritert serviceavtale hos Eplehuset, som gjør det enkelt å få reparert datamaskinen dersom det oppstår feil eller skade.

 

Spørsmål: Kan jeg velge nedbetaling over tre år ved bestilling av ElevMac?

Svar: Nei. Ved bestilling av ElevMac må hele beløpet betales ved bestilling.

 

Spørsmål: Får jeg fremdeles stipend om jeg benytter meg av ordningen?

Svar: Ja. Du som elev i videregående skole får utstyrsstipend fra Statens Lånekasse på minimum kr. 1032,- pr. år, som hvis ønskelig, kan brukes til å dekke inn utgiftene til datamaskinen. Dette stipendet må man søke om selv ved skolestart på www.lanekassen.no.

   

Spørsmål: Er Office-pakken inkludert i prisen, eller må jeg kjøpe det ved siden av?

Svar: Du får tilbud om gratis installasjon av kontorstøtteverktøyet MS Office når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.

 

 

Ved bestilling.

Spørsmål: Eier jeg, eller låner jeg maskinen?

Svar: Du eier maskinen selv og overtar Rogaland fylkeskommune sine rettigheter, holder kontakt med Eplehuset og har vilkår tilsvarende kjøpsloven.

 

Spørsmål: Har jeg angrerett?

Svar: Å kjøpe maskin på PC-ordningen betyr at du benytter fylkeskommunenes avtale. Dette betyr at du har de rettigheter som følger av kjøpsloven og produktets garanti. Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder derfor ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les mer på Rogaland fylkeskommune sine sider

   

Spørsmål: Jeg vet ikke hvilket utdanningsprogram jeg skal gå enda. Hvilket utdanningsprogram skal jeg velge i bestillingsportalen?

Svar: Velg førstevalget ditt.

 

Spørsmål: Hvilket navn skal bestillingen stå på?

Svar: Bestillingen skal alltid stå på elevens navn.

 

Spørsmål: Bestillingen min ble avvist. Hvorfor?

Svar: Det er fylkeskommunen som godkjenner bestillingene. Dersom din bestilling har blitt avvist må du kontakte dem. Eplehuset har ingen innsyn eller tilgang til dette.

 

Spørsmål: Jeg gikk Vg1 i utlandet og har fått avvist bestillingen - hvorfor?

Svar: Elever som har gått Vg1 i utlandet kan benytte seg av ElevMac, men ved enkelte unntak fanger ikke systemet opp dette. Har du gått Vg1 i utlandet og har fått avvist bestillingen, se informasjonssiden til fylkeskommunen.

 

Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Du kan fritt velge en Mac eller en iPad. Men du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger. For mer om kjøp av iPad, se portalen for spesialundervisning i Rogaland fylkeskommune.

 

Spørsmål: Jeg ser at det kommer opp andre produkter enn Macen i portalen. Er disse produktene en del av ElevMac-ordningen?

Svar: Nei. Det er Macen med beskyttelsesetui, 5 års Eplehuset Garanti og prioritert service som inngår i ElevMac-ordningen. Eplehuset tilbyr i tillegg deg som elev tilpasset tilbehør til din Mac - til reduserte priser.

 

Levering og frister.

ElevMac-portalen er åpen for bestilling fra 18. juni. Rogaland fylkeskommune starter godkjenning av bestillinger 16. juli.

 

Spørsmål: Når må jeg bestille min Mac for å få den levert til skolestart?

Svar: Ved bestilling innen 1. juli garanteres det levering mellom 27. juli og 5. august.


Ved bestilling innen 13. juli garanteres levering innen skolestart, som er 20. august.Ved bestilling innen 31. juli garanteres levering uken etter skolestart. 

Spørsmål: Når er siste frist for å bestille en Mac?

Svar: Absolutt siste frist for bestilling er 30. november 2018.

 

Spørsmål: Hvor mye koster det å få maskinen sendt hjem med Posten?

Svar: Det er fri frakt på din bestilling.

 

 

Service og support.

Skulle det oppstå utfordringer med maskinen har Eplehuset autorisert verksted med sertifiserte teknikere, slik at du skal være trygg på at reparasjonen utføres av fagfolk og at alle deler som benyttes er originale. Alle Macer kjøpt gjennom ElevMac-ordningen har prioritert service og du har tilgang til lånemaskin.

Spørsmål: Jeg opplever en utfordring med min Mac. Hva gjør jeg?

Svar: Oppdager du feil på din maskin, ta i førsteomgang kontakt med oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, via chat som du finner nederst til høyre på siden (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller vårt kundesenter på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).

 

 

Hva får jeg når jeg kjøper Mac?


Eplehuset er spesialist på Apple. Med 22 butikker og 3 servicesenter rundt om i landet skal vi sørge for at du får benytte deg av vår kompetanse og kunnskap - uansett hvor du er i landet. Vi ønsker at du får best mulig kundeopplevelse gjennom hele kjøpsprosessen, og du må derfor gjerne ta kontakt med oss om det er noe du trenger hjelp til.

Med Mac-pakken får du en Mac, beskyttelsesetui, 5 års Eplehuset garanti og prioritert service.

5 års Eplehuset Garanti.


Din nye Mac bli levert med Eplehusets egen garanti som har en varighet på hele 5 år. Dette gir deg 5 års garanti på maskinen, samt fri telefonsupport.

På telefonsupporten kan du raskt og enkelt få hjelp med Macen og den medfølgende programvaren, som macOS, Bilder, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote og mye mer. Ring gratis til Eplehusets kundesenter på telefon 73 20 24 00.

Garantivilkårene finner du her.

Prioritert service.


Vi vet hvor kritisk det er å være uten sin Mac over lengre tid. Derfor har alle Macer kjøpt gjennom ElevMac-ordningen prioritert service og tilgang til lånemaskin hos oss. Skulle du oppleve hardware-feil på din Mac kan Eplehuset raskt og effektivt feilsøke og reparere Macen din.

Eplehuset er Apple Authorized Service Provider, og våre sertifiserte teknikere er eksperter på alle Apple-produkter.

Anbefalt forsikring.


Rogaland fylkeskommune og Eplehuset anbefaler at du forsikrer maskinen din med Allrisk forsikring, som dekker uhell som måtte skje. Forsikringen du kjøper gjelder i 3 år fra kjøpsdato og skal bare betales en gang. Egenandel dersom forsikring benyttes er på kr. 1000,- .

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikring, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no.

Forsikringsvilkår finner du her.

 

Hvorfor skal jeg velge Mac?


Alle Macene byr på kraftig ytelse i et lite format, med et batteri som varer hele dagen. Så du kan lære og jobbe med en skoleoppgave, uansett hvor du befinner deg og uten å være bundet til et strømuttak. Og siden Apple utvikler både programvaren og maskinvaren, gir Mac en optimal brukeropplevelse. Det gjør Macen enkel å bruke, sikker og kraftig.

Alle Macene leveres også med et sett fantastiske apper, som Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand og Bilder. Rett ut av boksen kan du med disse appene lage bokomtaler og semester­oppgaver som ser fantastiske ut. Du kan snekre sammen lekre regneark som visualiserer dataene dine. Eller presentere skoleprosjekter med bilder og video laget helt på egenhånd, med din egenkomponerte musikk i bakgrunnen. Microsoft Office fungerer selvsagt også utmerket på Mac, så du kan sende og motta dokumenter mellom en PC og Mac - eller iPad og Mac.

Macene kommer også utstyr med en rekke hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for tilpasset læring- og leseferdigheter, syn, motorikk og hørsel. Les mer her.

Rogaland fylkeskommune tilbyr også Lingpilot, programvare for lese- og skrivestøtte. Les mer her.

 

MacBook Air eller MacBook Pro?

På grunn av maskinens størrelse er MacBook Air fin for deg som trenger en ultraportabel datamaskin til å lage og skrive dokumenter, presentasjoner og regneark. I tillegg til å ha den lengste batterilevetiden, er den samtidig kraftig nok til alt hverdagslig bruk, så du også kan bruke den til å lagre bilder, redigere mindre videoprosjekter og mer. 

MacBook Pro passer i likhet med MacBook Air til alt hverdagslig bruk, men er også raskere og kraftigere. Skal du starte på et utdanningsprogram med fokus på redigering av musikk, film, fotografering eller illustrasjon, så anbefaler vi MacBook Pro.

Tips: Vi anbefaler at du sjekker skolenes nettsider for informasjon om hva slags datamaskin du bør ha på det enkelte utdanningsprogrammet før du gjør en bestilling.

 

Jeg er klar for å bestille. Hva gjør jeg nå?


For å bestille en iPad til spesialundervisning, fyll ut skjemaet på denne siden.

For å bestille en Mac, fyll ut skjemaet under. Husk å bestille innen 13. juli for å være sikret levering til skolestart. Absolutt siste frist for bestilling er 30. november 2018. Husk også at det er elevens kontaktinformasjon som skal fylles ut i skjemaet under.

Etter å ha huket av for hvilken Mac du ønsker, så kan du også velge om du vil ha med noe tilbehør til den. Disse produktene inngår ikke som en del av ElevMac-ordningen, men er produkter Eplehuset mener er hensiktsmessig for eleven og som vi tilbyr til reduserte priser.