Velkommen til ElevMac-portalen for elever i spesialundervisning i Rogaland fylkeskommune.


Rogaland fylkeskommune har rammeavtale med Eplehuset på levering av iPad til alle elever som starter i spesialundervisning i de offentlige videregående skolene i Rogaland. Som elev i spesialundervisning kan du velge å kjøpe iPad som en del av PC-ordningen. Dette gjelder elever som har rett til spesialundervisning og som får opplæring i grupper med redusert elevtall (hverdagslivstrening, arbeidstrening og elever som går mot grunnkompetanse). Det er denne siden du skal bruke om du ønsker å kjøpe en iPad.

Ønsker du derimot heller å kjøpe en Mac, eller vil lese mer om ElevMac-ordningen, så kan du gå inn på hovedsiden for ElevMac-portalen for Rogaland fylkeskommune. Vi anbefaler at du gjør det først dersom dette er første gang du er inne i portalen.

Er du derimot klar for å kjøpe din iPad, eller vil lese mer om hvorfor velge iPad, da kan du fortsette videre nedover på denne siden.

Hva trenger jeg å vite før jeg bestiller?


Under har vi samlet en del ofte stilte spørsmål, og som vi anbefaler at du går igjennom før du starter en bestilling. Skulle du ikke få svar på det du lurer på, husk at du enkelt kan ta kontakt med oss via chatten som du finner nederst til høyre.

Du kan også besøke fylkeskommunens sider dersom du ønsker å vite mer om Elev-PC-ordningen generelt.

Hva kan jeg bestille?

Spørsmål: Kan jeg bestille iPad?

Svar: Alle elever i spesialundervisning kan velge å kjøpe iPad som en del av ElevMac-ordningen. Dette gjelder elever som har rett til spesialundervisning og som får opplæring i grupper med redusert elevtall (hverdagslivstrening, arbeidstrening og elever som går mot grunnkompetanse).

 

Spørsmål: Må jeg kjøpe iPad når jeg går i spesialundervisning?

Svar: Nei. Ordningen er valgfri og du kan velge enten Mac, iPad eller PC. Du bør kontakte skolen for å høre om de har spesielle anbefalinger. Det kan tenkes det er spesiell programvare som benyttes eller egne metodiske opplegg. Les mer om PC-ordningen på Rogaland fylkeskommune sin elevportal.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad nå selv om jeg har kjøpt maskin tidligere?

Svar: Nei. Du kan kun kjøpe én maskin på ordningen.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe iPad selv om dette ikke er det første skoleåret mitt i videregående skole?

Svar: Ja. Selv om dette ikke er ditt første år på Vgs, kan du som går i spesialundervisning bestille iPad gjennom ElevMac-ordningen. Dette er et unntak. Alle som følger ordinær undervisning har kun anledning til å kjøpe maskin første gang de går Vg1 i Rogaland fylkeskommune.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe maskin hos en annen leverandør og levere regningen til fylkeskommunen?

Svar: Nei. For å få subsidiert maskin må du bestille av Atea eller Eplehuset, og deres egne bestillingssider.

 

Spørsmål: Eier jeg, eller låner jeg iPaden?

Svar: Du eier iPaden selv og overtar Rogaland fylkeskommune sine rettigheter, holder kontakt med Eplehuset og har vilkår tilsvarende kjøpsloven.

 

Spørsmål: Har jeg angrerett?

Svar: Å kjøpe maskin på PC-ordningen betyr at du benytter fylkeskommunenes avtale. Dette betyr at du har de rettigheter som følger av kjøpsloven og produktets garanti. Forbrukerkjøpsloven, angrerettloven eller andre forbrukerlover gjelder derfor ikke ved kjøp på PC-ordningen. Les mer på Rogaland fylkeskommune sine sider

 

Levering, frister og priser.

ElevMac-portalen er åpen for bestilling fra 18. juni. Rogaland fylkeskommune starter godkjenning av bestillinger 16. juli. Det tar ca. 7-10 virkedager etter godkjenning av fylkeskommunen før du har maskinen levert til ditt lokale postkontor.

Spørsmål: Når må jeg bestille min iPad for å få den levert til skolestart?

Svar: Ved bestilling innen 1. juli garanteres det levering mellom 27. juli og 5. august.


Ved bestilling innen 13. juli garanteres levering innen skolestart, som er 20. august.Ved bestilling innen 31. juli garanteres levering uken etter skolestart. 

Spørsmål: Når er siste frist for kjøp?

Svar: Siste dag for bestilling er 30. november 2018.

 

Spørsmål: Hvor mye koster det å få maskinen sendt hjem med Posten?

Svar: Det er gratis frakt.

 

Spørsmål: Hva må jeg betale ved bestilling av iPaden?

Svar: Egenandel for bestilling av iPad er kr. 3096,-. Fylkeskommunen subsidierer det resterende beløpet.

 

Spørsmål: Kan jeg kjøpe på avbetaling?

Svar: Nei. Det er ikke anledning til å kjøpe iPad på avbetaling.

 

Spørsmål: Hvorfor må jeg betale egenandel?

Svar: Egenandelen tilsvarer tre ganger utstyrsstipendet som alle får fra Lånekassen og som ikke er behovsprøvd. Det betyr at pengene fra stipendet dekker utgiftene til maskinen. Du må selv søke om stipendet. Fylkeskommunen subsidierer resten av kjøpsbeløpet.

 

Service og support.

Skulle det oppstå utfordringer med iPaden har Eplehuset autorisert verksted med sertifiserte teknikere, slik at du skal være trygg på at reparasjonen utføres av fagfolk og at alle deler som benyttes er originale. Alle iPad kjøpt gjennom ElevMac-ordningen har prioritert service og du har tilgang til lånemaskin.

Spørsmål: Jeg opplever en utfordring med min iPad. Hva gjør jeg?

Svar: Oppdager du feil, ta i førsteomgang kontakt med oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no, via chat som du finner nederst til høyre på siden (man-fre: 09:00-19:00, lør: 10:00-16:00) eller vårt kundesenter på telefon 73 20 24 00 (man-fre: 10:00-17:00, lør: 10:00-16:00).

 

Hva får jeg når jeg kjøper iPad?


Eplehuset er spesialist på Apple. Med 22 butikker og 3 servicesenter rundt om i landet skal vi sørge for at du får benytte deg av vår kompetanse og kunnskap - uansett hvor du er i landet. Vi ønsker at du får best mulig kundeopplevelse gjennom hele kjøpsprosessen, og du må derfor gjerne ta kontakt med oss om det er noe du trenger hjelp til.

Med iPad-pakken får du en iPad, beskyttelsetui, 5 års Eplehuset garanti og prioritert service.

5 års Eplehuset garanti.


Din nye iPad bli levert med Eplehusets egen garanti som har en varighet på hele 5 år. Dette gir deg 5 års garanti på iPaden, samt fri telefonsupport.

På telefonsupporten kan du raskt og enkelt få hjelp med iPaden, iOS, apper som Bilder, iMovie, GarageBand, Pages og mye mer. Ring gratis til Eplehusets kundesenter på telefon 73 20 24 00.

Garantivilkårene finner du her.

Prioritert service.


Vi vet hvor kritisk det er å være uten sin iPad over lengre tid. Derfor har alle iPad kjøpt gjennom ElevMac-ordningen prioritert service og tilgang til lånemaskin hos oss. Skulle du oppleve hardware-feil på din iPad kan Eplehuset raskt og effektivt feilsøke og reparere iPaden din.

Eplehuset er Apple Authorized Service Provider, og våre sertifiserte teknikere er eksperter på alle Apple-produkter.

Anbefalt forsikring.


Rogaland fylkeskommune og Eplehuset anbefaler at du forsikrer iPaden din med Allrisk forsikring, som dekker uhell som måtte skje. Forsikringen du kjøper gjelder i 3 år fra kjøpsdato og skal bare betales en gang. Egenandel dersom forsikring benyttes er på 1000 kr.

Ved spørsmål eller hjelp angående forsikring, kontakt oss på elevmac.rogaland@eplehuset.no.

Forsikringsvilkårene finner du her.

 

Hvorfor skal jeg velge iPad?


iOS er verdens mest avanserte mobilplattform med supre undervisningsfunksjoner som fungerer sømløst sammen. Med Bilde-i-Bilde kan elevene skalere ned en video for å åpne en annen app, og fortsette å se på forelesningen mens de jobber med en presentasjon. Med Split View kan elevene jobbe i to apper samtidig, og bruke Kart med Flyover-funksjon til å ta en interaktiv 3D-tur over Roma mens de bruker Notater til å dokumentere hva de har sett.

En iPad er lett nok til at eleven kan ta den med seg overalt. Prosjekter, presentasjoner og apper ser fantastiske ut på Retina-skjermen. iSight-kameraet passer perfekt til å ta bilder og videoer til prosjekter, og FaceTime HD-kameraet på forsiden gir eleven muligheten til å samarbeide med andre elever over hele verden.

iPaden kommer også utstyr med en rekke hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for tilpasset læring- og leseferdigheter, syn, motorikk og hørsel. Les mer her.

Jeg er klar for å bestille. Hva gjør jeg nå?


For å bestille en iPad, fyll ut skjemaet under. Absolutt siste frist for bestilling er 30. november 2018. Husk også at det er elevens kontaktinformasjon som skal fylles ut i skjemaet under.

Etter å ha huket av for hvilken iPad du ønsker, så kan du også velge om du vil ha med noe tilbehør til den. Disse produktene inngår ikke som en del av ElevMac-ordningen, men er produkter Eplehuset mener er hensiktsmessig for eleven og som vi tilbyr til reduserte priser.

For å bestille en Mac, fyll ut skjemaet på denne siden.

Velg din iPad

Product Image

iPad 32GB stellargrå

Pakken inkluderer iPad 32GB (MR7F2) og beskyttelsesetui. Du kan velge å utvide til forsikring (anbefalt av RFK) om du ønsker dette.

Les mer her.

  • Støtter Apple Pencil
  • Rask, flytende ytelse med en 64-bits A10 Fusion chip
  • Imponerende Retina-skjerm
  • Lås enkelt opp iPad med Touch ID
kr 3 096,-
Product Image

iPad 32 GB sølv

Pakken inkluderer iPad 32GB (MR7G2) og beskyttelsesetui. Du kan velge å utvide til forsikring (anbefalt av RFK) om du ønsker dette.

Les mer her.

  • Støtter Apple Pencil
  • Rask, flytende ytelse med en 64-bits A10 Fusion chip
  • Imponerende Retina-skjerm
  • Lås enkelt opp iPad med Touch ID
kr 3 096,-

Logg inn eller registrer deg

Du må være innlogget for å ferdigstille ditt ElevMackjøp.