Mac på arbeidsplassen

Det mobile arbeidslivet.

Arbeidslivet har aldri vært så mobilt som det er i dag. Derfor utvikler Apple produkter som gjør det mulig å skreddersy arbeidshverdagen helt etter bedriften eller skolens behov, og så du som medarbeider har alt du trenger for å holde deg oppdatert og utføre alle arbeidsoppgaver - uansett hvor du er.

 

Skapt for arbeid på farten.

De bærbare Macene er tynnere og lettere, samtidig som de er kraftigere enn noensinne, og den kraftige maskinvaren gjør det mulig å få maksimal ytelse på farten. Kombinert med heldags batteri og Thunderbolt 3 (dataoverføring opptil 40Gb/s, videoutgang og lading i én og samme kompakte port), så har du alt du trenger for å få unna arbeidsoppgavene.

 

Retina-skjerm

Se det store bildet og den minste detalj.

Den høyoppløselige Retina-skjermen på Mac er midt i blinken for alle som trenger ekstra skjermplass til store prosjekter - med en oppløsning som fremhever selv de minste detaljer. Det er essensielt hvis man er interessert i ting som grafisk design, ingeniørarbeid eller videoregidering eller setter pris på skarp, krystallklar tekst når man leter etter informasjon på nettet eller skriver dokumenter.

 

Ytelse

Stasjonær kraft. I mobil form.

Prosessorer med høy ytelse, førsteklasses grafikk og lynrask flashlagring gir Macen krefter til å håndtere massive prosjektfiler og kjøre flere profesjonelle apper samtidig. Og all denne kraften har fått klass i en utrolig tynn og lett design, som gjør det mulig for arbeidstakere å jobbe nesten hvor som helst.

 

Batteri

Batteri som varer hele dagen.

Med Mac får de overlegen ytelse i en syltynn design, med et batteri som varer hele dagen - opptil tolv timer. Så alle kan bygge, designe, utvikle og skrive, uten å være bundet til et strømuttak.

 

Tastatur og styreflate

Gjør det mer presist.

Tastaturet i full størrelse er komfortabelt og presist, enten du skriver eller koder. Og i motsetning til andre bærbare, kan du trykke hvor som helst på den romslige Force Touch-styreflaten på en Mac. Ved hjelp av intuitive bevegelser som knip-for-å-zoome og forskjeller i hvor hardt du trykker, forstår den nøyaktig hvor du vil.

 

Kamera

Få alle i samme rom. Selv når det ikke er noe rom.

Bruk det innebygde kameraet til å avholde videomøter eller for å følge med på en presentasjon på kontoret. Det er raskt og enkelt å komme i gang - skriv inn din Apple-ID, så er du klar og kan ringe noen på iPhone, iPad eller annen Mac.

 

 

 

 

Kontinuitet

Skapt for deling.

Handoff

Start arbeidet på én enhet, og bytt til en annen enhet i nærheten for å fortsette der du slapp.

 

Universelle utklipp

Kopier innhold som tekst, bilder og videoer på én Apple-enhet, og lim inn innholdet på en annen Apple-enhet.

 

Kontinuitet-kamera

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne et dokument eller ta et bilde, så vises det øyeblikkelig på Macen.

 

Automatisk opplåsing

Få umiddelbar tilgang til Macen din når du bruker Apple Watch. Bare vekk Macen, så er du klar – du trenger ikke engang å skrive inn et passord.

 

AirDrop

Send blant annet dokumenter, bilder, videoer, nettsteder og kartposisjoner trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheten.

 

Delt interntt

Er det ikke internett der du er? Skru på Delt Internett på iPhone og surf trådløst på Macen.

 

Vi hjelper deg.

Lyst til å lære mer om Handoff, Delt Interntt eller hvordan Kontinuitet kan hjelpe deg i hverdagen og på jobb? La oss kontakte deg for en uforpliktende prat.

 

 

 

iCloud

Det beste stedet for alt du har av bilder, filer og mye mer.

iCloud er innebygd i alle Apple-enheter. Det betyr at alt innholdet ditt – bilder, filer, notater og mer, er trygt, tilgjengelig og oppdatert, uansett hvor du befinner deg. Og siden det går helt av seg selv, kan du konsentrere deg om det du helst vil gjøre. Alle får 5 GB gratis lagringsplass i iCloud, og det er enkelt å legge til mer.

iCloud holder auto­matisk appene dine – som Mail, Kalender, Kontakter, På­minnelser, Safari og andre favoritter fra App Store – oppdatert på tvers av enhetene dine. Så når du legger til et nytt telefonnummer, oppretter et bokmerke eller oppdaterer et lysbilde i en presentasjon, vises endringen overalt.

Jobb sammen med andre om dokumenter, presentasjoner og regneark – og se endringer i det de blir gjort. Med oppdateringer i sanntid på tvers av enhetene, vil de du samarbeider med alltid se det samme.

 

 

 

 

Mac på arbeidsplassen

Plattform for produktivitet.

Fra kraftige prosessorer til praktfulle skjermer og lagringsteknologier med høy ytelse – Mac er laget for å øke produktiviteten din. Få arbeidet raskt og enkelt unna med inkludert programvare som gjør hver eneste Mac til en fryd å bruke. Lag presentasjoner. Sett opp regnestykker. Kommuniser og samarbeid med de andre på teamet. Integrer med viktige bedriftssystemer. Arbeid sømløst på iPhone og iPad. Hver eneste Mac er laget for din måte å jobbe på.

Inkluderte apper

Bli mer produktiv.

 

iMovie

Fortell enda bedre historier.

Enkel design og intuitive redi­geringsfunksjoner gjør det enkelt å lage flotte filmer i 4K og trailere i Hollywood-stil. Og med iMovie Theater kan du vise dem på alle enhetene dine.

Les mer om iMovie >

 

 

GarageBand

Det enkleste verktøyet for å lage musikk med et rikt lydbilde.

Med et intuitivt grensesnitt og tilgang til et fullstendig lydbibliotek har det aldri vært enklere å lære, spille, gjøre opptak eller dele musikk slik proffene gjør det.

 

 

Bilder

Hold orden i et stadig voksende bildebibliotek.

Og sørg for at det er lett tilgjengelig. Perfeksjoner bildene dine, og lag vakre gaver du kan dele med andre. Og takket være iCloud-bilder kan du lagre alle bildene og videoene dine i skyen.

Les mer om Bilder >

 

 

Mail og Meldinger

Hold kontakten.

Med FaceTime og Meldinger kan du besvare telefonsamtaler og meldinger som kommer inn på iPhone, rett fra Macen. Det er ofte både raskere og enklere, og gjør at du aldri trenger å løfte hendene fra tastaturet. I Mail kan du legge inn din eksisterende e-postkonto, som Microsoft Exchange og Gmail - og organisere, sende og svare e-post med vedlegg og notater.

 

 

Kalender, Notater og Påminnelser

Hold oversikt.

I dagens arbeidsliv er det få verktøy som er så viktige som de som hjelper deg å planlegge og holde oversikt. Med apper som Kalender, Notater og Påminnelser kan du booke møter, invitere andre deltagere, sette opp huskelister, skissere ideer og tankekart, lage sjekklister med bilder og video - og enkelt dele alt med dine kollegaer.

 

 

Kontinuitet

Jobb på tvers av enheter.

Med iCloud aktivert vil i tillegg alle notater, påminnelser og kalenderhendelser alltid være tilgjengelige og oppdatert, på tvers av alle enhetene dine. Du kan enkelt starte på et Pages-dokument på Macen på jobb og fortsette på iPad på bussen.

Les mer om Kontinuitet >
Les mer om iCloud >

 

For skolen

Visste du at programvare som Pages, Keynote, iMovie og Garageband åpner for nye og kreative læringsopplevelser i klasserommet? La elevene tegne, spille inn lyd og video - og presentere arbeidet sitt for klassen.

Som Apple Solution Expert er vi eksperter på Apple og vi bistår dere gjerne med opplæring og nye læringsoppgaver med Mac og iPad i fokus. La oss kontakte deg for en uforpliktende prat, og så hjelper vi deg i gang.

 

 

 

 

iWork

Dokumenter, regneark og presentasjoner.
Møtested for kloke hoder.

Pages, Numbers og Keynote hjelper deg med å produsere arbeid som imponerer. Maler og designverktøy gjør det lett å komme i gang. Du kan til og med bruke Apple Pencil til å legge inn illustrasjoner og notater på iPaden. Og med samarbeid i sanntid kan hele teamet jobbe sammen, uansett om de bruker Mac, iPad eller iPhone – eller en PC.

Appene fungerer også med Microsoft Office, så du kan åpne og redigere tilsendte Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner rett i Pages, Numbers og Keynote. Har du startet arbeidet i iWork, og senere ønsker å åpne dokumentet i Microsoft Office, da er det bare å lagre eller eksportere dokumentet til Word, Excel eller PowerPoint-format.

 

 

Pages

Imponerende.
Med stor I.

Med Pages trenger du ikke anstrenge deg for å lage dokumenter som skiller seg ut. Velg en mal, og bruk de kraftige verktøyene til å legge inn bilder, filmer, figurer eller diagrammer. Det har aldri vært lettere å skape gode leseopplevelser.

 

 

Numbers

Regneark som får alle
bunnlinjer til å se bra ut.

Et regneark trenger ikke se ut som en gammeldags regnskapsbok. Det er derfor Numbers lar deg begynne med et tomt arbeidsområde, og ikke med et endeløst rutenett. Det er enkelt å lage regneark med diagrammer, tabeller og bilder – og nå også med smarte kategorier, slik at tallene dine virkelig kommer til sin rett.

 

 

Keynote

Presentasjoner for
perfeksjonister.

Keynote gjør det enkelt å lage – og holde – impo­nerende presentasjoner. Med kraftige grafiske verktøy kan du lage lysbilder med effektfulle filmatiske over­ganger som fremhever ideene dine.

 

 

 

 

 

Office

Microsoft Office. Laget for Mac

Mange tror Microsoft Office bare er for PC og Windows, men det stemmer ikke. Bruk samme Microsoft Office-pakke på Mac som du gjør på en PC, iPhone eller iPad, og du får akkurat de samme funksjonene og den gode opplevelsen du er vant med. Og når du oppretter og redigerer et dokument, regneark eller en presentasjon, så vil det selvfølgelig se helt likt ut på din Mac som det gjør på mottageren sin enhet. Enklere og bedre kan det ikke bli.

 

 

 

 

Kompatibilitet

Jobb som du alltid har gjort.

Tiden hvor man enten måtte velge det ene eller det andre er for lenge siden forbi. Det kommer medarbeidere og arbeidsgivere til gode. macOS støtter alle de vanligste bedriftssytemene som de fleste av oss bruker og trenger på arbeidsplassen, som Microsoft Office, epost og kalendere fra Microsoft Exchange, VPN-løsninger fra Cisco, tjenester som Dropbox og profesjonelle programmer som Adobe Creative Suit.

Har du viktige data på den gamle Windows PCen? Det er enkelt å flytte dataene over til den nye Macen med den innebygde overføringsassistenten. Windows Overføringsassistent overfører filer, kalendere, kontakter, e-postmeldinger med mer. Det er med andre ord ingen grunn til å ikke gå over til Mac. Kun fordeler.

Les om Overføringsassistenten >

 

 

 

 

Tilgjengelighet

Alle skal ha gleden av teknologien.

 

Alle Apple-produkter er utstyrt med en rekke innovative hjelpefunksjoner for folk med funksjonshemminger. Tilgjengelighetsfunksjonene dekker blant annet behov for hjelpemidler ved lese- og skrivevansker, syn, motorikk og hørsel. Det gjør det enklere for alle å ta i bruk det samme verktøyet, samtidig som brukeren kan gjøre personlige tilpasninger for å få utført arbeidsoppgavene. Ingen medarbeidere er like - og det trenger heller ikke Macen å være.

For å aktivere tilgjengelighetsfunskjoner som passer deg, åpne Systemvalg og Tilgjengelighet. Herifra kan du skru på blant annet Synstolking som gir en muntlig beskrivelse av visuelt innhold og ulike fargefiltre for å justere hvordan alt vises, som Inverter farger, mer kontrast eller Rødt/grønt filter for rødblindhet.

 

 

 

 

VoiceOver

Hør det som skjer.

VoiceOver er en skjermleser som gir beskjed om hva som skjer på skjermen, og hjelper en til å navigere rundt på Macen og få ting gjort, selv om man ikke kan se skjermen.  VoiceOver støtter over 35 språk og kan gi beskrivelser og nyttige tips når man jobber, på alle språkene.

 

 

Diktering

Snakk istedenfor å skrive.

Med Diktering kan du snakke til Macen istedenfor å skrive, og med hjelp av stemmen besvare en epost, skrive et møtereferat og mer - på over 40 ulike språk.

 

 

Tale

"Hei Siri".

Med talefunksjonen kan du be Siri om å blant annet sende meldinger, legge til oppgaver i Påminnelser, søke på Internett, hente frem filer og få tekst lest opp.

 

 

 

 

 

Mac på arbeidsplassen

Full kreativ utfoldelse.

Macen er også utstyrt med en rekke apper du kan bruke for å utfolde deg kreativt. Med iMovie og Bilder kan du enkelt lage flotte filmer, bilder og bøker - og dele dem med kollegaer og kunder - selv om du aldri før har tatt i et videokamera eller tror du er en fotograf.

 

 

 

 

iMovie

Lag spektakulære filmer og videoklipp til prosjektet.

Enten du ønsker å dokumentere et prosjekt dere holder på med eller presentere et tilbud for en kunde, med en godt laget video kommer du langt. Og da er det godt å ha Macen, hvor du ikke trenger å være profesjonell produsent for å lage utrolige videosnutter og filmer.

Med iMovie kan du enkelt lage filmer i ren Hollywood-stil, med video som du har filmet på iPhone, iPad, med Macen eller et videokamera. Drag-and-drop videoklipp og bruk enkle og intuitive redigeringsverktøy til å sette dem sammen. Det er så mye enklere enn du tror. Og billigere.

 

iPhone og iPad

Start

Start med iMovie på din iPhone og iPad, hvor du raskt kan gjøre opptak, sette dem sammen og forbedre dem med sakte film og flotte videofiltre - på farten.

 

AirDrop og iCloud Drive

Fullfør

Overfør så prosjektet trådløst til Macen med AirDrop eller iCloud Drive og gi filmen et enda mer profesjonelt uttrykk med fargekorrigering, kart, voice-over, bilde-i-bilde og mer.

 

Apple TV med 4K

Del og vis

Når du er fornøyd, deler du enkelt den ferdige filmen og ser på den fra hvilken som helst av enhetene dine, som Apple TV. Eller del dem i full 4K-oppløsning på YouTube eller Vimeo. 

 

 

 

 

 

Bilder

Bli din egen illustratør.

Med Bilder har du alltid alle bildene dine tilgjengelig på Macen - og de andre enhetene dine. Bilder-appen har et elegant design, og bildene og videoene blir automatisk sortert etter tid og sted. Med kraftige, svært brukervennlige redigeringsverktøy kan du få frem det beste i bildene dine - selv om du er nybegynner. Du kan til og med bruke redigeringsverktøy fra andre apper i Bilder, slik at alle bildene dine forblir organisert på samme sted.

Ønsker du å overraske med en kalender eller bok til julebordet, sommerfesten eller bare for å glede en kollega? Med appen trenger du ikke bla deg gjennom tusenvis av bilder som er samlet over flere år. Bilder kan søke gjennom hele biblioteket og opprette individuelle album med kjente ansikter for deg. Så er det bare å drag-and-drop bildene fra albumet av den heldige og snekre sammen en bok eller kalender på 1-2-3.

  • Med alle bildene dine i Bilder er du bare ett klikk unna å lage lekre fotogaver
  • Bruk Bilder til å lage fotobøker, kort og kalendere
  • Bestill bilder på fotopapir direkte fra appen
  • Rediger eksponering, farge, nivåer, hvitbalanse og mer til direkte i appen
  • Med «Optimaliser Mac-lagring» lagres bildene i fullversjon i iCloud, mens en mer plassbesparende versjon lagres på Macen

 

 

 

 

 

Mac på arbeidsplassen

Kom i gang med Mac.

Bekymret for at overgangen fra Windows til Mac blir for stor eller trenger råd og veiledning for å komme i gang? Vi gjør det enkelt for deg å komme i gang, alt fra hvordan sette opp din første Mac, overføre informasjon og overgangen fra Windows til Mac.

Les hvordan komme i gang med Mac >