MDM

Utrulling og administrering av enheter.

Eplehuset har solid erfaring med å veilede skoler for trygg og optimalt innkjøp av iPad og Mac til skolen. Vi hjelper deg hele veien - fra henvendelse, innkjøp og utrulling til riktig løsning for support og vedlikehold i ettertid.
 

 

MDM

Effektiv utrulling og administrering.

Eplehuset har solid erfaring med å veilede skoler for trygg og optimalt innkjøp av iPad og Mac til skolen. Vi hjelper deg hele veien - fra henvendelse, innkjøp og utrulling til riktig løsning for support og vedlikehold i ettertid.
 

Utrulling i skolen

iPad og Mac integreres sømløst i læringsmiljøet.

Uansett om du planlegger en helt ny utrulling, eller om du legger til Apple-enheter i den eksisterende infrastrukturen, kommer iPad og Mac til å passe godt inn. Nå er det enklere enn noen gang å gi elevene og ansatte tilgang til viktige Apple-tjenester for undervisning og læring. Alle appene og tjenestene som lærerne og elevene trenger hver skoledag, som Google Drive og Microsoft Office, er tilgjengelige på iPad. Og med de utallige kreative verktøyene som iPad har tilgang til, får elevene muligheten til å uttrykke læringen sin på best mulig vis.

 

 

Administrasjon av mobile enheter (MDM).

For effektiv, enkel og trygg utrulling av iPad i skolen vil det være behov for et system. MDM vil kunne gi skolen ferdig konfigurerte enheter. Administrering av systemet er intuitivt og gir god kontroll over innhold, oppgraderinger og brukeroppsett på samtlige enheter.

Vi hjelper dere å gjøre det enklere for skolen å ta i bruk iPad og Mac som en strategisk del av undervisningen.

 

1. Forbered skolen på å komme i gang.

Nye Apple School Manager er en enkel nettbasert portal som har alt administratorene trenger for å rulle ut iPad og Mac på skolene. Du kan automatisk opprette administrerte Apple ID-er for alle elever og ansatte. Og du kan logge på fra en nettleser på Mac eller PC. Opprett en konto for undervisningsinstitusjonen eller logg på med en eksisterende konto for Apples utrullingsprogram for å overføre kontoer, enheter og innhold.

Du kan klargjøre og administrere iOS- og macOS enhetene gjennom MDM-løsningen din (administrasjon av mobile enheter). Siden MDM og Apple School Manager fungerer sømløst sammen, kan du automatisere klargjøring og registrering med de rette innstillingene og restriksjonene, og deretter tilordne enheter og apper til klassegruppene du har definert.

Med MDM er det også enkelt å administrere enheter og innstillinger gjennom skoleåret. Du kan rekonfigurere layouten for Hjem-skjermen, vise eller skjule visse apper, planlegge programvareoppdateringer om natten, samt bruke Mistet-modus for å finne forlagte enheter.

 


 

2. Integrer med skolens eksisterende systemer.

Med forent autentisering i Apple School Manager er det nå enklere enn noen gang å integrere iPad og Mac i det eksisterende miljøet med skolens påloggingsdetaljer for Microsoft Azure Active Directory.

Bruk Azure Active Directory til å administere tilgang.

Koble Apple School Manager til skolens Microsoft Azure Active Directory, så blir alle elever og ansatte auto­matisk konfigurert med Apple-tjenester. Elever og ansatte kan bruke den eksisterende påloggingsinformasjonen for Microsoft-kontoen deres til å logge inn på iPaden, Macen, iCloud og Skolearbeid.

Forberedelser til en forenklet pålogging:

  • Kontroller at skolen bruker Microsoft Azure Active Directory.1
  • Bestem hvilke skoledomener som skal kobles til Apple School Manager.
  • Konfigurer tilkoblingen til Microsoft Azure Active Directory i Apple School Manager.

 

Koble til skolens informasjonssystem.

Den enkleste måten å konfigurere klasselister med elever og lærere i Apple School Manager på, er gjennom en direkte tilkobling til klasselistene i skolens informasjonssystem (SIS). Apple School Manager kan integreres direkte med utbredte SIS-tilbydere som SunGard, Infinite Campus og PowerSchool. Det er også mulig å importere klasselistene auto­matisk gjennom skolens SFTP-integrering eller via én av de mange leverandørene av informasjonssystemer. Klasselister blir deretter tilgjengelige for Skolearbeid, Klasserom og Delt iPad, slik at lærere kan begynne å jobbe med klassen sin med én gang.

 


3. Lag en tilpasset opplevelse for elever og ansatte.

Apper kan forvandle iPaden til et laboratorium, et filmstudio, en tidsmaskin eller til og med et romskip. Apple School Manager gjør det enkelt å utstyre klasserommene med riktige undervisningsmateriell fra første skoledag. Produktivitetsapper til skolens daglige arbeidsflyter, gratis Apple-utviklede apper til kreativt arbeid – i tillegg til tusenvis av utdanningsapper som er tilgjengelige på App Store.

Når du har konfigurert forent autentisering, kan elever og lærere bruke den eksisterende påloggingsinformasjonen sin til å få tilgang til Apple-tjenester som 300 GB gratis lagringsplass i iCloud og samarbeidsmulighetene i Pages, Keynote og Numbers. Elever får en tilpasset opplevelse på iPad, selv om de deler enheten. Lærere kan bruke Skolearbeid til å dele ut oppgaver og følge fremgangen til elevene, slik at de kan tilpasse instruksjoner til hver enkelt elevs behov. Og minst like viktig, den person­lige informasjonen deres kommer ikke på avveier.

Kjøp apper og bøker på en enkel måte.

Det er enkelt å kjøpe innhold i store kvanta til iPad og Mac i Apper og bøker-delen i Apple School Manager. Du kan søke etter innhold, bruke kvantumsrabatten for utdanningsinstitusjoner ved kjøp av lisenser og se viktig sanntidsinformasjon som tilordnede og tilgjengelige lisenser – alt på ett og samme sted. Og med MDM kan innhold sendes direkte til iPad og Mac. Skolen mister ikke lisenser og kan enkelt tilordne apper på nytt til hvilken som helst annen enhet.

 

Tilby en spesialkomponert appkatalog.

Hvis MDM-løsningen din har en selvbetjeningsportal, kan du gi elever og lærere muligheten til å installere ytterligere apper og bøker fra et utvalg som er forhåndsgodkjent av skolen. Dere kan da være sikre på at innholdet som gjøres tilgjengelig, oppfyller læreplanen samt retningslinjer for sikkerhet og personvern.

 

Inkluder alle.

Alle lærer på forskjellige måter. Og produktene våre er utviklet for å støtte disse forskjellene. De har tatt i bruk nyskapende hjelpe­tekno­logier som kan hjelpe elever med syns- og hørselshemminger, nedsatt motorikk eller lese- eller skrivevansker. IT-administratorer kan også bruke MDM til å konfigurere enheter trådløst med tilpassede apper for de enkelte elevenes behov, slik at de ligger klare når eleven logger på enheten for første gang.

Les mer om Tilgjengelighet >

 

 

 

 

 

Personvern innen utdanning

Personvern kommer alltid først.

Apple er ikke avhengig av å krenke brukernes personvern. Spesielt ikke elever. De er opptatt av å vekke elevenes kreativitet – ikke tjene penger på dataene deres. Alle Apple-produkter er de­signet med sikkerhet og personvern innebygd, slik at skolens enheter, apper og tjenester beskytter elevenes data og person­lige informasjon.

Les mer om personvern i skolen >


 

 

4. Konfigurer enheter umiddelbart.

Når du har utformet læringsopplevelsene du ønsker at lærerne og elevene skal ha, kan du konfigurere enhetene slik at alle kommer raskt i gang. Uansett om skolen velger et én-iPad-til-hver-program eller en modell for delt bruk av iPad, får du en enkel automatisert konfigurering av enhetene med Apple School Manager og MDM-løsningen deres. Du kan konfigurere innstillinger og restriksjoner trådløst i henhold til skolens retningslinjer, og deretter tilordne enheter til elever, lærere eller grupper i en klasse.

 

Apple School Manager og MDM fungerer sammen.

Du kan tilordne enheter til MDM direkte fra Apple School Manager, slik at de auto­matisk registreres og konfigureres. Siden du kan angi standard MDM-tjener etter enhetstype, blir det enkelt å automatisere tilordninger for iPad og Mac. Du kan bruke MDM til å rulle ut apper og bøker trådløst, konfigurere layouter på Hjem-skjermen, filtrere nettilgang, planlegge programvare­oppdateringer over natten, finne forlagte enheter og administrere mange andre innstillinger.

 

Jamf.

Eplehuset tilbyr spesialtilpasset MDM (Mobile Device Management) for komplett kontroll og styring av enheter i et utdanningsmiljø gjennom Jamf, et system dedikert for utdanningssektoren.

Systemet er bygget opp for å gi IT-avdelingen den nødvendige styringen og sikkerheten, lærerne full kontroll over elevenes tilganger, innhold og fokus, og ikke minst foreldre den nødvendige styringen av muligheter etter skoletid.

Sentralstyrt utrulling av innhold og applikasjoner, oppdateringer og konfigurasjon er viktige faktorer for at læringsutbyttet skal maksimeres. Full integrasjon med Apple School Manager sikrer en sømløs og problemfri håndtering av alle enhetene slik at lærere og elever kan fokusere på det viktigste – utdanningen.

 

 

 

 

Referanser.


ZuluDesk i Klepp Kommune.

Helge Moen, IKT ansvarleg etat for skule og barnehage i Klepp Kommune.

"Som administrator gir ZuluDesk meg den styringsløsningen jeg trenger for å holde oversikt over skoler, elever, enheter og apper som er tilknyttet Klepp kommune. Vi kan enkelt opprette lærere som brukere slik at de kan administrere egen skole eller trinn. Zuludesk kan knyttes opp mot Apple School Manager hvor man får tilgang til å opprette Managed Apple ID og gi tilgang til Klasseromsappen. I tillegg er det enkelt å styre hvilke apper elevene skal få bruke."

"I august 2017 startet vi innrullingen av 260 enheter i MDM-systemet, i slutten av august samme året hadde vi 2000 enheter i bruk i klasserommene. Alle enhetene ble kjapt rullet inn i Zuludesk. I starten tok det litt tid før appene var på plass, men nå opplever vi at utpushingen av apper er stabilt."

"Vi stoler på at MDM-systemet virker, oppetiden er høy. Det er enkelt å administrere de 3160 enhetene."

 

"Eplehuset har gitt oss opplæring og support i hele prosessen. Våre forslag til endringer blir lyttet til."

 

ZuluDesk i Ås Kommune.

Jo Inge Fjellstad, IKT-rådgiver for Oppvekst- og kulturetaten, Ås kommune.

"Ås kommune har vært innom et par andre MDM tidligere fra vi begynte med iPad i 2013, men byttet før skoleåret 2017/18 til ZuluDesk for våre rundt 1200 iPad for skoler og barnehager. Hovedårsaken til byttet var at brukere og grupper kan lastes enkelt opp fra ZuluDesk til Apple School Manager, og vi får derfor greit sørget for administrerte Apple-ID'er til elever og lærere, og lagt til rette for lærernes bruk av Apples Klasserom-app."

"ZuluDesk viste seg også å ha en del andre kvaliteter; deres fokus på skolebruk og Apple-enheter, samt et høvelig intuitivt å oversiktlig brukergrensesnitt, passer oss godt. Vi to som administrerer iPad for våre skoler og barnehager er IKT-rådgivere med pedagogisk veiledning som primæroppgave, og det er i så måte gunstig å ikke bruke for mye tid på den tekniske biten."

"ZuluDesk-appen gir dessuten potensielt lærerne tilleggsfunksjoner som utfyller Apples Klasserom-app. Sammen kan disse gi lærerne større herredømme over enhetene i eget klasserom, og ikke kun være prisgitt oss administratorer."

 

 

Delt iPad

Effektivt verktøy for utrulling.

Med Delt iPad kan flere elever dele på å bruke enhetene, sam­tidig som de får en personlig tilpasset brukeropplevelse.2 Før timen begynner kan lærerne tilordne hvem som helst av elevene til en hvilken som helst delt iPad. Elevene vet hvilken enhet de skal bruke, fordi bildet deres vises på den låste skjermen. De får tilgang til sitt person­lige innhold ved å bruke et passord eller en firesifret PIN-kode som er enkel å huske. Og fordi dataene er lagret lokalt på enheten, kan elevene logge på og fortsette på hjemmelekser, apper og oppgaver akkurat der de slapp. Da trenger ikke lærere og tekno­logiansvarlige å bruke tid på å ta sikkerhetskopier eller slette data mellom timene.

Slik bruker du Delt iPad >

Skolearbeid

Et nytt møtested for deg og elevene dine.

Den beste måten å lære på, er å omsette teori i praksis. Skolearbeid-appen hjelper deg og elevene med å bruke de kreative kreftene i iPad på en mer effektiv måte. Du kan enkelt levere ut og samle inn oppgaver, holde løpende oversikt over elevenes fremgang i utdanningsappene de jobber i, og kommuni­sere med hver enkelt elev i sanntid, uansett hvor de befinner seg. Den er også enkel å bruke for elevene. Oppgavene dukker automatisk opp på iPadene deres, sortert etter fag og innleveringsfrist. Og Skolearbeid hjelper deg med å holde kontroll på hvordan elevene ligger an – slik at du kan skreddersy under­vis­ningen til hver enkelt elev.

Last ned Skolearbeid-veiledning for lærere (PDF)

 

Klasserom

Underholdende undervisning. Engasjerte elever.

Klasserom-appen gjør iPaden – og nå også Macen – til en ressurssterk assistentlærer. Den gir deg full kontroll over hver iPad i klasserommet, så du kan veilede elevene og sørge for at de konsentrerer seg om riktig oppgave. Klasserom gjør det også enkelt å dele informasjon. Du kan bruke AirDrop til å sende og motta filer fra hele klassen, eller til å vise frem elevenes arbeid på storskjerm.

Last ned Klasserom-veiledning for iPad (PDF)

Last ned Klasserom-veiledning for Mac (PDF)