iPad i skolen

Den beste datamaskinen for å lære, ser ikke ut som en datamaskin.

iPad gir elever full frihet til å uttrykke seg, uansett hvor de er. Den kommer med fantastiske apper og avansert innebygd tekno­logi, som gjør iPaden til alt elevene ønsker at den skal være – med kraften til å skape nesten hva som helst. Og den er så intuitiv at de kan gå i gang med en ny idé så fort de får den.

 

 

 

Avansert teknologi det er
lekende lett å bruke.

Multi-Touch

Virker akkurat sånn som barn tenker.

Idet elevene plukker opp iPaden, er de klare til å trykke, sveipe, flytte og slippe. De vet nøyaktig hvordan de håndterer tekst, bilder og dokumenter, uansett om de skal lære å stave eller skrive inn trigonometriske funksjoner. Multi-Touch er en fullstendig oppslukende og responsiv opplevelse, som gjør at alle elever kan gå i dybden, uavhengig av hvordan de tar til seg læring eller hvilket fag som står på planen.

 

Tilgjengelighet

Utviklet for å gjøre alle elever sterkere.

I likhet med alle produktene våre, har iPad et stort utvalg funksjoner som gir absolutt alle elever muligheten til å utfolde seg. Les opp skjerm-funksjonen leser opp innhold for blinde brukere eller brukere som lærer bedre med lyd. VoiceOver-funksjonen veileder elevene gjennom ulike handlinger, som å åpne et dokument eller velge noe fra en meny. Og begrenset tilgang-funksjonen og Leser-funksjonen i Safari hjelper elevene med å holde konsentrasjonen.

Les mer om Tilgjengelighet >

 

Ytelse

Presterer som en stasjonær datamaskin.

iPad gir elevene enorme krefter mellom hendene. De kan redigere 4K-videoer i friminuttet, bygge en 3D-modell av en dampmaskin eller dirigere et virtuelt orkester for å tonesette en presentasjon om klassisk musikk.

 

Produktivitet

Bruk mer enn en app.
Samtidig.

Læring skjer ikke alltid en app om gangen. Med multi­tasking kan elevene skrive en bokomtale i Pages sam­tidig som de blar i boken i iBooks – med begge appene åpne i Split View. Eller de kan forske på sommerfuglens livssyklus i Safari sam­tidig som de illustrerer larvestadiet i Keynote. De kan bruke Dock til å hente favoritter og nylig brukte apper og prosjekter, og bytte mellom dem på 1-2-3. Og med Flytt-og-slipp drar de enkelt innhold fra en app til en annen.

 

 

 

Utvidet virkelighet.
Lær dem om verden. Ved å forandre hvordan de ser den.

Utvidet virkelighet på iPad forvandler måten elever tilegner seg kunnskap og kommer i kontakt med verden rundt seg på. Gjør klasse­rommet om til verdens­rommet. Hold en historietime like levende som nåtiden ved å rekonstruere oldtiden. Eller ta en kikk på innsiden av hverdagslige objekter for å forstå hvordan de er satt sammen.

iPad er utviklet for å være med på det som skjer, og kommer fullpakket med avanserte tekno­logier som akselerometer og kraftige kameraer – med et operativ­system utviklet spesielt for utvidet virkelighet. Alt dette gir en opplevelse som rett og slett ikke er mulig på andre plattformer.

Les mer om Utvidet virkelighet >

 

Skrible det ned, tast det inn, fang det på film.

Apple Pencil

Fri flyt av notater, ideer og genistreker.

Selv om den føles velkjent, åpner Apple Pencil for en helt ny måte å bruke iPad på. Den samler en utrolig mengde verktøy og effekter i ett enkelt redskap. Og den er perfekt for å gjøre notater, skrible ned observasjoner på en skoletur, skyggelegge detaljerte tegninger eller skrive kommentarer i et dokument – og alt det andre lærere og elever gjør.
 

 

Fra oljemaling til teknisk tegning. Ett verktøy kan være nok.

Apple Pencil kan være en penn, en pensel, en pastellstift og mye mer. Og de sofistikerte trykk- og vinkelsensorene gjør det mulig å gjenskape de samme subtile detaljene, mens den lynraske responsen skaper en sømløs og naturlig opplevelse. Elevene kan gjøre alt fra kalligrafi til teknisk tegning, fra akvareller til oljemaleri, fra å skravere til å viske ut. Nesten som på vanlig papir, bare med mange flere muligheter.
 

 

Tegn, fortell og kommenter.

Nå er det enkelt for elever å skrive eller tegne i Pages, Numbers og Keynote. Og lærerne kan umiddelbart legge til egne notater i dokumentene, så vel som PDF-er, bilder, nettsider og mer.

 

 

Kameraer

Se verden fra flere kameravinkler.

Med et kraftig kamera og knallgode redi­geringsverktøy på samme enhet, kan elevene fange et øyeblikk, en inspirasjon eller en scene – og umiddelbart sette i gang. Enten de filmer et vitenskapsforum for skolens nettsted eller lager en dokumentar til et historieprosjekt. Og med FaceTime-kameraet kan de enkelt kommuni­sere og samarbeide med hverandre.

 

Tastaturer

For tasteglade typer.

iPad har et intuitivt skjermtastatur, men den er også kompatibel med alle slags Bluetooth-tastaturer.

Se alle tastaturer >

 

 

 

Skapt for å være med dit ideene fører deg.

Design

Bygd for å være i bevegelse.
Og tåle det.

iPad er utrolig tynn, veier under en halv kilo og er uproblematisk å flytte rundt i klasserommet eller ta med på skoletur og andre ekspedisjoner. Og den er like holdbar som den er bærbar. Med et unibody-kabinett i aluminium tåler den aktiv læring.

 

Batteri

Fra klokka klinger til leksene er unnagjort.

iPad har opptil ti timers batteritid*, så elevene kan være produktive og kreative hele dagen lang. De kan utforske et emne, løse relaterte oppgaver og levere inn det ferdige resultatet, helt uten ladepauser.

 

iCloud og Filer

Masse plass til store tanker.

iCloud oppbevarer elevenes dokumenter og prosjekter på en trygg måte, slik at de er oppdaterte, sikre og tilgjengelige på alle enheter. Den nye Filer-appen holder alt organisert og lett tilgjengelig. Og nå gir vi 200 GB gratis lagringsplass i iCloud til alle lærere og elever med en administrert Apple ID.

 

 

 

Det magiske med iPad er at den kan være alt du vil at den skal være.

 

Apper kan forvandle iPaden til et laboratorium, et filmstudio, en tidsmaskin eller til og med et romskip. Det finnes alltid en app som kan gjøre under­visningen mer spennende, uansett emne eller oppgave. Fra de Apple-utviklede gratisappene for kreativitet til tusenvis av utdanningsapper i App Store.

 

 

 

Det magiske med iPad er at den kan være alt du vil at den skal være.

 

Apper kan forvandle iPaden til et laboratorium, et filmstudio, en tidsmaskin eller til og med et romskip. Det finnes alltid en app som kan gjøre under­visningen mer spennende, uansett emne eller oppgave. Fra de Apple-utviklede gratisappene for kreativitet til tusenvis av utdanningsapper i App Store.

 

 

 

 

Inkluderte apper

Skaperkraft
fra første stund.

De inkluderte Apple-utviklede appene drar nytte av den avanserte tekno­logien i iPaden, som Multi-Touch-skjermen, kameraet og akselerometeret. Med iMovie kan elevene fortelle historier med levende bilder. Med GarageBand kan de spille i band selv om de aldri har rørt et instrument. Og med Pages forvandler de skriftlige oppgaver til interaktive e-bøker med bilder, illustrasjoner og egne lydopptak.

 

Utdanningsapper

En hel verden av apper.
For oppdagelse, utforskning og kreativitet.

App Store har tusenvis av iPad-apper fra utviklere av utdannings­­programvare. Elevene kan utforske hvordan verden er bygd opp ved å vri og vende på molekyler. De kan se menneskekroppen fra innsiden ut. Og studere, rotere og styre revolusjonerende vitenskapelige oppfinnelser. Apper og tjenester som Google Docs, Google Drive, Microsoft Office og Dropbox fungerer også fint på iPad.

 

 

 

Usikker på hvilke apper som passer for din klasse?

Som Apple Solution Expert er vi eksperter på Apple og vi bistår dere gjerne med anbefalte apper tilpasset klassens læringsmål. Ta kontakt med vårt utdanningsteam på skole@eplehuset.no, så hjelper vi dere i gang.

 

 

 

 

Undervise i koding

Et program som hjelper deg å lære bort fremtidens språk.

Koding vil være en viktig ferdighet i en frem­tid drevet av tekno­logi. Vi har utviklet det omfattende pensumet Alle kan kode, med undervisningsopplegg for iPad og Mac, lærerveiledninger og apper som gjør det enkelt å undervise i koding. Gryende apputviklere kan ta sertifiseringen App Development with Swift og vise at de er klare til å ta kunnskapen til et nytt nivå.

Mer om å undervise i koding >

 

 

 

 

Tilgjengelighet

Alle skal ha gleden av teknologien.

I tillegg til kraftig ytelse og apper for kreativitet og produktivitet, alle Macene er også utstyrt med en rekke innovative hjelpefunksjoner for elever med spesielle behov. Disse nyskapende teknologiene gjør det mulig for alle å oppleve gleden og funksjonaliteten i en Mac. Og siden de er klare rett ut av boksen slipper man å kjøpe dyrt ekstrautstyr.

Mer om tilgjengelighet >

 

 

Mac i skolen

Kraft til å utrette store ting.

Mac har lange tradisjoner med å skape muligheter for verdens fremste ingeniører, kunstnere, vitenskapsmenn, designere og musikere. Fullpakket med krefter til de mest ambisiøse ideene, gjør Mac nå det samme for elevene og lærere. Grafikk og prosessorer med høy ytelse, avansert lagring, intelligent minne og en impo­nerende Retina-skjerm jobber sammen om å kjøre profesjonelle apper. Så elevene kan gjennomføre prosjektene de brenner for.

 

 

 

Stor på ytelse.
Liten i sekken.

 

Retina-skjerm

Se det store bildet og den minste detalj.

Den høyoppløselige Retina-skjermen på Mac er midt i blinken for elever og lærere som trenger ekstra skjermplass til store prosjekter - med en oppløsning som fremhever selv de minste detaljer. Det er essensielt hvis man er interessert i ting som grafisk design, ingeniørarbeid eller videoregidering eller setter pris på skarp, krystallklar tekst når man leter etter informasjon på nettet eller skriver skoleoppgaver.

 

Batteri

Batteri som varer hele dagen.

Med Mac får de overlegen ytelse i en syltynn design, med et batteri som varer hele dagen - opptil tolv timer. Så lærere og elever kan bygge, designe, utvikle og skrive, uten å være bundet til et strømuttak.

 

Ytelse

Stasjonær kraft. I mobil form.

Prosessorer med høy ytelse, førsteklasses grafikk og lynrask flashlagring gir Macen krefter til å håndtere massive prosjektfiler og kjøre flere profesjonelle apper samtidig. Og all denne kraften har fått klass i en utrolig tynn og lett design, som gjør det mulig for elever og lærere å jobbe nesten hvor som helst.

 

Tastatur og styreflate

Gjør det mer presist.

Tastaturet i full størrelse er komfortabelt og presist, enten du skriver eller koder. Og i motsetning til andre bærbare, kan du trykke hvor som helst på den romslige Force Touch-styreflaten på en Mac. Ved hjelp av intuitive bevegelser som knip-for-å-zoome og forskjeller i hvor hardt du trykker, forstår den nøyaktig hvor du vil.

 

 

 

 

Inkluderte apper

Klar for å skape, kalkulere,
kommunisere og illustrere.

Mac har skaperkraften innebygd, og kommer med Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand og Bilder. Bokomtaler og semester­oppgaver ser fantastiske ut. Regneark blir til lekre lerret for å visualisere data. Elevene får et kreativt studio til å utforske og presentere ideer. Og lærerne får alt de trenger for å lage tiltalende oppgaver og flott undervisnings­materiell.

 


 

Pages

Imponerende.
Med stor I.

Med Pages trenger du ikke anstrenge deg for å lage dokumenter som skiller seg ut. Velg en mal, og bruk de kraftige verktøyene til å legge inn bilder, filmer, figurer eller diagrammer. Det har aldri vært lettere å skape gode leseopplevelser.

 

 

Numbers

Regneark som får alle
bunnlinjer til å se bra ut.

Et regneark trenger ikke se ut som en gammeldags regnskapsbok. Det er derfor Numbers lar deg begynne med et tomt arbeidsområde, og ikke med et endeløst rutenett. Det er enkelt å lage regneark med diagrammer, tabeller og bilder – og nå også med smarte kategorier, slik at tallene dine virkelig kommer til sin rett.

 

 

Keynote

Presentasjoner for
perfeksjonister.

Keynote gjør det enkelt å lage – og holde – impo­nerende presentasjoner. Med kraftige grafiske verktøy kan du lage lysbilder med effektfulle filmatiske over­ganger som fremhever ideene dine.

 

 

iMovie

Fortell enda bedre historier.

Enkel design og intuitive redi­geringsfunksjoner gjør det enkelt å lage flotte filmer i 4K og trailere i Hollywood-stil. Og med iMovie Theater kan du vise dem på alle enhetene dine.

 

 

GarageBand

Det enkleste verktøyet for å lage musikk med et rikt lydbilde.

Med et intuitivt grensesnitt og tilgang til et fullstendig lydbibliotek har det aldri vært enklere å lære, spille, gjøre opptak eller dele musikk slik proffene gjør det.

 

 

Bilder

Hold orden i et stadig voksende bildebibliotek.

Og sørg for at det er lett tilgjengelig. Perfeksjoner bildene dine, og lag vakre gaver du kan dele med andre. Og takket være iCloud-bilder kan du lagre alle bildene og videoene dine i skyen.

 

 

 

 

 

I klasserommet

Visste du at programvare som Pages, Keynote, iMovie og Garageband åpner for nye og kreative læringsopplevelser i klasserommet?

Ta kontakt med vårt utdanningsteam på skole@eplehuset.no, så bistår vi med opplæring og nye læringsoppgaver som lar elevene tegne, spille inn lyd og video - og presentere arbeidet sitt for klassen, som om de aldri har gjort noe annet.

 

 

 

 

 

Kontinuitet

Her snakker vi godt gruppearbeid.

Mac gjør mye. Og når lærerne og elevene bruker den sammen med andre Apple-enheter, kan den gjøre enda mer. Elevene kan ta et bilde på iPhone eller begynne å jobbe med en idé på iPad, og så fullføre prosjektet på Macen for virkelig impo­nerende resultater. Lærerne kan gjøre notater, ta bilder og samle ressurser via iPhone, for så å lage presentasjoner på Mac. Og iCloud oppbevarer alle dokumenter, apper og prosjekter på en trygg måte, slik at de er oppdaterte, sikre og tilgjengelige på alle autoriserte Apple-enheter.

 


 

Handoff

Start arbeidet på én enhet, og bytt til en annen enhet i nærheten for å fortsette der du slapp.

 

Universelle utklipp

Kopier innhold som tekst, bilder og videoer på én Apple-enhet, og lim inn innholdet på en annen Apple-enhet.

 

Kontinuitet-kamera

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne et dokument eller ta et bilde, så vises det øyeblikkelig på Macen.

 

AirDrop

Send blant annet dokumenter, bilder, videoer, nettsteder og kartposisjoner trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheten.

 

Automatisk opplåsing

Få umiddelbar tilgang til Macen din når du bruker Apple Watch. Bare vekk Macen, så er du klar – du trenger ikke engang å skrive inn et passord.

 

Ta kontakt med oss!

Lyst til å lære mer om Handoff, Delt Interntt eller hvordan Kontinuitet kan hjelpe deg i hverdagen og i klasserommet? Ta kontakt med vårt utdanningsteam på skole@eplehuset.no.

 

 

 

 

 

Mac som lærerverktøy

Effektivitet i en travel arbeidshverdag.

I en hektisk arbeidshverdag er lærerne avhengig av verktøy som legger til rette for effektive prosesser. Her er noen gode tips fra oss i Eplehuset på hvordan du kan jobbe mer effektivt på Mac.

 

 

Spesielle bokstaver

Leter du etter en spesiell bokstav?

F. eks é, ö eller ü? Bare hold ned bokstaven det gjelder, så dukker det en meny med alternativer opp på skjermen slik at du kan velge den du vil ha.

 

Søke-funksjon

Bruk Spotlight som kalkulator.

Gå til Spotlight ved å trykke Command (CMD) og mellomrom, skriv regnestykket ditt og få svaret med det samme.

 

Ordboka

Tilgang til ordbok.

Nye studier, nye begrep. Bruk Spotlight til å finne definisjonen av ord du lurer på hva betyr.

 

Diktering

Bruk stemmen til å skrive tekst på Mac.

Macen kan fungere som din egen sekretær. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på “Diktering og Tale”. Slå på Diktering, og velg blant ulike valg for ”Diktering”, f.eks. språk osv.

 

Tale

Lei av å lese lang tekst?

Høyreklikk og trykk på “Tale” og “Start Tale”. Macen leser opp teksten for deg slik at du slipper. Instant lydbok! Perfekt på sengekanten.

 

Safari

Glemt å lagre lenken til en nettside som var viktig for deg?

Så lenge du husker et ord eller to fra nettsiden, skriv dette inn i adresse- og søkelinja og Safari viser deg nettsidene du har vært innom med det ordet. Macen husker for deg. Fungerer mellom iOS og Mac.

 

Forkortelser

Har du noen setninger du ofte bruker?

Legg inn ønsket forkortelse og Macen vil uansett program fylle ut riktig tekst. Eksempel: “hed” kan bli “Hvor er du?”. Dette er spesielt nyttig i Mail eller Meldinger.

 

Forkortelser

Har du noen setninger du ofte bruker?

Legg inn ønsket forkortelse og Macen vil uansett program fylle ut riktig tekst. Eksempel: “hed” kan bli “Hvor er du?”. Dette er spesielt nyttig i Mail eller Meldinger.

 

Klipp og lim

Slipp å endre til riktig skrifttype og størrelse for n'te gang.

Hold inn SHIFT + ALT i tillegg til CMD + V når du limer inn teksten, så ordner alt seg selv.

 

 

 

 

Mac som lærerverktøy

Teknologi skapt for hvordan medarbeiderne dine helst vil jobbe.

Apples produkter har alltid vært utviklet med like stor tanke for hvordan vi jobber, som for hvordan vi lever. I dag hjelper de ansatte med å jobbe enklere og mer produktivt, løse problemer på kreative måter og samarbeide med et felles mål. Og de er alle designet for å fungere sømløst sammen. Når ansatte har tilgang til iPhone, iPad og Mac, blir de bedre i stand til å vise sitt sanne potensial og se nye muligheter for virksomheten.

Les mer om Mac på arbeidsplassen >

 

 

 

 

For lærere

Apper i skolen

Du kan laste ned kostnadsfrie Apple-utviklede apper for kreativitet og produktivitet på iPad og Mac, og gi elevene flere inspirerende undervisningsopplegg og læringsopplevelser. Gjør klasserommet om til et nyhetsstudio med Pages. Gjør om et eksisterende prosjekt til en dokumentarfilm med iMovie. La elevene sette musikk til diktene de skriver, med GarageBand. Forvandle naturfagsstimer til et vitenskapsforum med 3D-diagrammer og videopresentasjoner i Keynote. Eller bruk Numbers som et blankt lerret og forvandle regneark til forskningsrapporter med multimediainnhold.

Utdanningsapper

Gi elevene flere og inspirerende undervisningsopplegg og læringsopplevelser.

Det finnes mer enn 170 000 apper som er spesiallaget for undervisning. Koble iPad til et mikroskop for å spille inn, redigere og lagre video og tidsforløpbilder av celledeling. Bruk kameraet og mikrofonen til å ta bilder og ta opp lydeffekter for å lage personlige lærekort, slik at det blir enklere å lese om det senere. Eller roter iPad for å se en 360-graders visning av De store pyramidene i Giza. I tillegg fungerer appene og tjenestene som du og elevene allerede bruker, som Google Docs, Google Drive, Word, Excel, PowerPoint og DropBox.

 

iBooks Author

Med iBooks Author for Mac kan du lage engasjerende Multi-Touch-bøker, prosjekter, naturfagsnotater og annet undervisningsmateriale for iPad eller Mac. Lag interaktive læringsopplevelser basert på pensum og klassens nivå. Og elevene kan bruke iBooks Author til å skrive egne bøker, rapporter, labhåndbøker og turlogger.

Last ned iBooks Author >

 

iTunes U

Med iTunes U har du alt du trenger for å lage og holde undervisningsopplegg på iPad. Opprett prosjekter og lag arbeidsark som inkluderer apper, nettlenker, bilder og videoer. Distribuer, samle inn og sett karakterer på oppgaver og prøver. Organiser gruppediskusjoner eller individuelle samtaler med elevene. Og med tilgang til verdens største bibliotek med gratis undervisningsinnhold finner du inspirerende materiell som du kan inkludere i hvilken som helst time.

Last ned iTunes U fra App Store >

 

 

 

Mer for lærere

Inspirasjon til å inspirere

Apple-produkter er kraftfulle læreverktøy, spesielt når lærerne får støtten og ekspertisen dere trenger for å benytte dem fullt ut. Vi kjenner til pensum som gjør det enklere å innføre kreativ tenking i alle fag. Vi kan også hjelpe dere med pro­gram­mer hvor lærere kan lære av hverandre, ressurser som gir under­visere iPad- og Mac-ferdighetene de trenger, og opplegg som løfter frem pionerer innen utdanning. Alt for at lærerne skal kunne yte sitt beste.

 

Klasserom

Underholdende undervisning.
Engasjerte elever.

Klasserom-appen gjør iPaden – og nå også Macen – til en ressurssterk assistentlærer. Den gir deg full kontroll over hver iPad i klasserommet, så du kan veilede elevene og sørge for at de konsentrerer seg om riktig oppgave. Klasserom gjør det også enkelt å dele informasjon. Du kan bruke AirDrop til å sende og motta filer fra hele klassen, eller til å vise frem elevenes arbeid på storskjerm.

Last ned Klasserom-veiledningen for Mac >

Last ned Klasserom-veiledning for iPad >

 

 

Apple Teacher

Det er morsomt og enkelt å bli en Apple Teacher.

Apple Teacher er et gratis faglig utviklingsprogram som er laget for å støtte og løfte frem lærere som bruker Apple-produkter i under­vis­ningen. Lærere kan tilegne seg iPad- og Mac-ferdigheter som de får bruk for i elevaktiviteter. De får utmerkelser for de nye tingene de lærer, og anerkjennelse for det fantastiske arbeidet de utfører hver dag.

Les mer om Apple Teacher >

Ta kontakt med vårt utdanningsteam >