Mac som verktøy for læring

Åpne opp for nye inspirerende måter å undervise på. På verktøy du og elevene elsker.

Vi vil at alle skoler skal få oppleve de fantastiske mulighetene Mac som lærerverktøy gir - i og utenfor klasserommet. På denne siden kan du lære mer om fordelene og mulighetene ved Mac, og selvfølgelig ta kontakt med oss for å lære enda mer. Enten du ser noe interessant her eller har ti spørsmål fra før av, våre utdanningseksperter står klare til å hjelpe deg.

La oss kontakte deg for en uforpliktende prat

 

Telemark Toppidrett ungdomskole velger Mac

 

 

 

 

Design og ytelse

En solid A i ytelse.

Enten skolen skal lære bort realfag, samfunnsvitenskap eller humanoira, eller noe helt annet, har Mac kreftene som trengs. Den er dessuten bærbar, robust og allsidig nok til å håndtere alt lærerne trenger den til, før, under og etter timen - uansett hva det er. Og den er laget for å kunne holde tritt med dem gjennom mange skoleår.

 

 

 

 

Retina-skjerm

Se det store bildet og den minste detalj.

Den høyoppløselige Retina-skjermen på Mac er midt i blinken for lærere som trenger ekstra skjermplass til store prosjekter - med en oppløsning som fremhever selv de minste detaljer. Det er essensielt hvis man er interessert i ting som grafisk design, ingeniørarbeid eller videoregidering eller setter pris på skarp, krystallklar tekst når man leter etter informasjon på nettet eller lager undervisningsopplegg.

 

Ytelse

Stasjonær kraft. I mobil form.

Prosessorer med høy ytelse, førsteklasses grafikk og lynrask flashlagring gir Macen krefter til å håndtere massive prosjektfiler og kjøre flere profesjonelle apper samtidig. Og all denne kraften har fått plass i en utrolig tynn og lett design, som gjør det mulig for lærere å jobbe nesten hvor som helst.

 

Batteri

Batteri som varer hele dagen.

Med Mac får de overlegen ytelse i en syltynn design, med et batteri som varer hele dagen - opptil tolv timer. Så alle lærere kan bygge, designe, utvikle og skrive, uten å være bundet til et strømuttak.

 

Tastatur og styreflate

Gjør det mer presist.

Tastaturet i full størrelse er komfortabelt og presist, enten de skriver eller koder. Og i motsetning til andre bærbare, kan man trykke hvor som helst på den romslige Force Touch-styreflaten på en Mac. Ved hjelp av intuitive bevegelser som knip-for-å-zoome og forskjeller i hvor hardt man trykker, forstår den nøyaktig hvor man vil.

 

Kamera

Få alle i samme rom. Selv når det ikke er noe rom.

Bruk det innebygde kameraet til å avholde videomøter eller for å følge med på et foredrag utenfor skolen. Det er raskt og enkelt for dem å komme i gang - skriv inn  Apple-IDen, så er den klar til å ringe noen på iPhone, iPad eller en annen Mac.

 

Ta kontakt

Vi hjelper dere å velge riktig modell.

Om dere er usikre på om det er MacBook Air eller MacBook Pro som er best eller ønsker å vite mer om hver modell, vi hjelper dere gjerne.

 

 

 

Friheten til å velge

Skap større arbeidsglede med Mac.

Når ansatte har tilgang til verktøyene de foretrekker, blir de mer engasjerte og trives bedre på jobben. Det er derfor stadig flere skoler og universiteter velger Apple. Med en ny modell for support og utrulling av Apple-produkter er det enklere enn noensinne for skolen å gi ansatte muligheten til å bruke Apple-produkter på jobb. Hele opplevelsen er enkel, fleksibel og trivelig – akkurat som du forventer av Apple.

Mac motiverer både elever og lærere >

 


 

 

Fokus på medarbeidernes brukeropplevelser

Gi alle ansatte muligheten til å velge produktene som fungerer best for dem og kunnskap om utvalget av produkter som IT-avdelingen kan yte support for.

 

Fleksible finansierings­løsninger

Leasing- og innbytteavtaler gir skoler større forutsigbarhet ved at innkjøp blir en driftsutgift fremfor en kapitalutgift.

 

Moderne anskaffelse og utrulling

iPhone, iPad og Mac kan rulles ut og administreres trådløst av IT-avdelingen. Og de ansatte får selv pakke ut enhetene.

 

Personlig oppsett og appmiljø

Etter den innledende oppsetts­prosessen kan de ansatte tilpasse enhetene og velge de appene som fungerer best for dem.

 

Delt ansvar for brukerstøtte

Mange kjenner til bruk og support av Apple-enheter fra før, så ansvaret for daglig vedlikehold deles av IT-avdelingen og sluttbrukeren.

 

Eplehuset - Din utdanningspartner

Vi ønsker at skolens erfaring med Apple-produkter skal være like god og intuitiv som produktene selv. Som Apple Solution Expert Utdanning har vi erfarne tekniske konsulenter som gjennomfører oppsett, opplæring og support ved utrulling av enheter, som Apple School Manager og administrering via MDM.

 

 

 

 

 

Programvare

Kompabilitet er obligatorisk.

I tillegg til å gjøre enestående arbeid og samarbeide med andre kollegaer ved hjelp av Apple-utviklede gratisapper for produktivitet og kreativitet, kan skolen også kjøre popu­lære programvarer som Microsoft Office, Mathematica og AutoCAD. Ønsker skolen å bruke Windows-programvare som SOLIDWORKS? Ikke noe problem. Med integrerte Boot Camp kjører Mac Windows i full hastighet.

Bli kontaktet om programvare i skolen

 

 

 

 

Pages

Imponerende.
Med stor I.

Med Pages trenger de ikke anstrenge seg for å lage dokumenter som skiller seg ut. Velg en mal, og bruk de kraftige verktøyene til å legge inn bilder, filmer, figurer eller diagrammer. Det har aldri vært lettere å skape gode læringsopplevelser.

 

Numbers

Regneark som får alle
bunnlinjer til å se bra ut.

Et regneark trenger ikke se ut som en gammeldags regnskapsbok. Det er derfor Numbers lar en begynne med et tomt arbeidsområde, og ikke med et endeløst rutenett. Det er enkelt å lage regneark med diagrammer, tabeller og bilder – og nå også med smarte kategorier, slik at tallene og matteoppgaver virkelig kommer til sin rett.

 

Keynote

Presentasjoner for
perfeksjonister.

Keynote gjør det enkelt å lage – og holde – impo­nerende presentasjoner. Med kraftige grafiske verktøy kan lærerne lage lysbilder med effektfulle filmatiske overganger som fremhever ideene deres.

 

Kompabilitet

Jobb som dere alltid har gjort.

Tiden hvor man måtte velge enten det ene eller det andre er for lenge siden forbi. Det kommer lærere og skolen til gode. macOS støtter alle de vanligste bedriftssytemene som de fleste bruker og trenger på arbeidsplassen, som Microsoft Office, epost og kalendere fra Microsoft Exchange, VPN-løsninger fra Cisco, tjenester som Dropbox og profesjonelle programmer som Adobe Creative Suite.

 

Microsoft Office

Laget for Mac.

Bruk samme Microsoft Office-pakke på Mac som dere gjør på en PC, iPhone eller iPad, og lærerne får akkurat de samme funksjonene og den gode opplevelsen de er vant med. Og når de oppretter og redigerer et dokument, regneark eller en presentasjon, så vil det selvfølgelig se helt likt ut på deres Mac som det gjør på en PC. Enklere og bedre kan det ikke bli.

 

Ta kontakt

Nye kreative læringsopplevelser.

Visste dere at den innebygde programvaren som Pages, Keynote, iMovie og Garageband åpner for nye og kreative læringsopplevelser i klasserommet? Vi bistår dere gjerne med opplæring og nye læringsopplegg med Mac i fokus.

 

 

 

 

Kontinuitet og Deling

Gode forbindelser overalt på skolen.

Mac kobler seg sømløst til høyskole- og universitetsnettverk, delte skrivere og andre utdanningsenheter. Lærerne kan enkelt logge seg på læringsplattformer og PC-nettverk. Og med AirDrop kan de raskt sende bilder som skal brukes i presentasjoner, notater, dokumenter og mye mer, til en Mac, iPad eller iPhone i nærheten.

 

Handoff

Start arbeidet på én enhet, og bytt til en annen enhet i nærheten for å fortsette der de slapp.

 

Universelle utklipp

Kopier innhold som tekst, bilder og videoer på én Apple-enhet, og lim inn innholdet på en annen Apple-enhet.

 

Kontinuitet-kamera

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne et dokument eller ta et bilde, så vises det øyeblikkelig på Macen.

 

AirDrop

Send blant annet dokumenter, bilder, videoer, nettsteder og kartposisjoner trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheten.

 

Automatisk opplåsing

Få umiddelbar tilgang til Macen din når du bruker Apple Watch. Bare vekk Macen, så er du klar – du trenger ikke engang å skrive inn et passord.

 

Lyst til å lære mer?

Vi vet alt om Handoff, Delt Internett og hvordan Kontinuitet kan hjelpe skolen og lærerne i hverdagen.


 

 

 

Personvern innen utdanning

Personvern kommer alltid først.

Apple er ikke avhengig av å krenke brukernes personvern. Spesielt ikke lærere og elever. De er opptatt av å vekke kreativitet – ikke tjene penger på dataene deres. Alle Apple-produkter er de­signet med sikkerhet og personvern innebygd, slik at skolens enheter, apper og tjenester beskytter brukernes data og person­lige informasjon.

Les mer om personvern i skolen

 

 

 

 

 

 

Mer for lærere

Inspirasjon til å inspirere

Apple-produkter er kraftfulle læreverktøy, spesielt når lærerne får støtten og ekspertisen dere trenger for å benytte dem fullt ut. Vi kjenner til pensum som gjør det enklere å innføre kreativ tenking i alle fag. Vi kan også hjelpe dere med pro­gram­mer hvor lærere kan lære av hverandre, ressurser som gir under­visere iPad- og Mac-ferdighetene de trenger, og opplegg som løfter frem pionerer innen utdanning. Alt for at lærerne skal kunne yte sitt beste.

 

Klasserom

Underholdende undervisning.
Engasjerte elever.

Klasserom-appen gjør iPaden – og nå også Macen – til en ressurssterk assistentlærer. Den gir deg full kontroll over hver iPad i klasserommet, så du kan veilede elevene og sørge for at de konsentrerer seg om riktig oppgave. Klasserom gjør det også enkelt å dele informasjon. Du kan bruke AirDrop til å sende og motta filer fra hele klassen, eller til å vise frem elevenes arbeid på storskjerm.

Last ned Klasserom-veiledningen for Mac >

Last ned Klasserom-veiledning for iPad >

 

 

Apple Teacher

Det er morsomt og enkelt å bli en Apple Teacher.

Apple Teacher er et gratis faglig utviklingsprogram som er laget for å støtte og løfte frem lærere som bruker Apple-produkter i under­vis­ningen. Lærere kan tilegne seg iPad- og Mac-ferdigheter som de får bruk for i elevaktiviteter. De får utmerkelser for de nye tingene de lærer, og anerkjennelse for det fantastiske arbeidet de utfører hver dag.

Les mer om Apple Teacher >

Eller bli kontaktet for en uforpliktende prat om Apple Teacher