Kan du klokka?

Den har allerede fylt 3 år, men fortsatt høres det litt ut som en utopi. Du kan f.eks. besvare telefonsamtaler og knipse bilder direkte fra armen som en Bond-agent. Bla gjennom spillelister og strømme musikk på trikken. Bli loset fra start til mål i en ukjent by og gjennom sikkerhetskontrollen. Med bare en klokke på armen.


 Sist oppdatert: 2. desember 2018


Med hjelp av en rekke sensorer, apper og urskiver kan du tilpasse Apple Watch til å vise og varsle deg om det som er viktig for deg. Her er noen av våre favoritter.

PÅ REISE. Smarttelefonen har for lenge siden erstattet bunker med utskrifter og kart på reisen, men heller ikke den trenger du å fiske opp av lomma. Bare ha alle boardingkortene på klokka – og når det er din tur i sikkerhetskontrollen eller inn på flyet, legger du den mot automaten og seiler gjennom for en mer behagelig reise. Eller du kan sette deg i bilen og starte en veibeskrivelse, enten fra iPhone eller direkte på Apple Watch. Uansett våkner klokka automatisk til liv og guider deg sving for sving med hjelp av små «taps» mot huden. Til høyre eller til venstre i neste sving, når du er på den siste strekningen og igjen når du er framme. Så kan du kjøre eller gå til hotellet uten å ha hodet ned i mobilen og få med deg alt rundt deg.

PÅ JOBB. Skjermlås på Macen er selvfølgelig et must, men huker du av for at Apple Watch kan låse den opp, er Macen klar til bruk i det du setter deg ned i stolen. Og om du skal holde et foredrag kan du bruke Apple Watch som fjernkontroll for å styre presentasjonen. Det gir deg friheten til å vandre rundt på scenen eller i rommet – og gå ut derfra som den mest engasjerende foredragsholderen. Ringer iPhone midt i et møte? Da kan du diskre legge håndflaten på skjermen til Apple Watch og iPhone adlyder sporenstreks – og blir helt stille.

I HVERDAGEN. Selv om brudd på grunnleggende telefonetikk kan være årsaken til mang en flau episode, så må det noen ganger bare vike for behovet om å være tilgjengelig. Med Apple Watch kan du i det litt mer skjulte lese meldingen om at budet på drømmehuset er godtatt og bli minnet på at månedskortet snart utløper. Bare sett opp hva du ønsker å bli varslet om, og den gir beskjed om det er noe nytt når iPhone ikke er i bruk. Et raskt blikk ned på armen er også langt mindre forstyrrende enn å dra opp telefonen, så det bringer med seg en stor fordel. Du blir faktisk mindre avhengig av å sjekke mobilen og begrenser fort telefonbruken.

MED SIRI. Med Siri på klokka kan du blant annet lage en påminnelse om å kjøpe melk og brød, starte en nedtelling for å varsle deg om når eggene er klare, og diktere og sende enn melding om at du blir forsinket. Eller få svar på hvilken sang som spiller på radioen, når din neste avtale er i kalenderen og om lysene hjemme er på eller av. Skulle det ikke passe å snakke til armen (selv om det er ganske kult), så kan du alltids navigere deg frem til det samme.

KONTROLLÉR iPHONE. Apple Watch kan brukes som fjernutløser for å komponere og ta et bilde med Kamera-appen på iPhone. Når du ser på Netflix, YouTube eller spiller musikk på telefonen dukker mediakontroller for å bytte sang, volum og play/pause automatisk opp, så du kan styre alt direkte fra armen. Den kan til og med brukes til å styre Apple TV og spille av musikk – uten at iPhone i det hele tatt er med. Et par trådløse hodetelefoner og klokka på armen er alt du trenger for det.

Og det er mye av årsaken til at vi elsker Apple Watch. Den erstatter ikke iPhone. Den utvider og forbedrer – og gjør alt du elsker med iPhone enda litt bedre.

 

 

 

Les også:

Skjermtid - nytt, nyttig verktøy i iOS 12.

Møt Smarte hjem-ekspertene Anders & Bjørnar.

AirPlay 2. Lyd i alle rom.

Det enkle vinner.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.