Møt Smarte hjem-ekspertene Anders & Bjørnar.

 

 Sist oppdatert: 2. desember 2018


Hva gjør deg digitalt begeistret?
Bjørnar: Apple Watch. Den gjør meg mer bevisst på egen helse samtidig som den gjør det enkelt å gjøre små, men effektive, grep i hverdagen. Jeg opplever også en digital begeistring når jeg kan hjelpe andre å forstå teknologi.

Anders: Økosystemet til Apple. Hvordan alt snakker sammen og er så enkelt å bruke. Et eksempel er AirPods og iPhone. Det tar bare ett tastetrykk og et par sekunder å sette opp, og når det er gjort er AirPods til og med satt opp mot alle de andre produktene.

Hvordan ser din digitale hverdag ut?
Anders: Jeg bruker Siri mye. For eksempel til å minne meg på ting, som «Ring denne personen når jeg kommer på jobb». Og når jeg kommer hjem bruker jeg Siri til å styre musikken eller sette den rette stemningen. Bjørnar: Mitt digitale liv er på farten, det er helt trådløst og talestyrt. Med iPhone og Siri styrer jeg kaffemaskinen og lyset. Jeg sjekker mail, skriver rapporter og sjekker nyheter på bussen på iPhone. Jeg hører på musikk bare ved hjelp av Apple Watch og trådløse hodetelefoner.

Hva synes du er det beste med smarte hjem?
Anders: Alle mulighetene man får med det, men også hvor enkelt det er å legge til nye produkter etter hvert som man ønsker det – uten store og dyre renoveringer som man er låst til. Med HomeKit og de produktene vi tilbyr får man et fremtidsrettet system som er under en spennende utvikling, man kan enkelt legge til og sette opp alt selv. Og det vi ser nå er bare starten.

 

«Mitt digitale liv er på farten, det er helt trådløst og talestyrt»

 

Bjørnar: Muligheten for å helt endre stem-ningen etter sånn man føler seg eller hva man skal gjøre. Med det blir man også mer bevisst på hvordan det har en innvirkning på egen trivsel og helse. Hvilket lys passer best når jeg skal slappe av og hvilket lys passer best når jeg skal konsentrere meg? Parallelt med friheten til å gjøre endringer så er det enkeltheten av automatiseringer, for

det er det som gjør det virkelig smart og som skiller det fra andre. Gjennom HomeKit kan man på tvers av produsenter få produktene til å snakke sammen og automatisk starte en handling. Så har man alltid den stemningen som passer for deg.

Anders: Hjemme har jeg for eksempel at lysene i gangen skal skru seg på når jeg kommer inn døra. Også kan jeg si: «Hei Siri, sett på normal» og lysene i resten av leiligheten skrur seg på. «Normal» har jeg valgt som navnet på stemning med varmt og litt dempet belysning. Det passer ekstra godt når jeg kommer inn døra og skal slappe av.

 

Anbefalt produkt?
Bjørnar: Et produkt vi begge to anbefaler for å komme i gang med Smarte hjem er lys og produkter som Philips Hue og NanoLeaf. Lys er møbel, det er dekor – og med smartbelysning får man muligheten til å endre stemningen og følelsen av et helt rom på 1-2-3. Det virker kanskje som noe veldig lite, men det kan være med på å endre egen sinnsstemning, og utvilsomt gjør det hverdagen mer leken og livlig!

Les også:

En stue midt i sentrum.

AirPlay 2. Lyd i alle rom.

Koding i klasserommet.

Det enkle vinner.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.