Drømmeprosjektet.

Odin har lenge hatt et ønske om å printe ut illustrasjonene sine i et stort format og vise de frem. Det han ikke visste var at allerede i år skulle han få denne muligheten. Han forteller om sin reise til å få realisert drømmeprosjektet. 


Skrevet av: Odin Antonsen   


Jeg søkte for første gang på Eplehuset stipendet tilbake i 2016 og har siden den gang fulgt med på vinnerne og hva de har fått til. Det er utrolig dyktige mennesker som har vunnet tidligere så jeg hadde ikke trodd at jeg skulle nå helt til topps. Tidlig en morgen satt jeg å så etter et nytt deksel til iPaden min da jeg kom over Eplehuset stipendet 2018. Som tidligere så tenkte jeg jo at sjansen for å vinne var svært liten, men hvorfor ikke.

"Jeg har jo ingenting å tape på å sende søknad og legge ved porteføljen min. Noe jeg faktisk glemte så jeg måtte lage en ny søknad, da tenkte jeg at nå vinner jeg i iallfall ikke. "

Noen måneder senere da telefonen ringte og jeg fikk vite at jeg var vinneren av Eplehuset stipendet 2018 var jeg helt i sjokk. Trodde rett og slett ikke på det. Jeg turte nesten ikke å fortelle det til noen før flere uker senere da jeg hadde mottatt sjekken og jeg hadde et bevis på at det ikke var gjort en feil. Juryen hadde faktisk stemt frem mitt arbeid. Det var og er en fantastisk følelse og et bevis på at jeg har gjort noe riktig.

I søknaden til Eplehuset skrev jeg at jeg hadde en drøm om å kunne leve av å være illustratør/designer og at mitt drømmeprosjekt var å printe ut illustrasjonene mine og stille de ut for folk å se. Det har jeg nå ved hjelp av Eplehuset fullført og vil gjerne fortelle litt om prosessen og hva dette har betydd for meg.

Som dere kanskje har skjønt så har jeg aldri gjennomført en utstilling. Dette var helt nytt for meg og jeg viste ikke hvor eller hva jeg skulle starte med. Her trengte jeg hjelp, noen som kunne gi meg noen tips og lede meg i riktig retning. Jeg kontaktet teatersjefen ved Nordland Teater og fortalte henne om stipendet, utstillingen og at jeg trengte litt hjelp. Hun ga meg gode tips og hjalp meg med å sette opp en fremdriftsplan over hva som måtte gjøres og hvor lang tid det ville ta. Ofte tar ting litt lengere tid en det man hadde tenkt, også i dette tilfellet.

Et ønske jeg hadde var å ha utstillingen i et mer avslappet lokale og ikke i et galleri. Med det i tankene spurte jeg henne om det var mulig å ha utstillingen på teateret. For meg var dette den perfekte plassen. Jeg ville og treffe en større gruppe mennesker som ville se bildene mine uten at de hadde tenkt til det, det er nok flere som er innom teaterkafeen en hva det er innom galleriet i løpet av desember.

Med lokalet i boks var den neste oppgaven å finne et sted som kunne skrive ut illustrasjonene i den kvaliteten jeg var ute etter. For meg er dette veldig viktig og nå hadde jeg fått muligheten til å kunne skrive de ut i ordentlig kvalitet. Etter å ha bestilt test print var valget enkelt. Fineartprint i Sandnes var svert behjelpelig, rask leveringstid og ikke minst var kvaliteten upåklagelig. De har til nå levert nesten 40 illustrasjoner for meg og hver enkelt utskrift er tatt godt hånd om og har den kvaliteten som jeg er ute etter.

Etter at jeg hadde valgt ut hvilke bilder som skulle stilles ut startet jeg med den mest tidskrevende prosessen. Klargjøre illustrasjonene for print, en lite spennende, men nødvendig jobb for at resultatet skal bli best mulig. Dette innebærer å justere bildene til riktig størrelse, fjerne uønskede linjer og ferdigstille illustrasjoner som manglet den siste finishen.

Åpningsdagen startet med å henge opp alle bildene i teaterkafeen. Jeg hadde tidligere vært innom teateret på befaring for å se hvordan og hvor jeg ville ha illustrasjonene så jeg hadde allerede en ide om hvordan det skulle se ut. Dørene åpnet klokken 19:00 og før jeg viste ordet av det var det masse folk der. Mye mer en det jeg hadde forestilt meg. Noen gikk rundt for seg selv, mens andre diskuterte med de de var sammen med. Folk ville jeg skulle fortelle de alt om hvert enkelt bilde, noe jeg sjelden har gjort tidligere.

HVA HAR UTSTILLINGEN BETYDD FOR MEG
Utstillingen har betydd svært mye for meg, jeg har endelig fått vist frem illustrasjonene mine og ikke bare gjennom sosiale medier. Jeg har fått tilbakemeldinger som var over alle forventninger og det var veldig spennende å høre hvilke tanker folk hadde om de forskjellige illustrasjonen. Det har kanskje vert en litt uvanlig høst i og med at jeg har fått jobbe frem mot dette prosjektet, men jeg håper selvfølgelig at dette ikke blir så uvanlig lengre. Utstillingen har vært en lærerik prosess hvor jeg har fått møtt nye mennesker og fått en opplevelse jeg vil huske i lang tid fremover. Jeg har og blitt tryggere på mitt eget arbeid enn det jeg var før utstillingen og kanskje gjør det at det blir lettere å vise det frem senere.

HVA SKJER VIDERE
Utstillingen skal nå stå til etter nyttår og jeg håper at så mange som mulig drar innom og ser på bildene i desember. Videre håper jeg selvfølgelig at dette kan resultere i at flere vet om meg og hva jeg gjør. Enten det er innenfor illustrasjon eller design. Hva neste steg er nå er jeg litt usikker på, men jeg har noen ideer og tanker så jeg anbefaler alle som er interessert i å følge med videre. Det kommer mer, mye mer.

Tusen takk til alle som var innom på åpning eller som skal innom i løpet av desember.
 

Behance : behance.net/OdinAntonsen
Instagram Instagram.com/OdinAntonse

 

 

Les også:

Rett og slett fantastisk.

Koding i klasserommet.

Det enkle vinner.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.