Macen min får du aldri.

 

Det er lett å skjønne at Solveig  Langmoen Kalbakk er digitalt begeistret. Hva ville du ellers kalt en som snapper, blogger, podder og twitrer mellom Facebookopp-dateringene og Instagram-innleggene? Møt en av våre  begeistrede kunder.


 Sist oppdater: 18. juni 2018


Du blogger og lager podcast. Hvorfor gjør du det? – Jeg har blogget mer eller mindre i 12 år og det har vært mitt luftevindu for betraktninger rundt ting som skjer i samfunnet. Jeg har også fått flere kontakter gjennom bloggingen, som har vært både hyggelig og nyttig. Det med podcast er noe vi egentlig akkurat har startet opp med, siden vi begge er blitt pensjonister. En pensjonistpod for og av pensjonister finnes ikke i Norge. Bare det er jo morsomt. Håpet er at den skal vokse og bli stor og bli en stemme for eldre mennesker.

”Alt fra Apple har lekkert design og er utrolig brukervennlig.”

Hvis du skulle velge deg en digital favoritt – hva ville du valgt, og hvorfor?
– Macen min får du aldri. Med eller uten nettfor-bindelse. Jeg er svært glad i å skrive, enten bare for meg selv, eller til glede eller ergrelse for andre. Har du Mac, kan du produsere for digitale plattformer eller tradisjonelle medier. Det er genialt.


Snapper du med venninner? Og når du er sammen med venner, sitter dere alle bøyd over iPhonen og er oppslukt?  
– Jeg snapper litt med dem, men det er aldri jeg som tar initiativet. Når det gjelder mobilbruken, er samværet og tilstedeværelsen mye viktigere. Vi nyter øyeblikket. Vi vet aldri når det kommer tilbake. Men selvsagt kan det gjøres unntak for skrytebilder av barnebarn og lignende.

Vi må jo bare spørre. Hva er det som får frem den digitale begeistringen hos deg?  
– Det er selvfølgelig flott at alt er så lettvint. Foto-behandling, kommunikasjon, lagring i skyen. Det er ikke mange år siden jeg trodde at å lagre i skyen var utrygt. Nå lagrer jeg alt der. Vil for all del unngå å miste for eksempel et bokmanus, som en blogger gjorde da Macen ble stjålet.


Jeg liker også alle mulighetene til å få vite ting som skjer når de skjer. Men det kan dessverre nå være en prøvelse å sortere ut hva som er fake news, og det er jo svært ødeleggende for den digitale verden på sikt. At det også popper opp ekstreme steder som utgir seg for å være nøytrale nyhetskilder, er også svært farlig. Det blir mer og mer krevende å være bruker av den digitale verden, for sorteringen må vi selv gjøre. Og jeg ønsker ikke at andre skal gjøre den for meg. Derfor holder jeg meg kanskje til de trygge, gode nyhetskanalene når jeg skal holde meg oppdatert.


Alt snakket om framtiden og hvordan den vil bli, rent digitalt, tar jeg med knusende ro. Jeg tenker at mitt bruksområde kommer til å bli smalere og smalere desto mer innviklet man gjør det. Så jeg fortsetter som før med learning by doing. Jeg trenger ikke å være i front. I digital sammenheng er jeg en enkel, men veldig fornøyd sjel.

Les også:

Hva skjer i den (nærmeste) digitale framtida?

Lykkelig uten tråd.

Apple TV - hjemmehub

Med en Apple TV i hus kan du enkelt styre ditt smarte hjem - selv om du ikke er hjemme. Bare sett den opp som en hjemmehub og du har tilgang til tilbehøret fra overalt.

5 smarte til din Apple TV.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.