RBK Profil: Pål André Helland

 

 Sist oppdater: 18. juni 2018


Siden Eplehuset er en av forretningspartnerne til RBK og har en VIP-lounge på Lerkendal, så føles det naturlig å spørre: Hva er ditt forhold til Eplehuset?
Det er et veldig godt forhold. Særlig med tanke på at jeg har en lei tendens til å miste telefoner. Rekorden er to ganger i løpet av to påfølgende helger. Så ja, jeg kommer innom Eplehuset for å handle telefoner. Men jeg har også kjøpt Mac til både meg og fruen der. Og iPad. På Eplehuset får jeg alltid god service og rask og fin behandling.


 Kan du si litt om hva som eventuelt gir deg digital begeistring?
Det jeg tenker først på, er fotballkamper. Å se kamper på telefonen. Jeg vil nødig gå glipp av de store kampene jeg bare MÅ se. Da blir det fort litt streaming. For eksempel på bussen på vei til eller fra kamp. Jeg holder jo med Arsenal, så jeg liker å følge med. Selvsagt blir det litt sosiale medier også, det er jo noe jeg følger med på. Podcast liker jeg også. Særlig når jeg går tur med bikkja. Heia fotball på P3 er en favoritt. Kanskje ikke så originalt, men jeg er jo ganske opptatt av fotball. Men det er også interessant og artig å høre på Misjonen (P4) med Golden og Antonsen. Der er det ofte artige problemstillinger.

Litt bøllete (og tøysete) spørsmål: Men for noen er klisjeen på fotballspillere overbe-talte spillere i Adidas-tøfler som trener døgnet rundt, spiser (for det meste) riktig og bruker sosiale medier til å tøffe seg litt i og FIFA til å slappe av med. Kjenner du deg igjen her?
Nei, det kjenner jeg meg ikke igjen i. Skjønner hvor du vil. Men jeg vil understreke at det å være fotballspiller er seriøse greier. Riktignok tjener vi bra, men vi utsetter oss for høy risiko og mye press. Jeg kan jo når som helst få en alvorlig en skade og være pensjonist som 30-åring. Det er jaggu ikke så mye FIFA heller lenger. Nå som jeg har blitt familiefar, er det bare å krumme nakken og prioritere og ta de bleieskiftene som kommer. Men selvsagt er det stas å spille litt FIFA med kompiser når jeg har en frikveld.

Hva liker du mest med Apple-produktene? De er bra på batteritid. Særlig Macen. Dessuten starter de opp fort. Det er bare å flippe opp skjermen, så er du i gang. Liker også designet i sølv eller bronse, de tar heller ikke så mye plass, og de gjør seg på bordet. Det er greit. Eneste minus er at det funker dårlig å spille Championship Manager på Mac. For meg er det litt nostalgi å spille det.   

 
Vi synes at du er ganske morsom når du lager innlegg på Twitter. Ryktene sier at du har grepet på Snapchat også. Har du en fremtid som sosiale medier-guru etter karrieren i Rosenborg?

Nei. Det er artig å holde på med. Men jeg tror heller jeg jobber med fotball i media.

Du og resten av laget når ut til veldig mange, både når kamper strømmes, og når det legges ut noe i sosiale medier. Og på stadion er mobilbilder, selfier og sosiale medier-oppdateringer en del av begeistringen for tilhengerne. Hva tenker du om dette og din rolle i det hele? Jeg synes jo det er artig at sporten er så stor. At verden har blitt slik, er det bare å akseptere og omfavne. Men når det gjelder egen ”oppførsel”, så er jeg selvfølgelig mitt ansvar bevisst. Jeg tråkker nødig noen på tærne. Det er jo frihet under ansvar dette. Og vi har jo sponsorer vi må ivareta også. Men jeg tenker som ellers at det er lurt å tenke seg om, og at man kommer langt med sunn fornuft.  

Markedsdirektør i Eplehuset, Marius Brevik, var nylig på Anfield. En magiker ved navn Salah gjør det bra der. Kunne du ha fungert på topp sammen med ham? Og er det noe du er bedre enn Salah på?
Så klart. Det hadde helt sikkert funka greit. Han er en imponerende spiller, men jeg har i hvert fall en mye bedre høyrefot enn ham …
Har du noen tips til de unge fremadstor-mende om hvordan de kan bli gode fotballspillere? Mer tid på løkka enn på FIFA?Det som er helt sikkert, er at det kreves mye trening og øving å bli god. Men du orker heller ikke så mye trening og øving uten at du liker det du gjør. Lyst til å holde på og holde ut får du bare når du også kan leke og ha det artig. Det er tross alt viktigst av alt: Ha det artig!


Hvilken favorittspiller hadde du i RBK da du vokste opp?
Erik Hoftun var jo en glimrende spiller, han kommer jo også fra den samme plassen som meg. Ellers må jeg si at Jan Derek Sørensen imponerte meg veldig. Den Dortmund-kampen. Skulle gjerne prestert noe sånt.  


Hvilken RBK-spiller vil du utfordre til å bli intervjuet av oss til neste nummer – og hvorfor?
Jeg synes dere skal ta en prat med Erik Bot-heim. Det kan bli interessant. Han er iallfall ung og har null bekymringer. Svare for seg kan han også.

Les også:

Jakten på digital begeistring.

Det viktigste vi har. Nå og senere.

Fra smiley til animoji.

Her finner du alt du trenger i en digital hverdag.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.