Smarte hjem.

Du trenger ikke være familiens selverklærte datanerd for å la deg pirre av tanken på et smartere hjem, men må du være datakyndig for å bo i det? Eller leve i ekstrem oppussing bare fordi noen ønsker å endre farge på lyset? Ikke hvis du snakker med oss. 

 Sist oppdater: 18. juni 2018


ENKELT – RETT UT AV BOKSEN. Det er lite som så raskt tar vår begeistring til minus 100 som når vi åpner et nytt produkt og klør oss i hodet. Og stokker det seg allerede her, da skal det heller ikke inn i hyllene våre. Fordi vi selger bare det som begeistrer oss, og begeistrings- barometeret går fra emballasjen snittes opp.

INGEN STORE INNGREP. Det mange kanskje ikke vet, er at de fleste av våre produkter kan du sette opp helt på egenhånd. De krever ingen oppussing eller ombygging og passer til inventaret du allerede har fra før. Vil du spare strøm? Da skrur du bare av termostaten på radiatoren din og skrur på en av våre smarttermostater. Vil du se hva som skjer hjemme når du er borte? Sett et av våre kameraer på sofabordet, heng en trådløs bevegelsessensor med én enkelt skrue i veggen eller klistre på dør- og vindussensorer.

KOSTNADSBESPARENDE. Siden et smartere hjem som regel ikke krever noen oppussing eller ombygging, så blir det også den enkleste og rimeligste løsningen om du vil ha noe helt nytt: for eksempel bedre varmestyring og økt sikkerhet. Eller hva med en helt ny belysning? Det er så enkelt som å bytte ut pærene og klistre en lysstripe der du ønsker. Og fordi våre smarte LED-pærer er mer energieffektive enn vanlige pærer, så blir det også mer kostnadsbesparende over tid.   

En av de store fordelene med smarte hjem er at fordi du får kontroll og innsyn, så blir du også mer bevisst på mulighetene for forbedringer i hjemmet. Smartere belysning og varmestyring lar deg bedre planlegge i henhold til familiens rutiner – fra morgen til kveld. Senk varmen og skru av enhe-ter når ingen er hjemme, og på igjen når førstemann går inn døra – uten å løfte en finger. På denne måten får du kontroll med og forutsigbarhet i  forbruket, og det sparer man på. Både i tid og kroner. 

FRIHET OG FLEKSIBILITET. De fleste av oss starter reisen inn i smarte hjem med ett enkelt produkt som løser en utfordring eller dekker ett spesifikt behov. Men hva skjer når behovene endrer seg? Det fine med å gjøre det så enkelt, samtidig som det er avansert (og smart), er at du hele veien har friheten til gjøre de nødvendige endringene for å bedre passe familiens behov. Enten fordi det kommer et nytt familiemedlem, fordi du ønsker å ha tilbehøret i et annet rom, eller du vil ta det med deg på hytta i sommermånedene eller til en helt ny bolig. Start med én sensor i dag, gjør enkle justeringer, bygg ut og flytt – helt etter dine ønsker. Vi vet at smarte hjem kan være både forlokkende og avskrekkende på en gang. Det sistnevnte behøver det altså ikke å være.

Slik kommer du i gang
med HomeKit


Med Hjem-appen på din iPhone kan du enkelt samle og organisere våre HomeKit-produkter.   Du kan organisere alle produktene etter rom, få dem til å reagere samtidig på et definert tidspunkt, og du kan automatisere og styre dem via Apple Watch og Siri – til og med fra din Apple TV.

  1. Finn Hjem-appen på din iPhone eller iPad, og sørg for at du har ett eller flere produk-ter merket med støtte for HomeKit slått på. På selve tilbehøret eller emballasjen følger det med en åttesifret HomeKit-kode eller QR-kode.
  2. Trykk på ”Legg til tilbehør” eller pluss-tegnet øverst til høyre. Finn HomeKit- eller QR-koden og skann den.
  3. Du kan nå legge til den informasjonen du selv ønsker om produktet – f.eks. ”Stuelampe”. Det hjelper deg å identifisere tilbehøret og kontrollere det med Siri. Du kan når som helst endre denne informasjonen, f.eks. når du får flere lamper i stua og heller vil kalle den ene «Sofalampe» og den andre «Spise-bordslampe».
  4. Trykk deretter på ”Neste” og så ”Ferdig”. Vips – så er ditt nye smarte hjem-produkt lagt til i Hjem-appen!

TIPS: Huk av for ”Inkluder i favoritter” når du legger til et tilbehør. Da dukker de ikke bare opp på førstesiden i Hjem-appen, men er også lett tilgjengelige fra Kontrollsenter på iPhone og på Apple Watch.

Vil du vite mer om smarte hjem eller få hjelp til å komme i gang? Kontakt oss i butikk eller på servicesenter, på  Facebook, chat, mail  eller telefon.

Les også:

5 smarte til din Apple TV.

Hva er Epleheim?

Vi ordner det.

Apple TV - hjemmehub

Med en Apple TV i hus kan du enkelt styre ditt smarte hjem - selv om du ikke er hjemme. Bare sett den opp som en hjemmehub og du har tilgang til tilbehøret fra overalt.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om nyheter, tilbud og kataloger direkte via e-post.