iOS 11 – 9 ting du kan glede deg til!


Verdens mest avanserte mobilplattform er blitt enda bedre. Under finner du de viktigste oppdateringene i iOS 11. Bedre kamera, smartere Siri og større brukervennlighet. Det er mye å glede seg over i det nye operativsystemet som byr på flere store endringer for iPhone og iPad.

Sist oppdatert: 19. september 2017

 1. Nye måter å organisere filer på Synes du at det fort blir rotete å lagre filene på ulike plasser? Med den nye appen «Filer» kan alle dokumenter og filer samles, lagres og organiseres på ett sted. Også materiale du nylig har jobbet med, får en egen plassering. Dermed blir det enkelt å hente opp igjen filer du arbeider med på andre iOS-enheter, i iCloud Drive og Dropbox.
 2. Et mer brukervennlig kontrollsenter Med alt samlet på én skjerm, vil du I iOS11 få mulighet å skreddersy panelet ved å velge hvilke kontrollere som skal vises og legges til, for eksempel nyhetene «skjermopptak» og «ikke forstyrr». Førstenevnte byr på muligheten til å filme alt som foregår på skjermen. Den siste vil passe på at du som sjåfør ikke blir forstyrret av anrop og varsler før bilturen er over. Oppgraderingen vil dessuten gjøre Multitasking enda enklere med mulighet for å splitte skjermen, i tillegg til en nyttig dra-og-dropp-funksjon hvor du kan dra og slippe tekst og bilder mellom de ulike appene.
 3. Etterlengtet Dock-meny En av de største nyhetene for iPad er den nye dock-en. Akkurat slik du kjenner den igjen fra Mac, vil menylinjen nå være tilgjengelig hele tiden. Dette gjør det svært brukervennlig å sveipe mellom ulike apper og innhold, og bruke disse på tvers av hverandre. Har du noen apper du bruker ofte, har du nå mulighet til å dele dock-en i to, slik at du har favoritt-funksjonene lett tilgjengelig når du trenger dem. 
 4. Ny drakt for App Store Med et helt nytt design, vil det bli enda enklere å oppdage nye apper og spill. Den nye oversikten vil blant annet inneholde en egen spill-fane, smarte anbefalinger og innlegg med nyttige tips. App Store vil nå deles inn i kategorier som viser de nyeste appene på markedet, anbefalte apper og apper du garantert kommer til å elske.
 5. Bedre kamera Nye filtre, bedre portrettfunksjoner og mer naturtro farger. Er du en aktiv Instagram-bruker vil du garantert kjenne igjen funksjoner som «boomerang» og «loop» i iOS 11. For å forbedre kvaliteten på bilder ytterligere, er kameraet nå utstyrt med en splitter ny portrettmodus med optisk bildestabilisering, True Tone Flash og HDR. Til tross for utbedringene, vil ikke bildene ta mer enn halvparten så stor plass som før!
 6. Smartere Siri Før Siri kan bli enda smartere, trenger hun å lære mer om hvem du er, hva du synes er interessant å lese om og hva du bruker telefonen til. Ved å få tilgang til denne informasjon, kan Siri enkelt tilpasse innholdet deretter. I tillegg vil taleassistenten få en mer naturtro stemme og utvikle muligheten for å svare på oppfølgingsspørsmål. Er du ikke så glad i å snakke til Siri i full offentlighet, kan du glede deg over muligheten til å chatte med Siri i stedet. 
 7. Støtte for Airplay 2 Med iOS 11 følger også en ny utgave av Airplay, som blant annet gjør det mulig å kommunisere med flere høyttalere samtidig. Dersom du alltid har drømt om god musikk i stuen og på badet samtidig, er dette en god nyhet!
 8. Apple Pencil Tegne direkte på en PDF-fil eller notere på bilder med låst skjerm? Alt du skribler ned på iPaden lagrer seg automatisk i «notater». Denne appen har dessuten fått en solid oppdatering som gjør det mulig å foreta søk på egne, håndskrevne notater. Hvor kult er ikke det?
 9. AR-plattform Var du en av dem som ikke fikk nok av spillet Pokèmon GO? AR, kalt «utvidet virkelighet» på norsk, gir deg mulighet til å plassere virtuelle objekter i den virkelige verden ved hjelp av iPhone-kameraet. Denne gangen har det blitt utviklet en egen APi (programmeringsgrensesnitt), som skal øke kvaliteten, noe som vil gjøre det enda enklere for apputviklere å lage god AR løsninger.

 

Her er en liten smakebit: 

 

 

iOS 11 kan lastes ned til følgende enheter: 

 • iPhone (iPhone 5S og nyere)
 • iPad (iPad Mini og nyere)
 • iPod (iPod Touch 6. generasjon)

Når oppdateringen er tilgjengelig kan du laste den ned her: 

1. Innstillinger

2. Generelt

3. Oppdatering

4. Last ned iOS 11 

Produkter du kanskje liker: 
 1. Apple Pencil
  Apple Pencil
  • Ekstremt responsiv. Umerkelige forsinkelser.
  • Tolv timers batteritid
  • 15 sekunder lading gir 30 minutter brukstid
  • Hvil hånden på skjermen samtidig som du bruker Apple Pencil
  Mer enn 10 stk. på nettlager
  På lager i flere butikker
  ×

  Lagerstatus i butikk

  Klikk på butikknavnet for å få lagerstatus for valgt butikk:

  Oppdaterer...
  kr 1 099,-

 

Denne artikkelen handlet om: