WWDC 17

Det var knyttet stor spenning til Apples Keynote under WWDC 17. Selv om ryktene florerte på forhånd, ble nyhetene som vanlig holdt tett til brystet før publisering. I tillegg til en rekke programvareoppdateringer, fikk vi blant annet se nyhetene iMac Pro og iPad Pro.


Ny iPad Pro

10,5-tommeren er lett, men enormt kapabel og kraftfull. Retina-skjermen – verdens mest avanserte skjerm – har fått ny design. Og A10X Fusion-chipen gjør den kraftigere enn de fleste bærbare PC‐er.1 Med Apple Pencil, Smart Keyboard og iOS – den mest avanserte mobilplattformen noensinne – er iPad Pro skapt for dagens hektiske, mobile verden. Nye iPad Pro kommer i konfigurasjonene 64GB, 256GB og 512GB. 

iMac

iMac har aldri hatt høyere ytelse, med raskere Intel Core-prosessorer, kraftig grafikkprosessor i Radeon Pro 500- serien, Thunderbolt 3-tilkobling (USB-C) og praktfulle Retina 4K- og 5K-skjermer med 43 prosent høyere lysstyrke og støtte for en milliard farger. 

MacBook

Alle MacBook og MacBook Pro blir oppdatert til 7. generasjon Intel-prosessorer. Med opptil 50% raskere SSD til MacBook og enda kraftigere grafikkprosessor til MacBook Pro 15-tommer. 

Mac OS High Sierra

Til høsten vil alle nye maskiner og de som allerede kjører Sierra, bli oppgradert med nye High Sierra. Operativsystemet forbedrer noen av Macens viktigste funksjoner, deriblant filsystemet (APFS), noe som skal gi bedre ytelse, sikkerhet og stabilitet. Også bilder, Mail og Safari blir forbedret med blant annet ansiktssynkronisering og forbedret redigeringsverktøy i Bilder, split view og større langringsplass i Mail og autoplay blocking i Safari.

watchOS 4

Den nye oppdateringen vil gi enda flere målinger for svømmetrening i basseng, mulighet for å måle høyintensitets intervalltrening og starte opptil to ulike treningsaktiviteter samtidig. Dersom du benytter deg av aktivitetsringene i dag, vil du i den nye programvaren få daglige oppdateringer om all bevegelse du gjør, ikke bare de harde treningsøktene, og se hvilke prestasjoner du er i ferd med å fullføre. watchOS 4 vil komme som gratis oppdatering til høsten.

iOS11

Apple presenterte også en oppdatering for iPad og iPhone– nye iOS11. I tillegg til en nyttig dra-og-dropp-funksjon som gjør at du kan dra og slippe tekst og bilde mellom ulike apper, byr det nye operativsystemet på en praktisk dock, en forbedret kamerafunksjon og AirPlay 2. iOS11 kommer dessuten med en helt ny AppStore, som vil gjøre det enkelt å finne nye apper. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev Følg oss på Facebook