Hvorfor du bør vurdere MacBook Pro med Touch Bar

Endelig. Ny MacBook Pro! Sist gang Apple oppdaterte MacBook Pro var i mai 2015, noe som har ført til at en god del Mac-brukere har ventet i spenning på ny maskin de siste månedene. Endelig er den her, og det var vel verdt ventetiden, for MacBook Pro med Touch Bar er virkelig noe for seg selv!


Sist oppdatert: 9. desember 2016

Hva er nytt?

Siste generasjon MacBook Pro kommer i tre ulike varianter: 13-tommer MacBook Pro (uten Touch Bar), 13-tommer MacBook Pro med Touch Bar, og 15-tommer MacBook Pro med Touch Bar. Vi skal nå se nærmere på de to modellene med Touch Bar.Touch Bar og Touch ID

Touch Bar er en innovasjon og en helt ny måte å navigere og jobbe på. Med den får du tilgang på de mest relevante verktøyene direkte på tastaturet ditt - alt etter hva du arbeider med. Velg snarveier, emojier og mye annet med et enkelt trykk. Bruk fingeren til å manøvrere deg gjennom tidslinjen til en video når du jobber i fullskjermvisning, eller bla gjennom bildene dine når du skal redigere. Effektivt, enkelt og imponerende smart.

Om ikke Touch Bar var nok, har også Touch ID nå kommet til Mac! Med fingeravtrykkssensoren kan du logge inn på maskinen, installere og oppdatere programmer, og logge inn på ulike apper og kontoer bare ved å holde fingeren din over den et øyeblikk.Tynnere, lettere og likevel kraftigere

En bærbar datamaskin skal være lett. Den er potensielt med i veska eller sekken til og fra jobb og skole hver eneste dag, og bør derfor være enkel å ta med seg. Maskinens størrelse og vekt er derfor ofte noe som vurderes opp mot behovet for ytelse og kraft. Med de nye MacBook Pro-maskinene trenger man ikke velge det ene eller det andre!

• Macen er både tynnere og kraftigere, men likevel har den like god (13-tommeren) og bedre batterikapasitet (15-tommeren) som forrige generasjon.

• Macen er mindre, men likevel har den bedre høyttalere, større styreflate og bedre tastaturmuligheter.

• Macen har raskere SSD-lagring med opptil 100% raskere lesehastighet. Resultatet er at du kan starte opp maskinen, åpne mange apper samtidig eller importere store filer på et øyeblikk.

• Macen har opptil 2TB SSD (15-tommeren) som gir lagringmuligheter som en stasjonær datamaskin! Her kan du med andre ord lagre alt du trenger uten å måtte ta med en ekstern harddisk.


macbookpro_thunderbolt3Tilkobling med Thunderbolt 3

MacBook Pro med Touch Bar har fem tilkoblingsmuligheter; fire Thunderbolt 3-porter, og én mini-jack utgang. Dette vil kunne gi deg langt flere fordeler enn tidligere løsninger.

• Thunderbolt 3 overfører data utrolig raskt, faktisk i en hastighet på opptil 40 Gbps. Dette betyr at du kan oveføre 14 timer med HD-video, eller kopiere 25 000 bilder, på under ett minutt!

• Du kan lade Macen og strømforsyne andre enheter fra én og samme USB-port.

• Med en adapter eller kabel kan du koble til nesten hvilken som helst enhet. F.eks Thunderbolt 2-enheter, skjermer (ved hjelp av HDMI, VGA, DisplayPort eller Thunderbolt), iOS-enhenter, og ikke minst alt tilbehør du måtte ønske som kan kobles til USB-A, Mikro-B og Mini-B.

• USB-C er fremtidstrettet og kommer til å bli den nye standarden. Dette vil på sikt føre til at du trenger færre kabler og adaptere.


Ny skjerm

Det er verdt å merke seg at Apple nå har gått bort fra å inkludere «Retina» i produktnavnet på de nye Macene (tidligere generasjon het som kjent MacBook Pro Retina). Dette betyr selvfølgelig ikke at de ikke har Retina-skjerm, for det har de. Og de har en langt bedre skjerm enn tidligere.

For det første har Mac - i likhet med iPhone 7 - fått støtte for «Stort fargerom», eller P3, som gjør at grønn- og rødtoner blir enda mer livaktige fordi skjermen klarer å vise flere fargenyanser av disse fargene. Rent praktisk betyr det at skjermen klarer å vise 25% flere farger enn på tidligere modeller. I tillegg har skjermen forbedret lysstyrke, og en evne til å vise større kontrastforhold - som gir mer lyssterke hvittoner og dypere svarttone.

macbookpro_nyskjerm

Nye høyttalere

Akkurat dette med lyd er ikke alltid noe man tenker over når man skal kjøpe - eller har kjøpt - ny Mac. Likevel har det mye å si for opplevelsen du som bruker får i den daglige bruken, f.eks når du spiller av en film i iTunes Store, spiller favorittplata på Apple Music, eller skal se et morsomt klipp på YouTube.

For å kunne forbedre høyttalerne på best mulig måte, er høyttalerne i de nye MacBook Pro-maskinene designet på nytt helt fra bunnen av. Dette har ført til høyttalere med dobbelt så stort frekvensområde, opptil 58 prosent høyere volum og to og en halv gang høyere bassvolum. Dette gir et usedvanlig rikt og detaljert lydbilde, noe som er spesielt nyttig for deg som ikke har - eller har mulighet til å koble opp - eksterne høyttalere. 
Har du flere spørsmål angående MacBook Pro med Touch Bar, kontakt gjerne våre kunderådgivere på telefon 73 20 24 00 (09:00-19:00 man-fred, og 10:00-16:00 på lør), på mail, eller kom innom en av våre butikker.