Smarte hjem som forbedrer hverdagen

Med produkter utviklet for smarte hjem kan du enkelt og sikkert sette opp, administrere og kontrollere termostater, lys, dørlåser, videokameraer og mer fra telefonen eller nettbrettet ditt.


Sist oppdatert: 9. mars 2017

Alt styres via app

Utvalget av smartprodukter har eksplodert. Felles for alle disse produktene er at de kan settes opp og kontrolleres via en app på telefon eller nettbrett, noe som gir deg full kontroll over produktet og dets funksjoner. Og det er nesten ingen grenser for hva som faktisk kan styres via telefonen.

Med iOS 10 har blant annet Hjem-appen blitt betydelig forbedret, og gjør automatisering i hjemmet trygt og enkelt. En rekke produkter er nå kompatibel med denne appen, og man har dermed en felles plattform for styring av hjemmet. Produkter som kan administreres via Hjem-appen er alle HomeKit-kompatible, noe som vil være markert på produktet.

Produkter som ikke er kompatibel med Hjem-appen kommer med egne apper som raskt og enkelt legges inn på telefonen/nettbrettet.


Sikkerhet i hjemmet

Et stort antall smartprodukter har som formål å opprette trygghet og en mer komfortabel situasjon i hjemmet. Se for eksempel på Yale Doorman V2 som er et moderne og sikkert dørlåssystem. Med den tilhørende appen (VeriSure SmartLock) kan du via telefon eller nettbrett åpne og låse døren, slå av og på alarmen, ha full kontroll på hvem som har kommet hjem, og forsikre deg om at du virkelig husket å låse døren.

Andre populære smartprodukter er overvåkningsutstyr, som for eksempel Netatmo Welcome Home kamera. Dette er en fjernstyrt innbruddsalarm som varsler deg på telefonen når det er bevegelse foran kameraet. Innbruddsalarmen har i tillegg har ansiktsgjenkjenning, så du kan for eksempel følge med på når barna kommer hjem fra skolen. Når du selv er på jobb.

smart-hjem-innbruddsalarm

Enklere hverdag

Det er som nevnt ingen grenser for hva man kan få kontroll over via telefonen. Hvilket har resultert i et stort og morsomt utvalg produkter du nå kan administrere med et enkelt tastetrykk. Hva med å få kaffemaskinen til å begynne å brygge kaffe til deg mens du enda er i senga? Eller slå av all belysningen i hjemmet med et enkelt trykk?

Det er ingen tvil om at flere dagligdagse gjøremål kan gjøres raskere og enklere med smartprodukter, men flere vil også ha økonomiske fordeler. For eksempel vil du med Elgato Eve Energi fjernstrømbryter kunne tidsstyre belysning og varmekilder og dermed optimalisere energibruken, og redusere strømforbruket ditt.

smart-hjem-kaffetrakterFor en bedre helse

Aldri tidligere har egen helse, trening og kosthold vært så hete temaer i hverdagen. Nettopp derfor havner også en stor andel smartprodukter inn under kategorien "helse og livsstil". Dette er produkter som i det store og hele kan kartlegge og dermed optimalisere egen helse- og livsstilsituasjon. Ta for eksempel Withings Body Cardio, som er en kroppsvekt som viser vekt, kroppsfett og vannprosent i tillegg til muskel- og skjelettmasse. Vekten analyserer kroppssammensetning din, og all progresjon kan du naturligvis følge på telefonen i den tilhørende appen.

I tillegg finner du både smartprodukter som skal optimalisere søvn- og oppvåkningsopplevelse din, og produkter som måler luftkvaliteten både innen- og utendørs. For eksempel kan nyheten Beddit 3 Søvnmåler registrere og analysere søvnrelaterte data som antall timer søvn, tung søvn, puls, åndedrett, kroppstemperatur, bevegelser, snorking, romtemperatur og luftfuktighet. Resultatene får du direkte på telefonen, slik at du selv kan sørge for å igangsette tiltak som bedrer din egen helse- og livsstilsituasjon.

smart-hjem-withings-cardio-scale


Har du flere spørsmål angående smarte hjem, kontakt gjerne våre kunderådgivere på telefon 73 20 24 00 (09:00-19:00 man-fred, og 10:00-16:00 på lør), på mail, eller kom innom en av våre butikker.