Om Hjem-appen og komme i gang med HomeKit.

Med Hjem-appen kan du enkelt samle og organisere dine HomeKit-produkter. Du kan organisere alle produktene etter rom, få dem til å reagere samtidig etter en bestemt tid på døgnet, automatisere og styre dem via Apple Watch og Siri - til og med fra din Apple TV! 


Kom i gang.

Finn Hjem-appen på din iPhone eller iPad, og sørg for at du har et eller flere produkter merket med støtte for HomeKit slått på. På selve tilbehøret eller emballasjen følger det med en åttesifrede HomeKit-kode eller QR-kode. 

 • Trykk på "Legg til tilbehør" eller pluss-tegnet øverst til høyre. 

 • Finn HomeKit- eller QR-koden og skann den.

Du vil nå få muligheten til å legge til den informasjonen du selv ønsker om produktet, som for eksempel "Stuelampe". Det hjelper deg å enkelt identifisere tilbehøret og for å kontrollere det med Siri. Du kan når som helst endre denne informasjonen. 

 • Trykk deretter på "Neste" og så  "Ferdig", og ditt nye smarte hjem-produkt er lagt til Hjem-appen!  

Tips: Huk av for "Inkluder i favoritter" når du legger til et tilbehør. Da dukker de ikke bare opp på førstesiden i Hjem-appen, men er også lett tilgjengelige fra Kontrollsenter på iPhone og på Apple Watch. 


Organiser etter rom.

For å enkelt holde styr på hvor alt tilbehøret befinner seg anbefaler vi å opprette rom, som for eksempel Stua, Kjøkkenet, Soverommet og Barnerommet. Du kan også opprette soner og gruppere flere rom sammen. Praktisk om du enkelt vil se alt tilbehøret i en etasje eller skille mellom garasjen og resten av hjemmet. Det gir deg også muligheten til å bruke Siri til å styre flere tilbehør samtidig, for eksempel "Skru av alle lys nede". 

Legge til et rom

 • Trykk på Rom-fanen nederst i Hjem-appen og så ikonet øverst til venstre.

Herifra kan du opprette et rom, gruppere rom i en sone, endre navn og innstillinger for de ulike rommene, eller slette dem. 

Ønsker du å navigere deg mellom rommene eller sonene du har laget er det bare å sveipe til høyre eller venstre på skjermen.

Tips: for å raskt se hvilket rom du er i, endre bakgrunnsbildet som vises på siden. 


Automatisering.

Noe av det beste med Hjem-appen er at du kan sette opp forhåndsdefinerte "Scener" eller "Automatiseringer", så du kan la mobilen ligge i lomma. 

Har du til eksempel Philips Hue belysning og en bevegelsessensor kan du sette opp at ved bevegelse etter midnatt mandag til fredag skal en bestemt lyspære på soverommet slå seg på med dimmet, varmt lys - og skru seg av 5 minutter etter at den ikke lenger registrerer bevegelse. Da kan man gå inn og ut av soverommet uten å lete etter lysbryteren eller vekke den som sover.

Legge til en automatisering

 • Trykk på "Automatisering" nederst til høyre i Hjem-appen og så pluss-tegnet øverst til høyre.

Herifra får du en rekke alternativer for hva som skal være utgangspunktet for automatiseringen. Skal det gjelde på et bestemt tidspunkt, når en sensor registrerer noe, eller når du eller noen andre i familien kommer eller går? 

 • Gå så nedover listen og velg hvilket tilbehør som skal være en del av automatiseringen.

For at automatiseringen skal fungere optimalt må du først ha satt opp et "hjemknutepunkt" eller hub. Vi viser deg hvordan lenger ned.


Bruk Apple TV til å styre hjemmet.

Et hjem mener vi blir virkelig smart når du kan styre det, få innsyn og kontroll - også når du ikke er hjemme. HomeKit og Hjem-appen har selvfølgelig en smart løsning på dette slik at du kan: 

 • Fjernstyre tilbehøret og se hva som foregår hjemme når du er borte.

 • Gi tilgang til andre.

 • Sette opp automatiseringer som fungerer akkurat når du ønsker det.

For å få til dette kreves det bare at du setter opp et hjemknutepunkt. Dette kan enten være en iPad eller en Apple TV.

Tips: Vi mener det beste alternativet helt klart er Apple TV, ettersom den alltid er koblet på nettverket og ikke tas med ut av huset. 

Sette opp Apple TV som hub

 • Gå inn på din Apple TV og "Innstillinger" og "Konto".

 • Påse at du er logget på med samme Apple-ID som på iOS-enheten din.

 • Påse at tofaktorautentisering for Apple-ID og iCloud-nøkkelring er slått på.

Sånn! Du har nå satt opp Apple TV som hjemknutepunkt. Du kan verifisere at dette stemmer ved at status for HomeKit står som "Tilkoblet". 

Får du det ikke til eller ønsker hjelp til å komme i gang med ditt smarte hjem - vi hjelper deg gjerne! 

Apple TV 4K 32 GB
Før kr 1 899,- 
kr 1 699,-
Kjøp >


Bruk Siri til å styre hjemmet.

Litt avhengig av hva slags tilbehør du har lagt til og hvilket navn du har gitt dem kan du blant annet be Siri om å: 

 • Slå av alle lys nede.

 • Sett alle lys til 50%.

 • Sett temperaturen til 22 grader på soverommet.

 • Slå av kaffetrakteren.

 • Skru på juletreet i stua.

Hvordan bruke Siri

Om du har en iPhone 6 eller eldre må du trykke på Hjem- eller side-knappen for å bruke Siri

Har du iPhone 6S eller nyere anbefaler vi at du slår på "Lytt etter "Hei Siri". Dette finner du under Instillinger -> Siri og søk - Lytt etter "Hei Siri". Da trenger du ikke å plukke opp iPhone, bare ha den i nærheten og si "Hei Siri" og handlingen du ønsker å utføre. 

Visste du at fjernkontrollen på din Apple TV fungerer som en iPhone eller iPad når det kommer til Siri? Bare hold inne knappen med mikrofonsymbolet og så er det bare å gi kommandoer og Siri styrer smartproduktene dine!