Ny på Mac eller iPad

Det er superlett å komme i gang.

Ny på Mac eller iPad

Det er superlett å komme i gang.

Ofte stilte spørsmål

Fungerer Mac og iPad uansett utdanning og mot Windows-PC?

Ofte stilte spørsmål

Mac og iPad er kompatible med populær programvare som brukes på skoler, inkludert Microsoft 365, GoodNotes, Adobe Creative Cloud, Canvas LMS, MATLAB, Mathematica, Google Workspace, Slack og tusenvis av apper i App Store.

Og det er enkelt å samarbeide med Mac og iPad. Gruppen din kan holde kontakten på FaceTime, uansett om de bruker Windows eller Android, dele filer med AirDrop og redigere Keynote-presentasjoner sammen i sanntid.

Se flere Ofte stilte spørsmål om Mac

Ofte stilte spørsmål

Hvilke typer arbeid kan jeg gjøre på iPad?

Ofte stilte spørsmål

iPad har kraften og fleksibiliteten til å takle de største prosjektene og de daglige gjøremålene dine. 4K-videoopptak og et kamera med høy oppløsning gjør iPad perfekt for multimedieoppgaver.

Legg til Apple Pencil for å ta søkbare håndskrevne notater og Magic Keyboard for å skrive semesteroppgaver, og studenter har en fullendt arbeidstasjon. Kraftigere enn en PC. Brukervennlig som en iPad.

Se flere Ofte stilte spørsmål om iPad

Ofte stilte spørsmål

Bør jeg velge Mac eller iPad?

Bør jeg velge Mac eller iPad?

Begge er perfekte for studenter og vil være et godt valg.

Mac er designet rundt et tastatur og en styreflate, og er laget for å kjøre stasjonære programmer. Mac gjør det også mulig å tilpasse måten du studerer på med en ekstern skjerm og andre eksterne enheter.

iPad er designet for en berøringsskjermopplevelse, og er laget for å kjøre en rekke apper. Men med Apple Pencil kan studenter ta håndskrevne notater, tegne en idé og uttrykke kreativiteten sin på så mange måter. Og med et tastatur får de mye av den samme opplevelsen de får med Mac.

Mac og iPad fungerer så bra sammen at mange velger å bruke begge. Håndskrevne notater og formler tegnes med Apple Pencil, sendes til prosjektet på Macen eller andre studenter. Og med en iPhone, vil den også naturligvis fungere bra med Mac og iPad.

 

 

 

Ytelse og design

Fremtiden. Med suveren ytelse fra Apple-chipene

 

Ytelse og design

Fremtiden. Med suveren ytelse fra Apple-chipene

Skjerm

Alt er i klartekst.

Skjerm

De høyoppløselige skjermene er midt i blinken for studenter og lærere som trenger ekstra skjermplass til store prosjekter - med en oppløsning som fremhever selv de minste detaljer. Det er essensielt hvis man er interessert i ting som grafisk design, ingeniørarbeid eller videoregidering, eller bare setter pris på skarp, krystallklar tekst når man leter etter informasjon på nettet eller skriver skoleoppgaver.

Og med ting som TrueTone og Night Shift, som tilpasser lysstyrken etter lysforholdene og kan skifte mellom varmt og kaldt lys, blir ikke studietimene like krevende.

Ytelse og batteri

Stor ytelse. Liten i sekken.

Ytelse og batteri

Apple-chiper med høy ytelse, førsteklasses grafikk og lynrask flashlagring gir Macen krefter til å håndtere massive prosjektfiler og kjøre flere profesjonelle apper samtidig.

Og all denne kraften har fått plass i en utrolig tynn og lett design, med et batteri som varer hele dagen - opptil 22 timer på MacBook Pro og 18 timer på MacBook Air. Så alle kan bygge, designe, utvikle og skrive, uten å være bundet til et strømuttak.

iPad er allsidig nok til å takle alt fra tradisjonelle skolefag som matte, norsk og samfunnsfag til mer ambisiøse læreplaner som omfatter koding og utvidet virkelighet (AR). Den er veldig lett å ta med seg og har heldagsbatteri - opptil 10 timer.*

  

Studenthistorier

Det er en frihet å ha en like effektiv arbeidsstasjon hvor enn jeg er.

Studenthistorier: Karin

Til studiene bruker Karin en MacBook Pro 16-tommer og iPad Air. Begge produktene har hun hatt stor nytte av - hver for seg og sammen. Den store skjermen på Macen kommer til nytte når hun trenger å ha flere vinduer oppe samtidig med god oversiktlighet, f.eks. når Karin programmerer.

- Trenger jeg enda flere vinduer så tar jeg i bruk iPaden min. Det vil da si at med et lite tastetrykk så blir iPaden en ekstra skjem som jeg kan ha ved siden av Macen.

I tillegg kan styreflaten og tastaturet på Macen brukes til å kontrollere iPaden. Hver enhet viser sin egen skjerm, men ved å flytte pekeren over kan hun begynne å skrive på iPaden med tastaturet til Macen.

Se flere funksjoner

 

 

 

Kreativitet og produktivitet

Klar for å skape, kalkulere, kommunisere og illustrere.

 

Kreativitet og produktivitet

Klar for å skape, kalkulere, kommunisere og illustrere.

Pages, Numbers og Keynote

Bokomtaler og semester­oppgaver ser fantastiske ut. Regneark blir til lekre lerret for å visualisere data.

Pages, Numbers og Keynote

Imponerende. Med stor I. Med Pages trenger du ikke anstrenge deg for å lage dokumenter som skiller seg ut. Velg en mal, og bruk de kraftige verktøyene til å legge inn bilder, filmer, figurer eller diagrammer. Det har aldri vært lettere å skape gode leseopplevelser.

Regneark som får alle bunnlinjer til å se bra ut. Et regneark trenger ikke se ut som en gammeldags regnskapsbok. Det er derfor Numbers lar deg begynne med et tomt arbeidsområde, og ikke med et endeløst rutenett. Det er enkelt å lage regneark med diagrammer, tabeller og bilder – og nå også med smarte kategorier, slik at tallene dine virkelig kommer til sin rett.

Presentasjoner for perfeksjonister. Keynote gjør det enkelt å lage – og holde – impo­nerende presentasjoner. Med kraftige grafiske verktøy kan du lage lysbilder med effektfulle filmatiske over­ganger som fremhever ideene dine.

 

Studenthistorier

Office-pakken fungerer som et olja lyn på Mac, og særlig Excel har fått kjørt seg i studiehverdagen.

Studenthistorier: Håkon

For Håkon har MacBook Proen vært det viktigste hjelpemiddelet i studietiden.

- Når alt er digitalt, er en god og solid datamaskin vesentlig for å gi best mulig læringsubytte. Det gjør det mer effektivt å søke opp enkelte ting. Det å ha alt av notater tilgjengelig med et tastetrykk og et søk gjør det veldig oversiktlig.

Macen støtter alle de viktigste programmene og filene Håkone trenger, som Word og OneNote. Men som økonomistudent er det spesielt ett program som står åpent.

- Office-pakken fungerer som et olja lyn på Mac, og særlig Excel har fått kjørt seg i studiehverdagen. Sammen med de innebygde funksjonene kan jeg arbeide raskere og levere bedre oppgaver.

iMovie, GarageBand og Bilder

Mac og iPad har skaperkraften innebygd så studenter får et kreativt studio til å utforske og presentere ideer.

iMovie, GarageBand og Bilder

Fortell enda bedre historier. Enkel design og intuitive redi­geringsfunksjoner gjør det enkelt å lage flotte filmer i 4K og trailere i Hollywood-stil. Og med iMovie Theater kan du vise dem på alle enhetene dine.

Det enkleste verktøyet for å lage musikk med et rikt lydbilde. Med et intuitivt grensesnitt og tilgang til et fullstendig lydbibliotek har det aldri vært enklere å lære, spille, gjøre opptak eller dele musikk slik proffene gjør det.

Hold orden i et stadig voksende bildebibliotek. Og sørg for at det er lett tilgjengelig. Perfeksjoner bildene dine, og lag vakre gaver du kan dele med andre. Og takket være iCloud-bilder kan du lagre alle bildene og videoene dine i skyen.

 

Studenthistorier

Det å kunne dra bilder og markert tekst fra vindu til vindu - selv på iPad - har hjulpet sånn på kreativiteten min.

Studenthistorier: Karin

Karin skjønte fort at det beste var å skrive alt digitalt med iPad og Apple Pencil

- Jeg startet studiene med å skrive notater på papir, men endte opp med å miste viktige notater hele tiden.

- Når jeg skriver notater i GoodNotes kan jeg splitte skjermen (Split View) slik at jeg har et opptak av forelesningen på én side og GoodNotes ved siden av. Trenger jeg f.eks. et sitat eller bilde så kan jeg bare dra det med Apple Pencil rett over fra et vindu til et annet, og det legger seg rett inn.

- Det mest praktiske er når man har oppgaver med utregning for hånd. Da kan man bare skrive det rett inn i dokumentet på null komma niks. Eller man kan skrive notater rett inn på forelesnings-slidene til foreleseren hvis det er noe spesifikt man ønsker å understreke eller utdype.

 

 

 

 

Kontinuitet og sømløshet

Alt fungerer sammen enkelt og sømløst, så du kan fokusere på det som er viktig.

 

Kontinuitet og sømløshet

Alt fungerer sammen enkelt og sømløst, så du kan fokusere på det som er viktig.

Kontinuitet

Når studenter bruker Mac og iPad sammen, eller med andre Apple-enheter, kan de gjøre enda mer.

 

Kontinuitet

Studenter kan ta et bilde på iPhone eller begynne å jobbe med en idé på iPad, og så fullføre prosjektet på Macen for virkelig impo­nerende resultater. Eller ta notater, ta bilder og samle ressurser via iPhone, for så å lage presentasjoner på Mac.

Og iCloud oppbevarer alle dokumenter, apper og prosjekter på en trygg måte, slik at de er oppdaterte, sikre og tilgjengelige på alle autoriserte Apple-enheter.

Hva må jeg gjøre for å sette det opp?
Egentlig ingenting. Så lenge du er logget inn med samme Apple-ID på dine Apple-produkter fungerer dette helt automatisk ut av boksen.

Mer om Kontinuitet:

Oppdag noen av de mest brukte funksjonene for studenter.

Handoff: Start arbeidet på én enhet, og bytt til en annen enhet i nærheten for å fortsette der du slapp.

Universelle utklipp: Kopier innhold som tekst, bilder og videoer på én Apple-enhet, og lim inn innholdet på en annen Apple-enhet.

Kontinuitet-kamera: Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne et dokument , tegne eller ta et bilde, så vises det øyeblikkelig på Macen.

AirDrop: Send blant annet dokumenter, bilder, videoer, nettsteder og kartposisjoner trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheten.

 

Studenthistorier:

AirDrop har nok spart meg mange kritiske minutter på digitale eksamener.

Studenthistorier: Håkon

Som student teller hvert eneste sekund. Spesielt på eksamen hvor man ikke vil bruke unødvendig tid på oppsett eller skanne, sende og skrive ut filer og dokumenter.

"Den aller beste funksjonen for meg har vært AirDrop. AirDrop har nok spart meg mange kritiske minutter på digitale eksamener, der utregninger som gjøres for hånd skal digitaliseres og leveres innenfor en relativt kort tidsramme. Man knipser bare bilde av besvarelsen med iPhone, markerer de (bildene) og sender dem rett til Macen gjennom AirDrop."

"Bildene bare dukker opp i Finder, man markerer alle som skal leveres i besvarelsen, åpner alle i Forhåndsvisning og lagres som PDF. Filen leveres i eksamensportalen og plutselig er man ferdig før man rekker å innse at man er ferdig - og kan slappe av med god samvittighet."

 

Studenthistorier:

Jeg kan være på Macen og kopiere en tekst, og så kan jeg bytte over til iPhone og lime inn teksten hvor enn jeg ønsker.

Studenthistorier: Karin

For Karin har det å investere i Apple-produkter vært en investering i studiehverdagen.

- På biblioteket bruker jeg iPaden som ekstra skjerm til Macen, uten å dra med noen kabler. Og appen GoodNotes er tilgjengelig på Mac, iPhone og iPad, så alle notatene er lagret i skyen og alltid med.

- Noe av det som imponerer meg mest er at jeg kan være på Macen og kopiere en tekst, og så kan jeg bytte over til iPhone og lime inn teksten hvor enn jeg ønsker. Det tar bare noen millisekunder!

- Hvis jeg titter på en artikkel i Safari på iPaden, men ønsker å se lese den på Macen istedenfor, har allerede Macen spurt meg i bakgrunnen om jeg ønsker å fortsette artikkelen på den.

 

 

 

Juridisk

* Batteritiden avhenger av bruk og modell. Se mer på apple.com/no/batteries for mer informasjon.