Tilbake til Ekspertise

Slik sparer du batteri på Apple Watch!


Oppdatert: Februar 2019


Opplever du at Apple Watch går tom for batteri lenge før dagen er omme? Da kan det tyde på at du har unødvendige apper som kjører i bakgrunnen. Med noen enkle grep kan du få favorittklokken din til å vare lengre.

Derfor tømmes den for batteri. 

Er du en av mange som bruker Apple Watch aktivt gjennom hele dagen - fra du står opp til du legger deg? Hvis så kan det være lurt å foreta en sjekk over hvilke apper du trenger og hvilke du med fordel kan kvitte deg med.

Når du skal sette opp Apple Watch for første gang vil du få spørsmål om du ønsker å overføre appene du har på telefonen direkte til klokken. Dersom du velger å gjøre dette og beholder samtlige apper, i tillegg til å ha oppdatert innhold til enhver tid, vil batteriet reduseres noe. Og det kan medføre til at batteriet etterhvert oppleves kortere enn da den var ny, fordi telefonen stadig sender flere og oppdaterte apper direkte til Apple Watch. Jo flere apper som er installert og jo mer aktiv den er - desto mer batteri bruker den.

Enkle grep og opprydding.

Apple Watch er selvsagt ment for å vare lenge, og med noen enkle grep kan du sørge for at klokken holder hele dagen, samtidig som den er tilpasset dine behov. La oss starte med det viktigste: Hvilke apper kan fjernes?

Det kommer selvsagt an på hva du bruker din Apple Watch til, men apper som Aksjer og Bilder er eksempler på apper som sjeldent aktivt brukes på en Apple Watch. Det samme gjelder Vipps, NSB og diverse nettaviser, hvor de fleste foretrekker iPhone fremfor Apple Watch.

Et tips er derfor å gå gjennom og slette alle apper du faktisk ikke bruker, ettersom de er med på å bruke opp batteriet. Husk at selv om appen ikke ligger på Apple Watch, kan du allikevel få varsler på klokka for den gitte appen. Og det er jo ofte det viktigste. Bare gå inn på Apple Watch-appen og "Varslinger" på din iPhone, og huk av for de appen du ønsker varslinger for.

For alle apper du ønsker å ha liggende på Apple Watch, vurder om du må ha bakgrunnsoppdatering på eller ikke. Med bakgrunnsoppdatering sjekker Apple Watch kontinuerlig om det er noe nytt, og laster inn innholdet, selv om du ikke bruker appen. Dette trekker en del batteri, spesielt om du har mange apper, men ofte er det nok mer hensiktsmessig med bedre batterilevetid enn å spare noen sekunder på å laste inn innhold. Det gjelder til eksempel apper som Messenger, SMS og Mail. Ved å skru av bakgrunnsoppdatering kan du bruke appene og samtidig nyte godt av bedre batterilevetid. Dette deaktiverer du ved å gå inn på Apple Watch-appen på din iPhone og så "Generelt" og "Bakgrunnsoppdatering".

Gode rutiner.

Til slutt, for å forhindre at nye apper blir lagt inn på Apple Watch uten at du tar et aktivt valg til det, kan du gjøre følgende. Gå inn i Apple Watch-appen på din iPhone -> "Generelt" og fjern valget "Automatisk appinstallering". Nå må du selv velge om en app du har installert på iPhone - og som også finnes til Apple Watch, faktisk skal installeres. På denne måten har du hele veien oversikt over hva som ligger på Apple Watch, og hva som bruker strøm. Om du er bekymret for at du over tid mister oversikten over hvilke apper som kan installeres på Apple Watch, nederst under "Min Apple Watch" har du alltid en liste med disse appene. Så kan du enkelt installere dem om du ønsker det på et senere tidspunkt.

Under har vi lagt ved noen bilder som viser hvor du går for å skru av eller på de forskjellige funksjonene.

 

 

Denne artikkelen handlet om: