Beskytt iPhone i kulden


iPhonen trives ikke særlig godt når temperaturen kryper nedover gradestokken. Hva er det som skjer, og hva kan du egentlig gjøre for å beskytte iPhonen i kulden?

Sist oppdatert: 09. februar 2017

Tåler ikke iPhone lave temperaturer?


Jo. iPhone tåler lave temperaturer. Telefonen er konstruert for å yte bra i et stort temperaturspenn, og tåler fint oppbevaring i temperaturer ned til -20 grader. Er iPhone i bruk, trives den derimot aller best mellom 0 og 35 grader. Blir det kaldere enn dette kan det føre til at enheten endrer virkemåte for å beskytte seg selv ved å regulere sin egen temperatur. Den kan for eksempel oppfattes som treg, eller til og med skru seg av, men dette er for å beskytte battericellene og LCD skjermen på telefonen. 

Bruker du telefonen et sted der det er veldig kaldt, kan det også hende at du vil oppleve at batteritiden reduseres, men dette er kun midlertidig. Så snart batteriets temperatur igjen er innenfor det normale, vil også ytelsen bli som normal igjen.

Hva kan jeg gjøre for å beskytte iPhone i kulden?

1. Hold telefonen varm. Så langt det er mulig bør du unngå å ta bilder, svare på meldinger eller prate i telefonen i veldig kaldt vær. Hold telefonen i lomma, i sekken eller andre steder der temperaturen er noe høyere. Må du bruke telefonen, legg den raskt tilbake igjen etterpå. Unngå likevel å oppbevare telefonen for nært kroppen. Er du i aktivitet, blir varm og svett, og plasserer en iskald telefon inntil kroppen, vil det kunne oppstå kondens som kan skade telefonen. 

2. Bruk ørepropper. Skal du prate i telefonen når det er bitende kaldt ute, bør du bruke ørepropper eller hodetelefoner, slik at telefonen kan forbli i lomma.

3. Beskyttende deksler. Enkelte iPhone-deksler, som for eksempel LifeProof Fre deksel, er heldekkende deksler som beskytter mot både støt, vann, snø og is. Med dette dekselet er telefonen bedre beskyttet mot kondens og fukt som kan oppstå om du bruker eller oppbevarer telefonen i veldig varierende temperaturer. 

 


 

Denne artikkelen handlet om: