Tilbake til Ekspertise

Slik kan du være kreativ med Mac.


Oppdatert: Juli 2019


Macen er utstyrt med en rekke apper du kan bruke for å utfolde deg kreativt. Med iMovie, GarageBand og Bilder kan du enkelt lage flotte filmer, sanger og bilder, og dele dem med venner og familie - selv om du aldri før har tatt i et instrument eller tror du er en fotograf.

Få inspirasjon til å skape noe nytt du også!

Utforsk mulighetene med Bilder.


Med Bilder har du alltid alle bildene dine tilgjengelig på Macen - og de andre enhetene dine. Bilder-appen har et elegant design, og bildene og videoene blir automatisk sortert etter tid og sted. Med kraftige, svært brukervennlige redigeringsverktøy kan du få frem det beste i bildene dine - selv om du er nybegynner. Du kan til og med bruke redigeringsverktøy fra andre apper i Bilder, slik at alle bildene dine forblir organisert på samme sted. Du kan også enkelt lage flotte bildeprodukter til deg selv, slekt og venner. 

Fått i oppgave å lage en bok til konfirmanten, pappa eller svigermor? Med appen trenger du ikke bla deg gjennom tusenvis av bilder som er samlet over flere år. Bilder kan søke gjennom hele biblioteket og opprette individuelle album med kjente ansikter for deg. Så er det bare å drag-and-drop bildene fra albumet av den heldige og snekre sammen en bok eller kalender på 1-2-3.

 • Med alle bildene dine i Bilder er du bare ett klikk unna å lage lekre fotogaver
 • Bruk Bilder til å lage fotobøker, kort og kalendere
 • Bestill bilder på fotopapir direkte fra appen
 • Rediger eksponering, farge, nivåer, hvitbalanse og mer til direkte i appen
 • Med «Optimaliser Mac-lagring» lagres bildene i fullversjon i iCloud, mens en mer plassbesparende versjon lagres på Macen

 


Lag film med iMovie.

Du trenger ikke være profesjonell produsent for å lage utrolige videosnutter og filmer. Du trenger ikke en gang noe annet utstyr enn det du allerede har fra før. Med iMovie kan du enkelt lage filmer i ren Hollywood-stil, med video som du har filmet på iPhone, iPad, med Macen eller et videokamera. Drag-and-drop videoklipp og bruk enkle og intuitive redigeringsverktøy til å sette dem sammen. Det er så mye enklere enn du tror!

Start med iMovie på din iPhone og iPad, hvor du raskt kan gjøre opptak, sette dem sammen og forbedre dem med sakte film og flotte videofiltre - på farten. Overfør så prosjektet trådløst til Macen med AirDrop eller iCloud Drive og gi filmen et enda mer profesjonelt uttrykk med fargekorrigering, kart, voice-over, bilde-i-bilde og mer. Når du er fornøyd, deler du enkelt den ferdige filmen og ser på den fra hvilken som helst av enhetene dine, som Apple TV. Eller del dem i full 4K-oppløsning på YouTube eller Vimeo.

 • Lag fine filmer uten å ha noen kunnskaper om filmproduksjon
 • Samle alle filmklippene dine på ett sted
 • Benytt deg av de ferdigutviklede temaene for å gi filmen det uttrykket du ønsker
 • Legg inn alle klippene du ønsker å samle i én film, så legger iMovie automatisk til titler og overganger
 • Rediger og del filmer i 4K-kvalitet, samtidig som du beholder kvaliteten fra originalfilene

 

 

 


GarageBand - ditt eget lille musikkstudio.

Har du interesse for musikk, komposisjon, eller bare er glad i takt og rytme? Med GarageBand kan du lære å spille, du kan lage musikk - både med og uten et instrument for hånden, og du kan dele musikken med de du vil. GarageBand er et komplett musikkstudio med et stort galleri av samples, loops og instrumenter som gitar, piano, synthesizer og trommer som hjelper deg å realisere musikkdrømmen.

Med enestående verktøy kan du, selv uten den store musikk-kunnskapen, lage et helt album av elektronisk musikk, Hip Hop, Rock, Blues, Techno, Dubstep - egentlig alle musikksjangre du måtte ønske. Med muligheten for opptil 255 spor på én sang kan du faktisk lage ditt helt eget orkester. Appen ligger klar på Macen eller kan lastes ned fra App Store, og er så enkel å ta i bruk at selv de minste vil storkose seg.

 • Lær å spille musikk med 40 innebygde leksjoner for gitar og piano 
 • Koble til ditt eget instrument, f.eks gitar, og velg blant et stort utvalg forsterkere, høyttalere og stompbokser
 • Få tilgang til et stort antall opptaks- og redigeringsfunksjoner, som f.eks lydverktøy som romklang, visuell EQ, volumnivåer og stereopanorering
 • Start en ny sang fra hvilken som helst enhet; iPhone, iPad eller iPod Touch, så importer dem trådløst til Macen for å fullføre prosjektet
 • Lag din egen ringetone, eksporter sangen til iTunes, eller del den direkte til Apple Music Connect

 

 

 

Tips! Musikkopptak

Musikkopptak er en app som kan brukes alene eller sammen med GarageBand, og er den enkleste måten for låtskrivere å spille inn og organisere nye musikkideer på - også utenfor studio.

Bruk iPhone, iPad eller iPod touch til å ta opp akustisk gitar, piano, vokal eller andre musikkinstrumenter som ukomprimert lyd med høy kvalitet. Deretter navngir, merker og rangerer du ideene for å begynne å bygge opp et bibliotek av alle de nye sangdelene og riffene. Musikkopptak gjenkjenner automatisk tempoet, rytmefølelsen og akkordene dine, slik at du umiddelbart kan høre musikkideene akkompagnert av en rytmeseksjon med realistiske trommer og bass. Eksporter ideen til Macen for å jobbe videre på den og fullføre låten med flere spor i GarageBand.

Du kan laste ned Musikkopptak gratis her.