Service, gjenbruk og resirkulering

Service, gjenbruk og resirkulering

Service, gjenbruk og resirkulering

 

 

 

Nytt liv til ditt gamle produkt

 

 

Nytt liv til ditt gamle produkt

 

Nytt liv til ditt gamle produkt

Når du er ferdig med et Apple-produkt er det stor sannsynlighet for at det har mer å gi. Enten i nye hender eller som en del av et nytt produkt. Best av alt; gir du nytt liv til et gammelt produkt reduserer vi mengden av materialer som blir utvinnet fra jorda. Det er bedre for oss - og for miljøet.

 

Når du er ferdig med et Apple-produkt er det stor sannsynlighet for at det har mer å gi. Enten i nye hender eller i et nytt produkt. Uansett så hjelper du å redusere mengden av materialer som blir utvinnet fra jorda. Det er bedre for oss - og for miljøet.

 

Når du er ferdig med et Apple-produkt er det stor sannsynlighet for at det har mer å gi. Enten i nye hender eller i et nytt produkt. Uansett så hjelper du å redusere mengden av materialer som blir utvinnet fra jorda. Det er bedre for oss - og for miljøet.

 

Pant og innbytte

Et mer sirkulært kretsløp


Fotograf: Bagus Hernawan


Pant og innbytte med Eplehuset er en enkel måte å bytte inn ditt gamle produkt for kreditt, så det kan gi glede til noen andre. Når du leverer inn enheten evaluerer vi enhetens tilstand og hjelper deg med å slette alle dataene. Veldig viktig for oss i denne sammenhengen er at de gamle produktene blir gjenbrukt eller kommer til nytte på andre måter i stedet for at de kastes. Nettopp derfor blir alle enheter som innleveres hos oss, gjenvunnet eller solgt på nytt i utviklingsland. I mange av disse landene kan fasttelefoner være dyre eller ikke tilgjengelige i det hele tatt. Og gjenbrukte mobiler er et rimelig og bærekraftig kommunikasjonsmiddel som hjelper bedrifter å arbeide mer effektivt, og familier med å holde kontakten.
 

Mer om Pant og innbytte
 

Tings-appen

Appen for tingene dine


Vi vet at mange av våre produkter, fullt fungerende, ender i boder, skuffer og skap. Eplehuset har derfor valgt å samarbeide med det norske selskapet, Tings, for å gjøre det enklere for våre kunder å holde oversikt over hva de eier, ta vare på tingene og bruktsalg. Kunder som tar i bruk Tings-appen kan raskt og enkelt hente gamle og nye kjøp gjort hos oss. Derifra får man hjelp til å holde liv i produktene gjennom tilpassede guider på hvordan løse ting selv og tjenester for support, og muligheter for reparasjon og bytte av deler istedenfor å kjøpe nytt. Har man ikke lenger behov for produktet, kan Tings estimere bruktverdien og selge det på Finn med et par klikk- Enklere blir det ikke.

Les mer om appen og Tings på deres nettsider

 

Leie for skoler

Ut med det gamle. Inn med nytt


Fotograf: Noah Buscher


For skoler tilbyr vi gratis verdivurdering av gamle Mac og iPad som skolen kan ha liggende. Summen fra disse kan brukes til å investere i nytt utstyr eller for å redusere en ny leiekostnad. Sammen med vår samarbeidspartner står vi også for henting og sikker datasletting av de gamle enhetene - og de nye enhtene etter endt leieperiode. Med sikker retur av utstyret sikrer skolen og Eplehuset at elevenes data aldri kommer på avveie, og at vi er bevisst vårt miljøavtrykk. Produktene får enten nytt liv hos noen andre eller resirkuleres og kan brukes til å bygge noe nytt.
 

Ta kontakt med oss for gratis prisvurdering

 

Reparasjon og service

Hvorfor velge å reparere fremfor å kjøpe nytt?


Vi er Apple sin uttalte prioriterte partner i Norge, størst på autoriserte reparasjoner i Norge og har erfaring med det siden 2004. Bare i løpet av 2021 så vil våre autoriserte Apple-teknikere ha byttet skjerm og batteri på nærmere 14 000 iPhone og reparert over 23 000 Mac. Det er vi glade for! Fordi på denne måten bidrar våre kunder og Eplehuset til mindre elektronisk avfall som forårsaket av bruk-og-kast, samt direkte reduserer behovet for utvinning fra jorda til produksjon av nye produkter. Det er også billigere!
 

Book skjermbytte på iPhone
Book batteribytte på iPhone

Slik forlenger du batterilevetid på Mac

 

Reparasjon og service

Dette skjer når Eplehuset reparerer for deg


Som autorisert Apple-verksted kan vi bytte skjerm og batteri på iPhone og reparere alt på alle Macer. Der hvor vi ikke kan reparere en komponent, som enkelte deler av iPhone, og iPad og Apple Watch, så tilbyr vi en erstatningsenhet. Din gamle enhet blir da levert til Apple, hvor alle deler enten brukes på nytt eller resirkuleres. Erstatningsenheten du mottar kan inneholde mindre komponenter som tidligere har vært brukt, istedenfor å produsere helt nye deler. Alle komponenter er grundig testet og alltid i bedre stand enn den du leverte inn.
 

Mer om reparasjon på våre servicesider

Mer om Apple og miljø

 

Resirkulering

Det finnes flere måter å gjøre det på


Fotograf: Sigmund


Våre Apple-sertifisierte teknikere har lang erfaring med å fjerne batteri og andre komponenter som krever spesialbehandling, og du kan helt kostnadsfritt levere ditt gamle Apple-produkt til oss for resirkulering. For annet elektrisk og elektronisk avfall er det kostnadsfritt å levere til resirkulering på kommunale innsamlingspunkt.
 

For mer om elektronisk avfall, se ELRETUR >
For emballasje og annet avfall, se Grønt Punkt Norge >

 

Tips

Før du gir bort eller selger ditt Apple-produkt


Fotograf: David Švihovec


Om du ikke ønsker å levere inn eller resirkulere ditt gamle Apple-produkt, gi det et nytt liv hos noen andre. Men før du gjør det så er det viktig at du sletter alle dine data og personlig informasjon, slik at dette ikke kommer på avveie. I guidene under gir vi deg informasjon om hva du bør tenke på før du selger eller gir bort et Apple-produkt.
 

Før jeg selger eller gir bort en Mac
Før jeg selger eller gir bort en iPad eller iPhone

 

Tips

Har du gamle batterier liggende rundt?


Fotograf: Danilo Alvesd


Som oss i Eplehuset er det nok mange som sitter med produkter som gir et høyt forbruk av husholdningsbatterier, alt fra hodetelefoner og høyttalere til fjernkontroller og spillkonsoller, smartehjem-sensorer, mus og tastaturer.

Hvert år deltar alle 4. klassinger i Norge i Batterijakten. Her samler elevene inn brukte husholdningsbatterier for at de skal gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, samt løse ukesoppdrag som lærer elevene om resirkulering og gjenbruk.  Om du har noen batterier liggende, se om du kan hjelpe elevene å samle inn.

Mer om Batterijakten her