Behandling av personopplysninger


Ver 16.07.2018

Når du bruker nettsiden vår, er i kontakt med vårt kundesenter via epost, mottar vårt nyhetsbrev eller bestille varer fra oss, vil Eplehuset behandle personopplysninger om deg. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.


Behandlingsansvarlig for dine personopplysninger er Eplehuset (herunder Eplehuset Norge AS og Eplehuset AS).

Adresse: Tungavegen 38, 7047 Trondheim
Organisasjonsnr. Eplehuset Norge AS: 986 498 192
Organisasjonsnr. Eplehuset AS: 981 642 51

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på epost personvern@eplehuset.no eller telefon til vårt kundesenter 73 20 24 00.

 

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger, hva slags informasjon samler vi inn og eventuelt hvilke tredjeparter benyttes

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvordan vi kommer i kontakt med deg. I noen tilfeller benytter vi også ulike databehandlere (tredjeparter) til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. 

Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Det inngås strenge databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. 
 

1.1 Personopplysninger forbundet med kjøp av produkt eller tjenester

For å gjennomføre et kjøp eller innlevere service på eplehuset.no, trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre/service. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering i fem år, ref.
Regnskapsloven.

Ved kjøp av Mac gjennom Elevmac-portalen innhenter vi i tillegg til navn, adresse, mobilnummer og e-post, også informasjon om fødselsdato, utdanningsprogram og skole. Denne informasjonen trenger vi for å kunne validere at du har rett på subsidiert Mac gjennom fylkeskommunenes Elev-PC-program. Informasjonen blir delt med den respektive fylkeskommune som lagrer informasjonen i fem år. Dette gjøres for å kunne sikre at det ikke blir kjøpt flere maskiner innenfor skoleretten, da hver enkelt elev kun har rett på én subsidisert maskin. 
 

1.2 Nyhetsbrev

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer din e-postadresse. Vi bruker e-postadressen din til å sende deg informasjon om produkter, nyheter, kampanjer og annen informasjon. E-postadressen vil ligge lagret hos oss fram til du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet. Det kan du gjøre når som helst ved å trykke på linken nederst på hvilket som helst nyhetsbrev. Vi sender ut nyhetsbrev til våre abonnenter 1-3 ganger per uke.

Vi benytter oss av tredjepartsløsningen dotmailer for å håndtere utsendelse av e-postene. Dette medfører at din e-postadresse også ligger lagret hos dotmailer så lenge vi benytter oss av denne tredjepartsleverandøren. 

 

1.3 Besvare henvendelser som kommer inn til oss

For å håndtere alle innkomne telefoner, chat og e-posthenvendelser lagrer vi navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt tidligere e-posthistorikk. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på, og informasjonen loggføres derfor som en del av ditt kundeforhold med oss. 

Denne informasjonen blir også delt med Zendesk (vår kontaktsenterløsning for kundeservice) og Microsoft som er vår e-postleverandør, og vil ligge lagret hos disse tredjepartene så lenge Eplehuset benytter disse tjenestene. 



2. Informasjonskapsler (cookies)

Eplehuset.no benytter seg av informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. 
Formålet med cookies er i mange tilfeller å forbedre brukeropplevelsen din, gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.


Her kan du se en oversikt over informasjonskapsler som brukes på eplehuset.no.

 

3. Utlevering av personopplysninger til andre 

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen. 
Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjeparten. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Det inngås strenge databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. Nærmere informasjon om disse databehandlerne finner du i punkt 1 og 2.

 

4. Lagringstid 

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. 
Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. 

 

5. Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg.  Du kan også til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med Eplehuset på personvern@eplehuset.no, eller kontakte oss på telefon 73 20 24 00. 

Videre har du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på www.datatilsynet.no.


6. Endringer

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen på www.eplehuset.no/personvern med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside.