Tilbake til Ekspertise

Slik får du byttet skjerm på din iPhone.


Oppdatert: September 2020


Det lønner seg å velge skjermbytte av autoriserte teknikere. Du beholder dine garanti- og reklamasjonsrettigheter, og det koster heller ikke mer. Og har du SWAP-forsikring fra Telenor eller andre, så hjelper vi deg selvfølgelig med skjermbytte da og.

Forskjellen mellom autorisert og uautorisert

Mange kan bli fristet til å velge et uautorisert verksted, fordi prisen virker forlokkende og behandlingstiden er kort. Ulempen med dette er imidlertid at uautoriserte verksteder ikke får kjøpt originale reservedeler med garanti fra Apple. Som forbruker er det ikke enkelt å få innsyn i hva slags deler som brukes. Selv om jobben er utført korrekt, kan man miste garanti- og reklamasjonsrettighetene sine, noe som fort kan bli dyrt.  

Vi har kun Apple-autoriserte verksteder og teknikere, og bruker alltid originale reservedeler som er 100% laget til den telefonen du leverer inn. Vi undersøker også om det er sammenheng mellom en skade og en teknisk feil, noe som gjør at vi i enkelte tilfeller kan få dekket en feil selv om produktet har en skade.

Bare i løpet av 2019 har vi utført litt over 6000 skjermbytter og 3000 batteribytter på iPhone gjennom våre tre servicesenter i Oslo, Trondheim og Bergen, hvor våre kunder i lengre tid har fått dette gjort på dagen. De mange positive tilbakemeldingene viste hvor viktig et slikt tilbud er for våre kunder. Vi satte oss derfor raskt et mål om å tilby dette til enda flere - og gjøre det raskere.

Bare i løpet av 2019 har vi utført litt over 6000 skjermbytter og 3000 batteribytter på iPhone gjennom våre tre servicesenter i Oslo, Trondheim og Bergen.

På timen

Alle våre servicesenter og flere butikker tilbyr nå både skjerm- og batteribytte på timen. Du velger selv hvilken av våre avdelinger du ønsker å levere den inn til og booker time på denne siden. Prisen for skjermbytte avhenger av hvilken iPhone-modell du har, men dette får du også oversikt over på siden.

Bor du ikke i nærheten av Eplehuset så kan du allikevel benytte deg av våres verksteder. Som Apple-autorisert verksted tilbyr vi å reparere alle Apple-produkter, uansett hvor de er kjøpt eller du bor. Som med timebestilling kan du forhåndsregistrere service på våre sider og sende iPhonen til oss. Her får du da også din egen serviceside og kan følge med på reparasjonen underveis, samt komme i kontakt med teknikeren som er på saken din, dersom du lurer på noe.

Når bør du bytte skjerm?

Små riper og slitasje har ingenting å si for funksjonaliteten i berøringsskjermen, foruten det rent kosmetiske. Er telefonen ellers fullt fungerende og det ikke er tegn til at en ripe endrer karakter, så vil nok de fleste kunne leve fint med det.

Har iPhonen din derimot fått et større hakk som uten ytterligere skader ser ut til å endre karakter og bli større, så bør du aller først ta en full sikkerhetskopi og så få den sjekket ut. Selv om telefonen fungerer fint i dag, kan skaden nemlig etterhvert berøre andre komponenter – og til slutt medføre flere reparasjoner enn bare skjermen, som var feilen i utgangspunktet. Dette gjelder spesielt ved større fall- og slagskader.

Et annet viktig moment for å få den sjekket ut, er at du som iPhonen kan skade deg. Ettersom de fleste skjermene er laget i glass, er det alltid en fare for glasskår. Vær derfor varsom når du plukker den opp etter et fall eller mistenker at skjermen kan ha blitt knust. Igjen, husk også på å være oppmerksom på om skaden ser ut til å forverre seg.

Og, enten du vil redusere sjansene for ytterligere skade på telefonen eller deg selv, bør du ta en sikkerhetskopi og få den sjekket ut. Autoriserte verksted som oss vil raskt kunne anslå om det er behov for skjermbytte, eller presentere alternative løsninger, som for eksempel en skjermbeskytter.