< Tilbake til Ekspertise

Slik skrur du av 'Finn min' eller 'Hvor er?'


Oppdatert: Mars 2020


Selv om vi alltid anbefaler å ha 'Finn min' eller 'Hvor er?' aktivert, så er det enkelte tilfeller hvor du trenger å deaktivere det, for eksempel om du har levert inn ditt produkt på service. Hvis du ikke gjør det, er enheten din låst og våre teknikere kan ikke utføre reparasjon på den.

Om ditt produkt er på service og du har blitt bedt om å deaktivere tjenesten, eller du skal selge/gi den bort, følg instruksene under. Vi har laget to instrukser og du kan velge den som passer i ditt tilfellet.

Før du begynner

Navn på tjenesten: Avhengig av operativsystem så kan navnet på tjenesten være forskjellig:

 • For iPhone og iPad med iOS 12 eller eldre, eller Mac med macOS Mojave (10.14) og eldre, vil det ofte stå 'Finn iPhone' eller 'Finn Mac'
 • For iPhone med iOS 13, iPad med iPadOS eller Mac med macOS Catalina (10.15), vil det ofte stå 'Hvor er?'.

Uavhengig av navn så er funksjonalitet den samme, og brukergrensesnitt veldig likt. Men følger du guidene under og ikke ser at det står 'Finn iPhone' på din enhet, se etter 'Hvor er?' og motsatt.
 

Passord: For å skru av 'Finn min' eller 'Hvor er?' må du ha passordet til din Apple ID tilgjengelig. Har du glemt passordet kan du prøve å nullstille det på iforgot.apple.com eller ringe Apple Support på 24 05 51 33. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ingen andre enn Apple som har tilgang til å endre passordet eller skru av Finn iPhone.
 

Velg passende instruks: Det finnes flere fremgangsmåter. Velg den som passer best for deg: 

 • For å skru av 'Finn min' eller 'Hvor er?' på en enhet du har for hånden, trykk her.
 • For å skru av 'Finn min' eller 'Hvor er?' via nettleser på en Mac/PC, trykk her.
 • For å skru av 'Finn min' eller 'Hvor er' via en annen iPhone/iPad, trykk her.

 

Slik skrur du av 'Finn min' eller 'Hvor er?' på en enhet du har for hånden:

For Mac skrur du av tjenesten ved å:

 • Gå inn på Systemvalg > iCloud. Kryss av i ruten for å slå av Finn Mac eller Hvor er? Du må skrive inn passordet til Apple ID'en din for å godkjenne at den fjernes fra tjenesten
   

For iPhone, iPad og iPod touch med iOS 12 eller eldre:

 • Åpne Innstillinger på din enhet > Apple ID > iCloud > Scroll ned til du ser Finn iPhone > Trykk deretter på Finn iPhone og slå av. Du må skrive inn passordet til Apple ID'en din for å godkjenne at den fjernes fra tjenesten
 • Alternativt kan du åpne og logge på Finn iPhone-appen  > Trykk på enheten det gjelder i listen som dukker opp > Scroll ned til du ser Fjern denne enhetene

For iPhone og iPod touch med iOS 13 og nyere, eller iPad med iPadOS:

 • Åpne Innstillinger på din enhet > velg (navnet ditt) øverst i menyen > Scroll ned til du ser Hvor er? > Velg Finn (enhet) og slå av Finn (enhet). Du må skrive inn passordet til Apple ID'en din for å godkjenne at den fjernes fra tjenesten

 • Alternativt kan du åpne og logge på Hvor er?'-appen  > Trykk på enheten det gjelder i listen som dukker opp > Scroll ned til du ser Fjern denne enhetene
   

For Apple Watch:

 • Åpne Finn iPhone eller Hvor er?-appen på den telefonen Apple Watch er sammenkoblet med > Trykk på Apple Watchen i listen som dukker opp > Scroll ned til du ser Fjern denne enheten. Du er mulig du må bekrefte med Apple ID-passordet ditt

 


 

Slik skrur du av 'Finn min' eller 'Hvor er?' via nettleser på en Mac/PC:

Pass på å følge instruksene under nøye slik at du ikke fjernsletter innholdet på enheten din. IKKE trykk "Erase/slett".

1. Gå til nettsiden www.icloud.com
2. Tast inn din Apple-ID og tilhørende passord

Om du blir bedt om en 'verifiserinskode', fortsett som beskrevet under. Blir du ikke bedt om en verifiseringskode, hopp videre til punkt 3b.

3a. Dersom du har 'Tofaktorautentisering' aktivert og blir bedt om en seksifret verifiseringskode etter å ha skrevet inn Apple-ID og passord, sjekk en av dine andre enheter som er pålogget med samme Apple-ID for tilsendt kode.

Har du ingen andre enheter eller ikke tilgang til dem for øyeblikket, så kan du allikevel skru av 'Finn iPhone' / 'Hvor er'. Dette gjøres ved å trykke på det lille 'Finn iPhone'-symbolet nederst til venstre på skjermen (rett under der man skal skrive inn koden), som vist på bildet under.

 

3b. Trykk på 'Finn iPhone' i menyen


4. iCloud lokaliserer nå alle dine enheter (det kan ta litt tid).


5. Trykk på "Alle enheter" øverst midt på siden.


6. Velg riktig enhet. Merk at det kan ta tid før menyen dukker opp (telefonen vil vises som "frakoblet").


Spørsmål: Hva om jeg ikke finner enheten på listen?

Sjekk om den kan være koblet opp mot en annen Apple-ID enn den du har logget deg inn på icloud.com med. Om du har overtatt enheten fra noen andre, eller på et tidspunkt byttet Apple-ID, så kan det hende at Finn iPhone fortsatt er tilknyttet en tidligere Apple-ID.

Prøv å logge inn på nytt med en annen Apple-ID, og se om du nå får opp enheten i listen. Hvis ikke kan du ringe Apple Support.


 

For iPhone, iPad og Mac, gå til punkt 7a.

For Apple Watch og AirPods, gå til punkt 7b.


7a. Trykk på krysset til høyre for enheten i listen og "Fjern fra konto" eller trykk på enheten og velg "Fjern fra konto". Du har nå fjernet enheten fra 'Finn iPhone' eller 'Hvor er?'.

 • Dersom du ikke får opp dette valget må du først slette enheten. Pass på at du har backup før du gjør dette dersom det er ting på enheten du vil beholde.

Spørsmål: Holder det at enheten står som "Offline" eller "Frakoblet"?

'Finn min' eller 'Hvor er?' er ikke slått av selv om enheten står som "Offline" eller "Frakoblet". Det betyr bare at innholdet er slettet, enheten er slått av eller utenfor rekkevidde. Den er fortsatt låst på en slik måte at vi på service ikke får reparert den, eller at en ny eier av enheten vil få spørsmål om å skrive inn din Apple ID og passord.

For å faktisk deaktivere tjenesten må du trykke på "Fjern fra konto" og bekrefte endringen, som vist på bildet over.


7b. For Apple Watch og AirPods

Finn enheten på listen og påse at de er offline/frakoblet. Du kan se at enheten er offline ved at det dukker opp en grå prikk.


Spørsmål: Hva gjør jeg om enheten har en grønn prikk foran seg og ikke står som "Offline" eller "Frakoblet"?

For å gjøre dem offline, gjør ett av følgende, avhengig av hvilken enhet det gjelder:

 • Slå av Apple Watch
 • Putt AirPods i etuiet

 

8. Trykk deretter på krysset på høyre side og bekreft endringen ved å trykke på "Fjern" i vinduet som dukker opp.

 

 


 

Slik skrur du av 'Finn min' eller 'Hvor er?' via en annen iPhone / iPad:

1. Finn og åpne 'Finn iPhone' eller 'Hvor er?'-appen på en iPhone eller iPad
2. Tast inn din Apple-ID og tilhørende passord


3. iCloud lokaliserer nå alle dine enheter (det kan ta litt tid). 

 • For enheter med iOS 12 og eldre vil det dukke opp en liste med alle enhetene tilknyttet din Apple-ID
 • For enheter med iOS 13 eller iPadOS, trykk på 'Enheter' nederst på skjermen for å se listen med alle enhetene tilknyttet din Apple-ID

Tips: Hva om jeg ikke finner enheten min på listen?

Sjekk om den kan være koblet opp mot en annen Apple-ID enn den du har logget deg inn med. Om du har overtatt enheten fra noen andre, eller på et tidspunkt byttet Apple-ID, så kan det hende at Finn iPhone fortsatt er tilknyttet en tidligere Apple-ID.

Prøv å logge inn på nytt med en annen Apple-ID, og se om du nå får opp enheten i listen. Hvis ikke kan du ringe Apple Support.


 

4. I listen, trykk på den enheten du ønsker å skru av 'Finn iPhone' eller 'Hvor er?'

 • For iOS12 eller eldre, trykk på "Fjern" øverst i høyre hjørnet og bekreft handlingen som vist under
 • For iOS 13, skroll ned til du ser det står "Fjern denne enheten"

Spørsmål: Holder det at enheten står som "Offline" eller "Frakoblet"?

'Finn min' eller 'Hvor er?' er ikke slått av selv om enheten står som "Offline" eller "Frakoblet". Det betyr bare at innholdet er slettet, enheten er slått av eller utenfor rekkevidde. Den er fortsatt låst på en slik måte at vi på service ikke får reparert den, eller at en ny eier av enheten vil få spørsmål om å skrive inn din Apple ID og passord.

For å faktisk deaktivere Finn iPhone må du trykke på "Fjern fra konto" eller "Fjern denne enheten" og bekrefte endringen.