Slik sparer du batteri på din iPhone


Batteriet på iPhone blir bedre og bedre. Likevel kommer det nye oppdateringer og nye måter å bruke telefonen på, som gjør at batteriet går tomt mye raskere enn hva vi ønsker. Her har vi samlet noen tips som får batteriet til å vare lengre på iPhone. Det kan være du har på funksjoner du ikke trenger.

"Det kan være du har på mange funksjoner du ikke trenger.

1. Oppdater til siste progamvare

Det lønner seg alltid å oppdatere til siste programvare. Det kan ha kommet nye funksjoner for å bedre ytelsen på batteriet.
 

2. Spareblussmodus

Nytt fra iOS 9 er funksjonen som kalles «spareblussmodus». Når du har 20% og 10% batteri igjen på telefonen, vil du få beskjed om lavt batterinivå, og få mulighet til å aktivere funksjonen. Dette kan også gjøres manuelt inne på "Innstillinger" > "Batteri". Du vil se at batteriikonet oppe til høyre blir gult når denne er aktivert.

Spareblussmodus reduserer strømforbruket fram til du igjen får ladet batteriet. Strømsparingen går ut på redusere noen visuelle effekter, skru av henting av e-post, bakgrunnsoppdatering av apper og automatiske nedlastinger.

 

3. Skru av bakgrunnsoppdateringer

Ta heller slike oppdateringer når du er på Wi-Fi og koblet til strøm. Gå til "Innstillinger" og videre til "iTunes" og "App Store". Her kan du skru av alle automatiske nedlastinger.
 

4. Mobilnett

Bruk Wi-Fi der det er mulig, du bruker mindre strøm med Wi-Fi enn med mobilnett. Hvis du bor et sted hvor 4G ikke er tilgjengelig, eller ikke behøver høy hastighet på mobildata, kan du spare strøm ved å skru dette av. Gå til "Innstillinger", velg "Mobilnett" og skru av "Aktiver 4G".
 

5. Bruk autolysstyrke og stillbilde som bakgrunn

Gå til "Innstillinger", velg "Bakgrunn og lysstyrke", velg "Autolysstyrke på". Gå videre til "Velg en ny bakgrunn" og velg "Stillbilde" som bakgrunn.
 

6. Avslutt apper som jobber i bakgrunnen

Avslutt apper som jobber i bakgrunnen, f.eks FaceBook, Mail eller andre apper som henter oppdateringer kontinuerlig. Trykk raskt to ganger på hjemknappen og sveip de appene som ikke trenger å være oppe, oppover. De vil åpne seg igjen når du klikker på ikonet som vanlig.
 

7. Mail

Hvis du ikke er avhengig av å få beskjed om mail med en gang kan du skru av push-varsling. Gå til "Innstillinger", velg "Mail, kontakter og kalendere", og velg "Hent nye data", skru deretter av Push og velg "Manuelt" for den aktuelle kontoen. Da hentes mail bare når du går inn i appen.

Mange av innstillingene kan nås fra "Kontrollsenter" som dukker opp ved å sveipe oppover fra bunnen av skjermen.

 

8. Reduser bevegelser

Parallakse er en effekt som ble lagt til på telefonen etter oppdateringen iOS 7. Dette er en 3D-effekt som blant annet innebærer at bakgrunn og ikoner på skjermen ser ut til å bevege seg. Dette er derimot en effekt som kan stjele en del av batterikapasiteten din. For å slå dette av må du gå til "Innstillinger", "Generelt", "Tilgjengelighet" og "Reduser bevegelse".
 

9. Skru av Airdrop

Dra opp kontrollsenteret ditt fra undersiden av skjermen, trykk på "Airdrop", og slå av.
Airplay-muligheten dukker ikke opp hvis du ikke har brukt den eller det ikke finnes andre enheter på nettverket ditt som bruker airplay. 
 

10. Skru av stedstjenester og relaterte funksjoner du ikke bruker 

Ikke alle apper trenger å vite hvor du er til en hver tid. Gå til "Innstillinger", velg "Personvern", velg "Stedstjenester" og skru av de appene som ikke skal ha tilgang. I tillegg kan du skru av andre ting som ikke alltids behøves i forhold til stedstjenester:

Gå til "Innstillinger", velg "Personvern", velg "Stedstjenester" og "Systemtjenester". Skru av "Diagnostikk og bruk", "Ad-annonser" og "Populært i nærheten".

Du kan også begrense annonsesporing ved å gå til "Innstillinger", velg "Personvern", velg "Annonser" og skru på "Begrens annonsesporing".
 

11. Bluetooth

Skru av Bluetooth når du ikke skal bruke det. Sveip på opp fra bunnen for å ta opp kontrollsenteret ditt. Tapp deretter på "Bluetooth-symbolet" så det blir grått.
 

12. Flymodus

I områder hvor du uansett ikke har dekning kan du aktivere flymodus for å spare batteri. (Husk da at du ikke kan ringe eller motta samtaler). Sveip på opp fra bunnen for å ta opp kontrollsenteret ditt. Tapp deretter på "Flymodus-symbolet" så det blir hvitt.
 

13. Ikke utsett enheten for ekstreme temperaturer

Enheten er ikke konstruert for ekstreme temperaturforskjeller. Den trives best mellom 0 og 35 °C. 

Se også: Hvordan beskytte iPhone i kulden.

14. Eksterne batteri

Om du har forsøkt det aller meste, men fortsatt er avhengig av at batteriet skal holde litt lenger, finnes det mange eksterne batterier og ladere som er laget for å være med på farten. Kanskje kan det lønne seg å ha ekstra batteri liggende i sekken?