Kilde: Apple Newsroom

Se hva som er nytt i watchOS 10.

watchOS 10, en stor oppdatering som blant annet inneholder et nytt visuelt språk for apper, slik at de kan vise mer informasjon raskere, en ny smart stabel som viser relevante widgeter når du trenger dem, samt nye og flotte urskiver, og mer.

Kilde: Apple Newsroom

Se hva som er nytt i watchOS 10.

watchOS 10, en stor oppdatering som blant annet inneholder et nytt visuelt språk for apper, slik at de kan vise mer informasjon raskere, en ny smart stabel som viser relevante widgeter når du trenger dem, samt nye og flotte urskiver, og mer.

Kilde: Apple Newsroom

Se hva som er nytt i watchOS 10.

watchOS 10, en stor oppdatering som blant annet inneholder et nytt visuelt språk for apper, slik at de kan vise mer informasjon raskere, en ny smart stabel som viser relevante widgeter når du trenger dem, samt nye og flotte urskiver, og mer.

watchOS 10 er tilgjengelig og inneholder redesignede apper, en ny smart stabel, flere urskiver, nye sykkel- og turfunksjoner samt verktøy for mental helse.

 

Apple har lansert watchOS 10, en stor oppdatering som blant annet inneholder et nytt visuelt språk for apper, slik at de kan vise mer informasjon raskere, en ny smart stabel som viser relevante widgeter når du trenger dem, samt nye og flotte urskiver. Syklister kan bruke Bluetooth til å koble til wattmålere, speedometere og kadensmålere, slik at de får tilgang til nye målinger og treningsvisninger, og sykkeløkter vises automatisk som en oppdatering i sanntid på iPhone og bruker hele skjermen. I tillegg kan nye Kompass-rutepunkter og Kart-funksjoner være nyttige under utendørsaktiviteter. Mindfulness-appen har nye verktøy for å støtte den mentale helsen, inkludert loggføring av sinnsstemning, og med Apple Watch kan du også måle tid tilbrakt i dagslys ved hjelp av lyssensoren.

 

Nytt designspråk og ny navigering.

Apple Watch-apper, inkludert blant annet Været, Aksjer, Hjem, Kart, Meldinger og Verdensklokke, bruker nå mer av Apple Watch-skjermen for å gjøre det enklere å se informasjonen. Aktivitet-appen på Apple Watch og Mosjon-appen på iPhone gjør det enda enklere å registrere daglige bevegelser med enda mer informasjon, forbedret deling, en redesignet samling av utmerkelser samt tips fra Apple Fitness+-trenere.

En ny smart stabel inneholder widgeter som viser nyttig informasjon basert på brukerens kontekst, og den kan vises ved å skru på Digital Crown fra enhver urskive. Om morgenen vil for eksempel Været-appen vise værmeldingen, og hvis du er på reise, viser den smarte stabelen flybilletter fra Lommebok-appen. Kalender og Påminnelser vises øverst med informasjon om kommende møter eller oppgaver, og apper som kjører, for eksempel Podkaster, flyttes også opp, slik at de blir lett tilgjengelige. Med smart stabel kan brukerne velge en vakker urskive, for eksempel Portretter, samtidig som de raskt får tilgang til viktig informasjon.

Nå er Kontrollsenter tilgjengelig ved hjelp av sideknappen, slik at det alltid kan åpnes raskt over alle apper. Og du trenger bare å trykke to ganger på Digital Crown for å gå tilbake til appene du har brukt nylig.

Trykk på bildet for avspilling av video.

Apple presenterer smart stabel som viser nyttig informasjon basert på brukerens kontekst.

 

Nye urskiver

Med watchOS 10 får Apple Watch Ultra fem nye urskiver: Snoopy, Palett, Globus Nike, Modulær ultra og Solar, analog.

 • Den populære tegneserien Knøttene kommer til liv på Apple Watch med Snoopy-urskiven med Snoopy og Fredrikke. Karakterene samhandler og leker med viserne, reagerer på været, og de er også aktive når brukeren trener.

 • Palett-urskiven viser klokken i en rekke farger ved hjelp av tre unike, overlappende lag, og når tiden går, endres fargene på skjermen.

 • Solar, analog viser klokken på en lysende urskive, og lys og skygge brukes for å vise solens posisjon gjennom dagen.

 • Globus Nike-urskiven lyser opp linjene på globusen for hvert sekund som går.

 • Modulær ultra utnytter den store skjermen på Apple Watch Ultra ved å vise data i sanntid, inkludert sekunder, høyde eller dybde, helt ute ved kanten. Den har flere komplikasjoner enn noen annen Apple Watch-urskive, og de kan tilpasses for idrett, friluftsliv og vannsport. Nå aktiverer lyssensoren på Apple Watch Ultra automatisk Nattmodus på denne urskiven og Veiviser-urskiven når det blir mørkt.

 

 

 

Sykling.

Apple Watch er et godt hjelpemiddel for syklister takket være funksjoner som automatiske treningspåminnelser, kalorimetri for elsykling samt fallregistrering. watchOS 10 tar denne populære aktiviteten til et nytt nivå ved hjelp av nye og avanserte målinger, visninger og opplevelser.

Når en sykkeløkt startes fra Apple Watch i watchOS 10, vises den automatisk som en oppdatering i sanntid på iPhone, og når den trykkes på, vises den på hele skjermen. Treningsvisninger som pulssoner, høyde, rute, tilpassede treningsøkter og en ny visning av hastighet, har blitt optimalisert for skjermstørrelsen på iPhone, slik at den kan monteres på sykkelstyret og vise informasjon mens du sykler.

Nå kan Apple Watch automatisk kobles til sykkeltilbehør med Bluetooth, for eksempel wattmålere, speedometere og kadensmålere. Det gir tilgang til helt nye målinger, inkludert sykkeleffekt (watt) og kadens (RPM), samt ekstra treningsvisninger, inkludert Kraftsoner. Bluetooth-tilkobling støttes for sykkeløkter både utendørs og innendørs samt for GymKit.

Apple Watch beregner tilpassede kraftsoner som gjør det enkelt å se gjeldende sone og registrere hvor lang tid som er tilbrakt i hver sone. Det er en effektiv og populær måte å forbedre formen på.

 

Nye algoritmer som kombinerer sensordata fra Apple Watch og tilkoblede wattmålere, kan anslå terskelwatt (FTP), som er det høyeste intensitetsnivået en syklist i teorien kan opprettholde i én time. Apple Watch bruker FTP til å beregne tilpassede kraftsoner som gjør det enkelt å se gjeldende sone og registrere hvor lang tid som er tilbrakt i hver sone. Det er en effektiv og populær måte å forbedre formen på.

 

Bluetooth-tilkobling for wattmålere, speedometere og kadensmålere for syklister.

 

Kompass og Kart.

Kompass-appen på Apple Watch er et nyttig verktøy for å utforske naturen. Med watchOS 10 genererer Kompass-appen automatisk to nye rutepunkter når det er mulig. Det første er Rutepunkt for siste sted med mobildekning, som kan være praktisk hvis du vil sjekke meldingene dine eller ringe til noen. Hvis det oppstår en nødssituasjon, vil et Siste rutepunkt med mulighet for nødanrop anslå hvor enheten sist hadde tilkobling til et nettverk for å kunne gjennomføre et nødanrop.

Når ruter forberedes, bruker en ny stigningsvisning data fra høydemåleren, slik at du får en tredimensjonal oversikt over arkiverte rutepunkter. Og i USA viser Kart-appen nå et nytt topografisk kart med konturer, åsskygger, høyde og interessepunkter. Brukerne kan også søke etter stier og startpunkter og se stedskort med detaljert informasjon, for eksempel hvor lang stien er, hvilken type sti det er samt hvor krevende den er.

 

 

 

Psykisk helse.

Med Mindfulness-appen i watchOS 10 kan brukerne på en praktisk og diskré måte loggføre følelser og stemningsleier gjennom dagen. Brukerne kan vri på Digital Crown for å bla gjennom engasjerende, multidimensjonale figurer for å velge hvordan de føler seg, velge hva som påvirker dem mest samt beskrive følelsene sine.

I Helse-appen i iOS 17 og iPadOS 17 kan brukerne vise verdifull informasjon for å finne ut hva som bidrar til sinnsstemningene – for eksempel assosiasjoner eller livsstilsfaktorer som søvn eller trening.

 

 

 

Synshelse.

Myopi, eller nærsynthet, er den største globale årsaken til redusert synsfunksjon. For å redusere risikoen for myopi anbefaler International Myopia Institute at barn er utendørs minst 80–120 minutter hver dag. Med watchOS 10 gjør Apple Watch det mulig å bruke lyssensoren til å måle tid tilbrakt i dagslys. Brukerne kan vise denne informasjonen i Helse-appen på iPhone eller iPad.

Å tilbringe tid i dagslys kan ha ytterligere fordeler for den fysiske og mentale helsen til personer i alle aldre. Og barn som ikke har iPhone, kan bruke Familieoppsett til å sammenkoble Apple Watch med forelderens iPhone, slik at foreldrene kan bruke Helse-deling til å se hvor mye tid barna tilbringer i dagslys.

 

Andre oppdateringer i watchOS 10.

 • Ultrabredbånd gir dypere integrasjon mellom Apple Watch og HomePod. Når en Apple Watch-bruker befinner seg fire meter eller mindre fra en HomePod som spiller av lyd, vil Apple Watch starte Spilles nå for å kontrollere avspillingen.

 • Når en Apple Watch er innenfor rekkevidden til iPhonen den er sammenkoblet med, gir nedlastbare kart tilgang til sving-for-sving-veibeskrivelser, estimert ankomsttid, steder i Kart og mer, selv uten tilkobling til Wi-Fi eller mobilnett.

 • Nå kan brukere starte avspilling av videomelding i FaceTime og se den på Apple Watch. Gruppesamtaler med lyd i FaceTime støttes også på Apple Watch.

 • Medisiner-appen kan sende påminnelser hvis medisinene ikke har blitt loggført senest 30 minutter etter det planlagte tidspunktet.

 • Apple Fitness+ har tilpassede planer som gjør at brukerne kan skreddersy en trenings- eller meditasjonsplan basert på dag, varighet, treningstype og mer, samt stabler som gjør det mulig å velge flere treningsøkter og meditasjoner som skal utføres etter hverandre.

 • Senere kommer medieforslag som vises øverst i Smart stabel hvis det ikke spilles av noe på en HomePod i nærheten, NameDrop som gjør at brukerne enkelt kan utveksle kontaktinformasjon ved å holde Apple Watch i nærheten av noen andres iPhone eller Apple Watch, og Lydfokus som lar brukerne prioritere volumet på musikken eller trenerens stemme i Apple Fitness+.

Bedrifter

Med Apple Watch får bedriftskunder funksjoner for å forbedre produktiviteten og sikkerheten på kontoret eller i felt, for eksempel håndfri kommunikasjon og muligheten til å svare på varslinger på farten, eller fallregistrering på arbeidsplassen. watchOS 10 støtter MDM, slik at bedriftskunder kan installere apper og konfigurere kontoer på en rekke enheter eksternt fra ett sted, med funksjoner som å kreve kode samt å konfigurere Wi-Fi- og VPN-innstillinger. Med denne oppdateringen kan Apple Watch ytterligere forbedre de ansattes trivsel, produktivitet og helse samt overvåke sikkerheten.

Mer for bedrifter >

Tilgjengelighet:

watchOS 10 er tilgjengelig som en gratis oppdatering for Apple Watch Series 4 og nyere og krever iPhone XS eller nyere med iOS 17. Ikke alle funksjoner tilbys på alle enheter og i alle regioner.