iOS 14

Ser splitter nytt ut.
Føles som hjemme.

iOS 14 frisker opp hvordan tingene du gjør mest ser ut, og sørger for at de blir enklere å utføre enn noen gang før. Nye funksjoner hjelper deg å finne det du trenger der og da. Og appene du bruker hele tiden blir enda mer intelligente, person­lige og private.

 

 

iOS 14

Ser splitter nytt ut. Føles som hjemme.

iOS 14 frisker opp hvordan tingene du gjør mest ser ut, og sørger for at de blir enklere å utføre enn noen gang før. Nye funksjoner hjelper deg å finne det du trenger der og da. Og appene du bruker hele tiden blir enda mer intelligente, person­lige og private.

 

 

 

 

 

Opplevelse

Du kan gjøre mer med iPhonen din enn noen gang før. iOS 14 gjenskaper de mest kjente og kjære delene av bruker­opplevelsen, slik at de blir enda nyttigere og mer person­lige.

 

Widgeter på Hjem-skjermen

Widgetene har fått en helt ny design for å gi deg mer informasjon ved et øyekast – og nå kan du legge dem til på Hjem-skjermen. Velg blant forskjellige størrelser og plasser dem der du vil ha dem.

iOS 14 with widgets

Appbibliotek

Det nye appbiblioteket organi­serer auto­matisk appene dine i en enkel og oversiktlig visning. Appene sorteres etter kategori, og de mest brukte appene dine er bare et lite trykk unna.

iOS 14 with applibrary

Kompakte anropsvarslinger

Telefonanrop, FaceTime-anrop og anrop fra tredjepartsapper på iPhone blir vist i en ny og kompakt design som ikke fyller hele skjermen.

iOS 14 calls

 

 

 

Meldinger

Det har aldri vært viktigere å holde kontakten. Derfor gir iOS 14 deg flere måter å delta i viktige samtaler på, å holde orden på gruppesamtaler og å uttrykke deg slik det passer deg best.

 

Festede samtaler

Fest opptil ni av de viktigste samtalene dine øverst i samtalelisten, slik at det blir enklere å finne dem.

iOS 14 memoji messages

Nye Memoji-stiler og -klistremerker

Velg mellom nye aldersalternativer, ulike typer ansiktstildekning og mer enn 20 nye frisyrer og hodeplagg som viser forskjellige interesser, yrker og personlighet.

iOS 14 choose different styles

Gruppebilder

Velg en emoji eller legg til et bilde eller en Memoji for å gi gruppesamtalen din en visuell identitet.

iOS 14 group memoji messages

iOS 14 memoji messages
 

 

 

 

Oversett

Samtaler på tvers av ulike språk bør føles enkle og naturlige, og det bør være mulig å holde dem private. Apple introduserer nå den nye Oversett-appen, som er utviklet for samtaler på tvers av 11 språk.

 

Samtalemods

Med Oversett blir samtalene enklere. Bare snu telefonen til liggende posisjon og trykk på mikrofon­knappen for å si noe.

iOS 14 translate

Lokal modus modus

Aktiver frakoblet bruk av Oversett. Bruk alle app­funk­sjonene for nedlastede språk og hold samtalene dine private, uten å slå av telefonens internet­tilkobling.

iOS 14 translate

Favoritter

Lagre samtalene dine i Favoritter-fanen for enklere tilgang senere. Du kan også se en logg og lagre fraser du nylig har oversatt.

iOS 14 translate
 

Oppmerksomhetsmodus

Forstørr den oversatte teksten i liggende posisjon, slik at den blir lettere å lese og bedre egnet til å fange opp­merksomheten.

 
iOS 14 translate

 

 

 

Siri

Samtaler på tvers av ulike språk bør føles enkle og naturlige, og det bør være mulig å holde dem private. Apple introduserer nå den nye Oversett-appen, som er utviklet for samtaler på tvers av 11 språk.

 

Komptakt design

Siri har fått et splitter nytt utseende som raskt gir deg informasjon og får ting gjort, sam­tidig som du kan fokusere på det du gjør.

iOS 14 translate
  

Send meldinger

Når du vil gjøre meldingene dine mer uttrykksfulle, kan du enkelt sende lydmeldinger med Siri.

iOS 14 translate

 

 

 

Hjem

Hjem-appen hjelper deg å administrere smarthjemmet ditt på en mer intelligent – og fremfor alt sikker måte. Og nå er det enda enklere dra nytte av det store utvalget av HomeKit-tilbehør.

 

Foreslåtte automat­iseringer

Når du legger til nytt HomeKit-tilbehør, foreslår Hjem-appen nyttige automatiseringer du kan ta i bruk med det samme.

iOS 14 home app

Hjem-status

En ny visuell status i Hjem-appen prioriterer tilbehøret det er viktigst for deg å følge med på, og gir deg muligheten til å kontrollere det.

iOS 14 home app

Tilpass belysning

Nå kan kompatibelt be­lysningstilbehør justere fargetemperaturen auto­matisk i løpet av dagen for mer komfort og økt produktivitet. Få en bedre start på dagen med varme toner, og fjern blålig lys når det nærmer seg leggetid.

 

Ansiktsgjenkjenning

Ansikts­gjenkjenning og aktivitetssoner er en del av Sikker HomeKit-video, funksjonen som overfører video fra kameratilbehøret ditt til Hjem-appen din. Det er sikkert og privat. All videoanalyse gjøres på Apple-enhetene i hjemmet ditt – ikke i skyen.

Aktivitetssensor

Definer aktivitetssoner som fokuserer på de viktigste områdene i kameraets synsfelt, slik at du varsles bare når det er bevegelse i sonen du du har valgt.1

utdanning

 

 

 

Safari

Surfing på nettet skal være raskt, effektivt og sikkert. Med iOS 14 blir Safari mer responsiv og pålitelig enn noen gang før, og du får nye måter å beskytte personvernet ditt på.

 

Passordovervåking

Safari overvåker de lagrede passordene dine på en trygg måte for å sikre at de ikke har blitt avslørt ved et datainnbrudd.

Personvernrapport

Nå kan du trykke på Personvernrapport-knappen for å få en bedre forståelse av hvordan nettsider ivaretar personvernet ditt.

 

 

 

AirPods

Hjem-appen hjelper deg å administrere smarthjemmet ditt på en mer intelligent – og fremfor alt sikker måte. Og nå er det enda enklere dra nytte av det store utvalget av HomeKit-tilbehør.

 

Romlyd

Med AirPods Pro får du en kinoaktig opplevelse uansett hvor du er. Romlyd med dynamisk hodesporing plasserer surround­lydkanaler på akkurat riktig sted, selv om du beveger på hodet eller flytter på enheten.2

iOS 14 and AirPods

Automatisk bytting

Bruk AirPods sømløst med alle enhetene dine uten å måtte bytte manuelt.3 Når du avslutter en telefonsamtale på iPhonen og plukker opp iPaden for å se en film, bytter AirPods auto­matisk til den enheten du bruker.

Tilpassing av hode­telefoner

Du kan justere lyden i AirPods hvis du har spesielle behov knyttet til hørselen. Tilpassing av hode­telefoner forsterker svake lyder og kan tilpasses dine personlige hørselsbehov, slik at musikk, tele­fonsamtaler og annen lyd blir skarpere og klarere.4

utdanning

Lyddeling for Apple TV

Koble to par AirPods til Apple TV 4K, slik at du og en annen kan se på filmer og TV-serier sammen uten å forstyrre andre i rommet.5

Apple Tv 64 GB

 

 

iOS 14

Og enda mer.

 

 

iOS 14

Og enda mer.

 

App Store. Nå kan apputviklere gjøre abonnementene sine tilgjengelige for deling mellom medlemmer av en Familiedeling-gruppe. Forbedrede produktsider for appene betyr at det er enklere å finne viktig appinformasjon. Og søk er blitt bedre, med forbed­ringer i stavekontroll og utvalgte samlinger som vises i søkeresultatene på App Store.

Apple Arcade. Finn og spill nye spill med de nye navigerings­funksjonene i Apple Arcade. Nå kan du se hvilke spill som er popu­lære blant vennene dine i Game Center. Og du kan spille på tvers av iPhone, iPad, Mac og Apple TV med funksjonen Fortsett å spille.

Utvidet virkelighet. ARKit 4 introduserer posisjonsankre som gjør det mulig for utviklere å plassere opplevelser med utvidet virkelighet, for eksempel kunstinstal­lasjoner i full størrelse eller vei­beskrivelser, på et bestemt sted i verden.6 Og enda flere brukere får nå glede av opplevelser med utvidet virkelighet som kun er tilgjengelige via frontkameraet, med utvidet støtte for ansiktssporing på alle enheter med A12 Bionic-chip og nyere.

Kamera. Det går nå enda fortere å ta bilder, med raskere reaksjonstid både på første bilde og mellom hvert bilde.7 Og med en ny kontroll for eksponeringskompensasjon kan du låse eksponerings­verdien sam­tidig som du låser kamerafokuset for et bestemt bilde.8

Helse. En ny søvnopplevelse i Helse-appen hjelper deg med å nå søvnmålene dine. Nye hørselsfunksjoner hjelper deg med å forstå hvor høyt lydnivået er på media du spiller av i hodetelefonene dine, og hvordan det kan påvirke hørselen din over tid. Du kan overvåke både helse og sikkerhet på ett og samme sted ved hjelp av helsesjekklisten. Og Helse-appen har nye datatyper for mobilitet, helsejournal, symptomer og EKG.9

På­minnelser. Rask tilgang og smarte forslag kan hjelpe deg med å opprette nye påmin­nelser raskt og problemfritt. Medlemmer av en delt liste kan nå tilordne påminnelser til hverandre, slik at det er enklere å fordele oppgaver.

Taleopptak. Den mest popu­lære lyd­opptak­sappen i verden får nye verktøy for organi­sering av lydopptak. Og den nye funksjonen Forbedre opptak hjelper deg med å forbedre lydkvaliteten på opptakene dine med ett trykk.

Været. Hold deg oppdatert på ekstreme værhendelser10 og få mer informasjon om kommende væromslag, slik at du vet om det blir varmere eller kaldere, eller om det skal regne dagen etter. I USA ser du et diagram som viser forventet nedbør minutt for minutt den neste timen.

 

1. Tilpasset be­lysning, ansikts­gjenkjenning og aktivitetssoner i Hjem-appen krever kompatibelt HomeKit-tilbehør og en Apple TV eller iPad konfigurert som hjemknutepunkt.

2. Fungerer med AirPods Pro. Krever iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max og iPhone SE (2. gen.).

3. Fungerer med AirPods Pro, AirPods (2. gen.), Power­beats, Powerbeats Pro og Beats Solo Pro. Krever iCloud-konto og iPhone eller iPod med nyeste versjon av iOS, iPad med nyeste versjon av iPadOS eller Mac med nyeste versjon av macOS.

4. Fungerer med AirPods Pro, AirPods (2. gen.), EarPods, Powerbeats, Powerbeats Pro og Beats Solo Pro.

5. Fungerer med AirPods Pro, AirPods (1. gen. eller nyere), Powerbeats, Powerbeats Pro, Beats Solo Pro, Powerbeats3 Wireless, Beats Solo3 Wireless, Beats Studio3 Wireless og BeatsX. Krever tvOS 14.

6. Krever iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere. Tilgjengelig i utvalgte byer.

7. Alle testene ble utført av Apple i august 2020 med iPhone 11 Pro Max med normal toppytelse, iOS 13.6.1 og førlanseringsversjon av iOS 14 ved å bruke Kamera-appen med Live Photo aktivert. Ytelsen varierer avhengig av konfigurasjon, innhold, batteriets tilstand, bruk, programvareversjoner, belysning, miljøfaktorer og andre faktorer.

8. Støttes på iPhone 11 og nyere.

9. EKG-appen er tilgjengelig på Apple Watch Series 4 og nyere (ikke inkludert Apple Watch SE) med den nyeste versjonen av iOS og watchOS. Se sammenligning av modeller på apple.com/no/watch. EKG er ikke ment for brukere yngre enn 22 år. Med EKG-appen kan Apple Watch ta et EKG tilsvarende et håndholdt elektrokardiogram.

10. Tilgjengelig i USA, Europa, Japan, Canada og Australia.

Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner, applikasjoner og tjenester er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.

Apple Arcade krever et abonnement.