Kilde: Apple Newsroom

Apple lanserer nye 13- og 15- tommers MacBook Air med kraftig M3-chip

Verdens mest populære bærbare datamaskin er bedre enn noensinne, med enda høyere ytelse, raskere wifi og støtte for opptil to eksterne skjermer – alt i et usedvanlig tynt og lett design med en batteritid på opptil 18 timer

 

Kilde: Apple Newsroom

Apple lanserer nye 13- og 15- tommers MacBook Air med kraftig M3-chip

Verdens mest populære bærbare datamaskin er bedre enn noensinne, med enda høyere ytelse, raskere wifi og støtte for opptil to eksterne skjermer – alt i et usedvanlig tynt og lett design med en batteritid på opptil 18 timer

 

Kilde: Apple Newsroom

Apple lanserer nye 13- og 15-tommers MacBook Air med kraftig M3-chip

Verdens mest populære bærbare datamaskin er bedre enn noensinne, med enda høyere ytelse, raskere wifi og støtte for opptil to eksterne skjermer – alt i et usedvanlig tynt og lett design med en batteritid på opptil 18 timer

 

Takket være den kraftige M3-chipen suser nye 13- og 15-tommers MacBook Air uanstrengt gjennom alle oppgaver. Og den strømeffektive lettvekteren har et batteri som varer hele dagen.

 

Apple presenterte (mandag 4. mars, 2024) nye MacBook Air med kraftig M3-chip, som løfter den utrolige kombinasjonen av strømeffektivitet og bærbarhet til et helt nytt nivå. Med M3-chipen er MacBook Air opptil 60 prosent raskere enn modellen med M1-chip, og opptil 13 ganger raskere enn den raskeste Intel-baserte MacBook Air-modellen.1 Og med en raskere og mer effektiv Neural Engine i M3-chipen beholder MacBook Air sin posisjon som verdens beste forbrukerlaptop for KI-arbeid. 13- og 15-tommers MacBook Air har et usedvanlig tynt og lett design, batteritid på opptil 18 timer,1 praktfull Liquid Retina-skjerm og ny funksjonalitet, inkludert støtte for opptil to eksterne skjermer og opptil dobbel så rask wifi som forrige generasjon. Nye MacBook Air har et solid aluminiumskabinett som er bygd for å vare. Den fås i fire praktfulle farger: midnatt (med en banebrytende, eloksidert overflate som etterlater seg færre fingeravtrykk), stjerneskinn, stellargrå og sølv. Med kamera, mikrofoner og høyttalere i verdensklasse, MagSafe-ladeteknologi, et stillegående, vifteløst design og macOS gir MacBook Air en brukeropplevelse som ingen andre datamaskiner kan måle seg med. Den umåtelig populære modellen på 13 tommer er verdens mest solgte laptop, uansett størrelse, mens modellen på 15 tommer er verdens mest solgte laptop i 15-tommersklassen. Kunder kan forhåndsbestille de nye modellene fra og med 4. mars, og de kommer for salg i butikk fra og med fredag 8. mars.

«MacBook Air er vår mest populære Mac-modell, og flere og flere kunder velger denne fremfor andre bærbare datamaskiner. Nå blir den enda bedre, med M3-chip og nye funksjoner», sier Greg Joswiak, direktør for global produkts­markedsføring i Apple. «Nye MacBook Air beholder posisjonen som verdens tynneste og letteste bærbare datamaskin, med brukergrupper som varierer fra studenter som bruker den til skolearbeid, til bedriftsbrukere med behov for kraftige produktivitets­verktøy – og mange andre som rett og slett bare vil ha den makeløse kombinasjonen av skyhøy ytelse, bærbarhet og bransjeledende batteritid i et vifteløs design.»

 

Nye MacBook Air med M3-chip er usedvanlig tynn og rask, så brukerne kan jobbe, spille og være kreative hvor som helst.

 

Skyhøy ytelse med M3-chipen

M3-chipen er laget med bransjeledende 3-nanometer-teknologi, noe som muliggjør enda høyere ytelse og større funksjonalitet på MacBook Air. Med kraftig, 8-kjerners prosessor, grafikkprosessor med opptil 10 kjerner og støtte for opptil 24 GB med fellesminne er nye MacBook Air opptil 60 prosent raskere enn modellen med M1-chip, og opptil 13 ganger raskere enn den raskeste Intel-baserte MacBook Air-modellen.1 Den har også batteritid på opptil 18 timer, som er opptil seks timer mer enn MacBook Air med Intel-chip.1 Brukerne vil merke den lynraske responsen til M3-chipen i alt de foretar seg, fra hverdagslige produktivitetsoppgaver til grafikkrevende oppgaver som bilde- og videoredigering og programvareutvikling. Og med neste generasjons grafikkprosessor i M3-chipen har MacBook Air støtte for maskinvare­akselerert mesh shading og strålesporing, som gir livaktige spillopplevelser med naturlig lys, gjenskinn og skygge. Macen har også den nyeste mediemotoren med støtte for AV1-dekoding, som sørger for en jevnere avspilling av høyoppløselig videoinnhold fra strømmetjenester.

 

Den strømeffektive M3-chipen gir brukerne høyere ytelse i alt de foretar seg, inkludert grafikktunge oppgaver som bilde- og videoredigering.

 

M3-chipen sender ytelsen på MacBook Air til himmels:

 • Spill som No Man's Sky er opptil 60 prosent mer responsive sammenlignet med 13-tommers MacBook Air med M1-chip.1
   
 • KI-forbedringer av bilder ved hjelp av Photomators Super Resolution-funksjon går opptil 40 prosent raskere sammenlignet med 13-tommeren med M1-chip, og opptil 15 ganger raskere sammenlignet med MacBook Air uten Apple-chip.1
   
 • Det går opptil 35 prosent raskere å jobbe i Excel-regneark sammenlignet med 13-tommeren med M1-chip, og opptil tre ganger raskere sammenlignet med MacBook Air uten Apple-chip.1
   
 • Videoredigering i Final Cut Pro går opptil 60 prosent raskere sammenlignet med 13-tommeren med M1-chip, og opptil 13 ganger raskere sammenlignet med MacBook Air uten Apple-chip.1
   
 • Sammenlignet med en bærbar PC med Intel Core i7-proses­sor har MacBook Air opptil to ganger høyere ytelse, opptil 50 prosent raskere nettsurfing og opptil 40 prosent lengre batteritid.1

 

Studenter så vel som bedriftsbrukere vil merke at MacBook Air med M3-chip gir produktiviteten et løft med fenomenal ytelse og batteritid, så oppgaver som å samarbeide i Excel går enda raskere.

 

Verdens beste forbrukerlaptop for KI-arbeid

Med overgangen til Apple-chiper egner alle Macer seg godt til KI-arbeid. M3-chipen har fått en raskere og mer effektiv 16-kjerners Neural Engine og akseleratorer i prosessoren og grafikkprosessoren, som gir maskinlæring på enheten en skikkelig boost. Det gjør MacBook Air til den desidert beste forbrukerlaptopen for KI-arbeid. Den utrolige KI-ytelsen i macOS driver intelligente funksjoner som forbedrer produktivitets- og kreativitetsverktøy. Brukerne kan dra nytte av avanserte kamerafunksjoner, tale-til-tekst i sanntid, oversetting, tekstforslag, visuell forståelse, tilgjengelighetsfunksjoner og mye mer.

Det enorme økosystemet av apper med avanserte KI-funksjoner kan hjelpe brukerne med alt fra å sjekke hjemmeleksene med AI Math Assistance i Goodnotes 6 til å fjerne bakgrunnsstøy fra en video i CapCut ved hjelp av funksjonen for automatisk forbedring av bilder i Pixelmator Pro. Når dette kombineres med fellesminne­arkitekturen i Apple-chipen, kan MacBook Air også kjøre optimaliserte KI-modeller med høy ytelse lokalt på enheten, blant annet store språkmodeller (LLM) og sprednings­modeller for bildegenerering. I tillegg til høy ytelse lokalt på enheten har MacBook Air støtte for skybaserte løsninger med kraftige, KI-baserte produktivitets- og kreativitetsverktøy, blant annet Microsoft Copilot for Microsoft 365, Canva og Adobe Firefly.

 

Verdens mest populære bærbare datamaskin

Stadig flere velger MacBook Air fremfor andre bærbare datamaskiner, og med M3-chipens uslåelige kombinasjon av ytelse, bærbarhet og funksjonalitet legges listen enda høyere:

 • To perfekte størrelser i et svært bærbart design: 13- og 15-tommers MacBook Air har et uhyre lett og solid aluminiumskabinett som er bygd for å vare, og med heldagsbatteri og en tykkelse på bare litt over en centimeter er det ingen sak å jobbe, spille og være kreative hvor som helst. 13-tommeren er lett å reise med, mens 15-tommeren har en større skjermflate som er perfekt for multitasking. Det finnes derfor en perfekt størrelse for alle, fra studenter på farten til proffbrukere som foretrekker en større skjerm.
   
 • Praktfull Liquid Retina-skjerm: MacBook Air har en praktfull 13,6- eller 15,3-tommers Liquid Retina-skjerm med lysstyrke på opptil 500 nit, støtte for en milliard farger og opptil dobbelt så høy oppløsning som sammenlignbare bærbare PC-er. Innholdet ser livaktig ut, med tydelige detaljer og sylskarp tekst.
   
 • Støtte for opptil to eksterne skjermer: MacBook Air med M3-chip støtter nå opptil to eksterne skjermer når maskinen er lukket – perfekt for bedriftsbrukere og andre som jobber i mange apper eller dokumenter samtidig.
   
 • Flere tilkoblingsløsninger: MacBook Air med M3-chip har wifi 6E og en nedlastingshastighet som er opptil dobbelt så høy som forrige generasjon. Den har også MagSafe-port for lading, to Thunderbolt-porter for tilbehør og en 3,5 mm hodetelefonutgang.
   
 • Kamera, mikrofoner og høyttalere: Med 1080p FaceTime HD-kameraet tar brukerne seg godt ut, enten de prater med familie og venner eller samarbeider med kolleger på andre siden av jordkloden. I lyd- og videosamtaler sørger de tre mikrofonene og forbedret stemmeklarhet for at brukerne også høres bra ut. MacBook Air har et avansert lydsystem med støtte for romtilpasset lyd og Dolby Atmos, så brukerne får en oppslukende tredimensjonal opplevelse når de hører på musikk eller ser på film.
   
 • Magic Keyboard og Touch ID: Det bakbelyste tastaturet er helt lydløst og behagelig å skrive på, med funksjonstaster i full høyde og Touch ID, som gjør det mulig for brukerne å låse opp Macen, logge på apper og nettsteder og betale med Apple Pay raskt, enkelt og sikkert – med bare et lite trykk.

 

MacBook Air er tilgjengelig i to størrelser, begge tynne og lette. 13-tommeren er den ultimate maskinen for dem som er mye på farten, mens 15-tommeren har en større skjermflate som er perfekt for multitasking.

 

Magiske macOS

I tospann med macOS blir brukeropplevelsen på MacBook Air uovertruffen:

 • macOS Sonoma: Brukere kan plassere widgeter rett på skrivebordet og samhandle med dem med et lite klikk. Og nå kan til og med det enorme økosystemet av iPhone-widgeter brukes på MacBook Air. Videokonferanser blir mer engasjerende med imponerende funksjoner som presentatøroverlegg og reaksjoner. Forskjellige profiler i Safari basert på emner eller prosjekter holder privat og jobbrelatert nettsurfing atskilt, mens nettapper gir raskere tilgang til de nettstedene du bruker mest. Og spillopplevelsen blir enda bedre med Spillmodus.
   
 • Forbedret produktivitet: Alle brukere, inkludert proffbrukere, vil få mye glede av den store skjermen på MacBook Air når de bruker Split View. Hvis de har behov for enda større skjermflate, kan de koble maskinen til opptil to eksterne skjermer. Og funksjoner som Stage Manager kan hjelpe studenter og andre med å fokusere på det de holder på med.
   
 • Bedre med iPhone: Med Kontinuitet fungerer MacBook Air sømløst med iPhone og andre Apple-enheter. Brukerne kan dele og motta bilder, dokumenter og annet fra Apple-enheter i nærheten ved hjelp av AirDrop, og med Universelle utklipp kan de enkelt kopiere bilder, videoer eller tekst fra en app på en Apple-enhet og kopiere dem inn i en annen app på en Mac i nærheten. Med Kontinuitet-kamera kan brukerne skanne eller ta bilde av noe i nærheten med iPhonen og vise det umiddelbart på Macen. Og med Handoff kan de begynne å skrive på en e-post på én Apple-enhet og enkelt skrive den ferdig på en annen.
   
 • Stort utvalg av apper: MacBook Air leveres med avanserte apper ferdig installert, blant annet FaceTime, Freeform, iMovie, GarageBand og Bilder samt produktivitetsappene Pages, Numbers og Keynote, som gjør det enkelt for brukerne å skape imponerende innhold. Og nå som tusenvis av apper har blitt optimalisert for Apple-chiper, kjører alle favorittappene lynraskt i macOS – blant annet Microsoft 365 og mange iOS-apper.

 

Spillopplevelsen på MacBook Air blir enda bedre med M3-chipen, som leverer skyhøy ytelse, praktfull grafikk og funksjoner som Spillmodus i macOS Sonoma.

 

Bedre for miljøet

Nye MacBook Air er det første Apple-produktet som er laget av 50 prosent resirkulerte materialer, blant annet 100 prosent gjenvunnet aluminium i kabinettet, 100 prosent resirkulerte sjeldne jordmetaller i alle magneter og – nok en milepæl for Apple – 100 prosent gjenvunnet kobber i hovedkortet. MacBook Air oppfyller Apples høye standarder for energieffektivitet. Den er også helt uten kvikksølv, bromerte flammehemmere og PVC. Emballasjen er 99 prosent fiberbasert, så Apple er ett steg nærmere målet om å fjerne all plast fra emballasje innen 2025.

Apples globale administrative virksomhet er allerede karbonnøytral, og innen 2030 planlegger selskapet å gå i null i klimapåvirkningen i hele virksomheten. Det inkluderer produksjonsledd og hele levetiden til produktene.

 

Pris og tilgjengelighet

 • Kunder kan forhåndsbestille nye MacBook Air med M3-chip fra og med mandag 4. mars på eplehuset.no/mac. Levering av forhåndsbestilte varer starter fredag 8. mars, når modellene kommer for salg
 • 13-tommers MacBook Air med M3-chip koster fra 15 490 NOK (14 716 NOK for studenter), mens 15‑tommers MacBook Air med M3-chip koster fra 18 490 NOK (17 566 NOK for studenter). Begge modellene fås i midnatt, stjerneskinn, sølv og stellargrå.
 • 13-tommers MacBook Air med M2-chip fås i midnatt, stjerneskinn, sølv og stellargrå og har nå en ny pris fra 13 990 NOK (13 291 NOK for studenter).
 • Ytterligere spesifikasjoner, konfigureringsvalg og tilbehør er tilgjengelig på eplehuset.no/mac.
 • Med Pant og innbytte kan kunder bytte inn den gamle datamaskinen sin og få kredit som de kan bruke på en ny Mac. På eplehuset.no/innbytte kan kunder sjekke hvor mye enheten deres er verdt.

 

1. Testene ble utført av Apple i januar 2024. Du finner mer informasjon på apple.com/no/batteries.