9 nyheter i iOS 11 for iPhone vi elsker!

Smartere Siri, nytt kontrollsenter og mulighet for å organisere filer. Verdens mest avanserte mobilplattform er blitt enda bedre. Under finner du de viktigste oppdateringene for iPhone i iOS11.

 

1. Organisering av filer

Synes du at det fort blir rotete å lagre filene på ulike plasser? Med den nye appen «Filer» kan alle dokumenter og filer samles, lagres og organiseres på ett sted. Også materiale du nylig har jobbet med, får en egen plassering. Dermed blir det enkelt å hente opp igjen filer du arbeider med på andre iOS-enheter, i iCloud Drive og Dropbox.

2. Ny drakt for AppStore

Med et helt nytt design, vil det bli enda enklere å oppdage nye apper og spill. Den nye oversikten vil blant annet inneholde en egen spill-fane, smarte anbefalinger og innlegg med nyttige tips. App Store vil nå deles inn i kategorier som viser de nyeste appene på markedet, anbefalte apper og apper du garantert kommer til å elske.

3. Tegn direkte på skjermbilder

Tar du et skjermbilde i iOS11 har du nå et hav av muligheter! Etter at du har tatt et skjermbilde vil det dukke opp et lite miniatyrbilde nederst i høyre hjørnet. Trykker du på dette vil du få opp redigeringsmuligheter som gjør at du kan legge til tekst eller tegne direkte på bildet. 

4. Flere muligheter med «Bilder»

Er du glad i å dele bildene dine med andre? Nå byr «Bilder»-appen på enda flere muligheter for å sette et personlig og kult preg på bildene dine! For å benytte deg av de nye effektene, sveiper du bare opp på et Live-bilde. Med effektene «Gjenta» eller «Sprett» er det enkelt å gjøre bildene enda mer levende og underholdende! For å forbedre kvaliteten på bilder ytterligere, er kameraet nå utstyrt med en splitter ny portrettmodus!

5. Unngå å bli distrahert bak rattet

De fleste opplever fra tid til annen at telefonen ringer mens de kjører bil. Ganske forstyrrende, ikke sant? Ved hjelp av funksjonen «Ikke forstyrr meg i bilen» kan du fokusere fullt og helt på veien når du sitter bak rattet. Modusen vil nemlig slå av alle varsler så lenge du kjører, inkludert innkomende anrop og sms. Funksjonen gir deg også mulighet til å sende en automatisk melding om at du kjører bil og ikke har mulighet til å ta telefonen akkurat nå. iPhone registrerer selv at du kjører, enten ved å oppfatte bilens bevegelser eller dersom du kobler til bluetooth.

6. Smartere Siri

Før Siri kan bli enda smartere, trenger hun å lære mer om hvem du er, hva du synes er interessant å lese om og hva du bruker telefonen til– det gjør hun i iOS11. Ved å få tilgang til denne informasjon, kan Siri enkelt tilpasse innholdet deretter. I tillegg vil taleassistenten få en mer naturtro stemme og utvikle muligheten for å svare på oppfølgingsspørsmål. Er du ikke så glad i å snakke til Siri i full offentlighet, kan du glede deg over muligheten til å chatte med Siri i stedet.

7. Enda mer brukervennlig kontrollsenter

Med alt samlet på én skjerm, vil du I iOS11 få mulighet å skreddersy panelet ved å velge hvilke kontrollere som skal vises og legges til, for eksempel nyhetene «skjermopptak», «ikke forstyrr» eller andre funksjoner som kan være nyttig å ha lett tilgjengelig. Knappene og ikonene er større enn tidligere, så det blir enda enklere å holde oversikt. Du endrer selv hvilke funksjoner du ønsker i kontrollpanelet ved å gå til innstillingerkontrollsentertilpass.

8. Enklere å skrive med én hånd

Er du en multitasker som helst foretrekker å gjøre flere ting på en gang? Å balansere telefonen på hånden mens du febrilsk prøver å treffe de rette tastene uten å miste den i bakken, kan være en utfordring. Med QuickType-funksjonen får du mulighet til å justere tastaturet mot venstre eller høyre, slik at det blir enda enklere å skrive meldinger med én hånd – og samtidig holde kaffekoppen stødig i den andre. Du velger selv hvilket tastatur du ønsker å benytte ved å holde inne globus- eller emojiknappen nederst i venstre hjørne.

9. Skjermopptak

Nå blir det enda enklere å vise hva du foretar deg på telefonen. I iOS 11 har du nemlig mulighet til å ta opp video av skjermen – perfekt dersom du vil dele spillopplevelser eller dersom du ønsker å vise bestemor hvordan ulike apper og funksjoner fungerer! For å aktivere skjermopptak går du til innstillinger - kontrollsenter - tilpass kontroller. Trykk deretter på sirkelsymbolet, vent tre sekunder før opptaket starter, og du er i gang!