Tilbake til Ekspertise

Apple Watch gir deg trygghet. 


Oppdatert: november 2021


Det finnes uttalige grunner til hvorfor eie en Apple Watch. Alt fra å redusere mobilbruken, som lommeboka på reise og fjernkontrollen hjemme, til motivator under de hardeste treningsøktene. Siden Apple Watch Series 4 gir klokka deg enda en god grunn. Fallregistrering.

Kraftige sensorer.

Alle Apple Watch bruker bevegelsedata fra de innebygde sensorene; akselerometer og gyroskop, til å registrere og måle aktivitet som trening, helse og i diverse spill-apper. Du opplever dem også i effekt hver gang du gjør noe så enkelt som å løfte opp armen for å se på klokka.

Selv om skjermen på klokka kan være av, så våkner den automatisk til live hver gang du ønsker å se på den. Sensorene registrerer banen og farten håndleddet beveger seg i, og vet dermed forskjellen på om du skal se på skjermen eller bare trenger å strekke litt på armene. Og også om det har vært et alvorlig fall.

Sånn her fungerer det.

Fra Apple Watch Series 4 fikk klokka enda mer avansert akselerometer og gyroskop, som sammen med spesialutviklede algoritmer kan registrere alvorlige fall. Hvis dette skjer vil du merke et trykk på håndleddet, få opp et varsel på skjermen og høre en alarm. Du kan enkelt lukke varselet eller kontakte nødetaten ved å sveipe på skjermen, dersom du trenger det. Beveger eller reiser du deg opp igjen, så varsles heller ikke nødtjenesten automatisk. Men hva om det er et alvorlig fall og du ikke kan bevege deg?

Dersom Apple Watch ikke registrerer bevegelse etter ett minutt fra varselet dukket opp spilles det av en alarm som gradvis blir høyere. Dette for at du eller noen andre i nærheten kan høre den. Lyden spilles av i 15 sekunder sammen med en nedtelling, og når nedtellingen er ferdig ringes nødetatene automatisk opp. I tillegg sendes det en melding til de du har lagt inn som nødkontakter om at det er registrert et fall og hvor du befinner deg. Med Fallregistrering aktivert har du alltid trygghet. Rett på håndleddet.

 

 

Hvordan sette det opp?

For å aktivere Fallregistrering så både nødetatene og dine nærmeste får melding er det to enkle trinn som skal gjennomføres: Huke av for at Apple Watch har tillatelse til å starte et Nødanrop (SOS) hvis du faller og legge inn telefonnummer til de du ønsker skal stå oppført som nødkontakter.

Under viser vi deg hvordan.

Nødkontakter

I Helse-appen på din iPhone, gå til fanen for Nødinfo og legg inn navn og telefonnummer til de du ønsker.

Tips: Her kan du også legge inn viktig helseinformasjon om deg, som allergener, blodtype, organdonasjon og mer.

Nødanrop (SOS)

I Apple Watch-appen på din iPhone, skroll ned til Nødanrop (SOS) og huk av for Fallregistrering.

Tips: Apple Watch kan ringe nødetatene for deg i andre situasjoner også. Huk av for Hold inne sideknappen, så kan du holde knappen inne og sveipe fram Nødanrop (SOS) på skjermen om du skulle trenge det.