7 ting du kanskje ikke visste om iPhone


Vet du hvilke muligheter som finnes med iPhone? Her kommer 7 tips du kanskje ikke visste du kunne gjøre med iPhone.

Det er de små detaljene som gjør en iPhone til en iPhone

1. Blinkende meldingsvarsel

Du velger selv hvilke meldingsvarsler du skal bruke til hvilken tid på din iPhone, enten du velger enkle lydsignaler, kraftigere lydsignaler eller ulike former for vibrering. Men var du klar over at du også kan legge inn blinkende lys som meldingsvarsel?

Det kan være smart - både når du ønsker å få beskjed uten å lage noen lyder, eller om du for eksempel har nedsatt hørsel.

Gå til Innstillinger –> Generelt –> Tilgjengelighet ->  LED-blink for varsler

 

2. Ta bilder med volumknappen

Visste du at du faktisk ikke trenger å røre skjermen for å ta bilde med iPhone? Du kan enkelt og greit bruke volumknappen, noe som i mange tilfeller gjør det langt enklere og mer stabilt. Og du, du kan også ta bilder med volumkontrolleren på hodetelefonene dine (kamera-appen må naturligvis være oppe).
 

3. Bruk telefonen som fjernkontroll til Apple TV

Det er ikke alltid like enkelt å ha oversikt over hvor fjernkontrollen til Apple TV befinner seg. Da er det bra det går an å bruke iPhone som fjernkontroll!

Gå i App Store, last ned appen "Apple TV Remote", og sett i gang. Appen skal kunne utføre akkurat de samme oppgavene som Apple TV-fjernkontrollen.

 

4. Scroll til toppen med en lett berøring

Etter å ha bladd nedover en lang nettside, Facebook-feeden eller andre ting, kan du raskt hoppe tilbake til toppen av siden ved å trykke lett på klokken i toppen av skjermen. Da slipper du å bla deg hele veien tilbake igjen. Herlig, ikke sant?
 

5. Nattmodus

Du har kanskje lagt merke til knappen "Night Shift" som kommer til syne når du skyver fra bunnen av skjermen og opp, men vet du hva den egentlig gjør? Med nattmodus, eller Night Shift, aktivert, vil skjermen få et mer rødlig lys. Blått lys, som du for eksempel finner i skjermen på smarttelefoner, kan forstyrre produksjonen av søvnhormonet melatonin, noe som kan føre til at det tar lenger tid før du faller i søvn, så dersom du er en av de som ser eller taster på telefonen etter du har lagt det, vil dette absolutt være en smart funksjon å aktivere.
 

6. 3D-touch på apper

På nyere telefoner (iPhone 6s og nyere) kan du benytte deg av funksjonen 3D Touch. Det er mye du kan bruke dette til, men en av våre favoritter er å bruke det som en snarvei inn til ulike handlinger i appene du har på hjem-skjermen. Ved å trykke hardt på f.eks "Facebook"-appen på hjem-skjermen, får du raskt opp en meny som lar deg søke, skrive innhold, laste opp bilde etc. Trykker du hardt på "Klokke"-appen, får du umiddelbart alternativene om å opprette alarm, fortsette stoppeklokken eller å starte tidtaker. Uten å måtte gå inn i selve appen.
 

7. Snarvei til kamera

Du trenger hverken låse opp telefonen, eller sveipe for å dra frem kontrollsenteret for å åpne kamera-appen. Alt du behøver å gjøre er å sveipe mot venstre på låst skjerm, så har du kameraet der med det samme!
 


Denne artikkelen handlet om: