Tilbake til Bloggen

Åpne opp iPhone med munnbind på.


Oppdatert: April 2021
Skrevet av Viviana


Har du en Apple Watch Series 3 eller nyere? Da kan du bruke Apple Watch til å åpne opp telefonen når du har munnbind på. Når du løfter opp iPhone vil Face ID sjekke om din Apple Watch er på armen - og hvis den er det - åpner Apple Watch opp den låste iPhone-skjermen. Vi viser deg hvordan.

Hva du trenger:

Det første du må gjøre er å oppdatere din iPhone til iOS 14.5 eller nyere og Apple Watch til watchOS 7.4 eller nyere. For å laste ned oppdateringene:

 • For iPhone, åpne Innstillinger og gå til Generelt og Oppdatering. Trykk på Installer nå
 • For Apple Watch, åpne Watch-appen på din iPhone. Trykk på Min klokke nederst til venstre, så Generelt og Oppdatering. Trykk på Installer nå
  • For begge, gjerne skru på Oppdater automatisk. Da vil din iPhone og Apple Watch automatisk oppdatere seg når det er en ny tilgjengelig versjon. Oppdateringene vil skje på natten når de er koblet til strøm og et WiFi-nettverk

NB: iOS 14.5 ble offisielt sluppet 26. april. For at ikke alle over hele verden skal laste ned operativsystemene samtidig, noe som kan gjøre det veldig tregt for alle, så kan iOS-oppdateringer dukke opp på litt forskjellige tidspunker. Om du ikke ser en ny oppdatering klar for installering, sjekk på nytt om noen timer.

For å sette opp Lås opp med Apple Watch

Nå som både din iPhone og Apple Watch er oppdatert, kan vi aktivere Lås opp med Apple Watch. Det gjøres slik:

 • På din iPhone, åpne Innstillinger og gå ned til Face ID og kode. Skriv inn din kode når du blir bedt om det
 • Skroll ned til Lås opp med Apple Watch og huk av for å åpne opp med din klokke

For at Låse opp med Apple Watch skal fungere må din Apple Watch være beskyttet med kode og klokka må nylig ha registrert bevegelse og puls.

 

Når fungerer det og når fungerer det ikke?

 Jeg har fått testet Face ID og Apple Watch med munnbind en stund - og det fungerer som en drøm. iPhone åpner seg umiddelbart og det er rett og slett deilig å ha fått tilbake muligheten til å åpne opp iPhone uten å taste inn kode igjen. I mitt tilfellet aktiveres ikke denne funksjonen om jeg f.eks. har hånda eller genseren over ansiktet, kun om Face ID registrerer munnbind. Det synes jeg er imponerende.

Men det er viktig å nevne at fordi det er din Apple Watch som gjør alt det tunge arbeidet og den ikke kan "se" ansiktet ditt, så vil iPhone åpne seg om det er andre med munnbind på i synsfeltet til Face ID. Det er fordi med munnbind på har Face ID for lite informasjon til å verifisere om det faktisk er deg, bare at det er noen med munnbind på - og så sender den jobber videre til klokka.

For å ivareta din sikkerhet er det derfor også lagt inn en rekke sikkerhetstiltak.

 • Åpne opp med Apple Watch fungerer kun til å åpne opp iPhone. Det fungerer ikke på andre ting du bruker Face ID til, som å skrive inn passord på en nettside eller Apple Pay
 • Apple Watch må sitte på håndleddet (kjenne pulsen din)
 • Apple Watch må være låst opp og beskyttet med kode
 • Apple Watch og iPhone må være i nærheten av hverandre
 • Funksjonen deaktiveres automatisk i tidsrommet hvor Leggetid er aktivert
 • Funksjonen deaktiveres automatisk om Apple Watch ikke har registrert bevegelse på en stund
 • Når Apple Watch åpner opp iPhone får du en lett vibrasjon på håndleddet, samt en melding på skjermen om at den har åpnet iPhone og spørsmål om du vil låse den igjen

Alle sikkerhetstiltakene over betyr f.eks. at andre ikke kan åpne opp din iPhone når du ligger og sover. Apple Watch har ikke registrert bevegelse og pulsen din er såpass rolig at funksjonen deaktiveres.

Andre kan ikke ta din iPhone og løpe imens den er åpen. Du har allerede fått en vibrasjon, varsel og muligheten til å låse iPhone igjen. Og så fort Apple Watch og iPhone ikke lenger er i nærheten av hverandre så vil iPhone automatisk låse seg igjen, selv om ikke du gjør det.

Andre kan ikke ta på seg din Apple Watch og på den måten låse opp iPhone. Din Apple Watch må være beskyttet med kode og hver gang Apple Watch tas av håndleddet krever den kode igjen. Låse opp med Apple Watch fungerer ikke så lenge koden på Apple Watch ikke er skrevet inn.

Kun i ett tilfellet har jeg registrert at iPhone åpnet seg når noen andre sto bak meg - men da gikk vi også bevisst inn for å teste nettopp det.