Mac

10 herlig Mac-tips.

Snarveier, ordbok, lese opp tekst; det er alle Mac-tips som garantert gjør det enklere og morsommere å jobbe eller studere . Sjekk ut alle tipsene våre og få unna oppgaver på 1-2-3.

 

Spesielle bokstaver

Leter du etter en spesiell bokstav?

F. eks é, ö eller ü? Bare hold ned bokstaven det gjelder, så dukker det en meny med alternativer opp på skjermen slik at du kan velge den du vil ha.

 

Søkemotor

Bruk Spotlight som kalkulator.

Gå til Spotlight ved å trykke Command og mellomrom, skriv regnestykket ditt og få svaret med det samme.

 

Diktering

Bruk stemmen til å skrive tekst på Mac.

Macen kan fungere som din egen sekretær. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Diktering og tale. Slå på Diktering, og velg blant ulike valg for ”Diktering”, f.eks språk osv.

 

Tale

Lei av å lese lang tekst?

Høyreklikk og trykk på "Tale" og "Start Tale". Macen leser opp teksten for deg slik at du slipper. Instant lydbok! Perfekt på sengekanten.

 

Forkortelser

Har du noen setninger du ofte bruker?

Legg inn ønsket forkortelse og Macen vil uansett program fylle ut riktig tekst. Eksempel: “hed” kan bli “Hvor er du?” Dette er spesielt nyttig i Mail eller Meldinger.

 

Rask oppstart

Få en enda raskere oppstart.

La Skrivebordet være så tomt som mulig. Jo færre filer på Skrivebordet, jo raskere starter maskinen.

 

Smilefjes

Få tilgang til ditt eget Emoji keyboard.

Ved å trykke Command + Ctrl + Mellomrom, kan du få tilgang til ditt eget emoji tastatur.

 

Ordbok

Tilgang til ordbok.

Tastaturet i full størrelse er komfortabelt og presist, enten du skriver eller koder. Og i motsetning til andre bærbare, kan du trykke hvor som helst på den romslige Force Touch-styreflaten på en Mac. Ved hjelp av intuitive bevegelser som knip-for-å-zoome og forskjeller i hvor hardt du trykker, forstår den nøyaktig hvor du vil.

 

Hukommelse

Glemt å lagre lenken til en nettside som var viktig for deg?

Så lenge du husker et ord eller to fra nettsiden, skriv dette inn i adresse- og søkelinja og Safari viser deg nettsidene du har vært innom med det ordet. Macen husker for deg. Fungerer mellom iOS og Mac.

 

Klipp og lim

Irriterende å lime inn tekst fra et dokument inn i et annet, og være nødt til å endre til riktig skrifttype og skriftstørrelse for n-te gang?

Hold inn SHIFT + ALT i tillegg til CMD + V når du limer inn teksten, så ordner alt seg selv.

 

 

Denne artikkelen handlet om: