Apple i familien

Du ønsker å gjøre det beste for familien din. Det gjør Apple også.

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Dette er noen av de kraftigste verktøyene som noensinne er skapt for læring, utforsking og kommunikasjon. Foreldre liker dem. Barn liker dem. Og Apple utvikler stadig nye funksjoner som bidrar til at barna bruker enhetene sine slik du vil at de skal bruke dem.

 

 

Apple i familien

Du ønsker å gjøre det beste for familien din. Det gjør Apple også.

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Dette er noen av de kraftigste verktøyene som noensinne er skapt for læring, utforsking og kommunikasjon. Foreldre liker dem. Barn liker dem. Og Apple utvikler stadig nye funksjoner som bidrar til at barna bruker enhetene sine slik du vil at de skal bruke dem.

 

 

 

 

 

 

 

Foreldrekontroll

Verktøy som lar foreldre vite og like, hva barna deres gjør.

Det er du som kjenner barna dine best. Derfor har Apple gjort det enklere for foreldre å bestemme hvordan og hvor ofte barna deres kan bruke enhetene sine.

 

 

Skjermtid

Følg med på familiens app-bruk.

Skjermtid-funksjonen gir deg en bedre forståelse av hvor mye tid du og barna dine bruker i apper, på nettsteder og på enhetene generelt. Du kan få ukentlige rapporter eller se en oversikt over brukstid i apper, antall varslinger og antall ganger enheten har vært plukket opp.

Skjermfri

Sett grenser og gjør unntak.

Med Skjermtid kan du også angi hvor mye tid du og barna dine kan bruke i bestemte apper og på bestemte nettsteder hver dag. Du kan gjøre unntak for enkelte apper, for eksempel Meldinger eller utdanningsapper, og barna kan alltid be deg om mer tid.


Spør om kjøp

Velg hvilke apper de får bruke.

Du kan forhindre at barna installerer nye apper – for eksempel apper for sosiale medier eller bildedeling – og du kan til og med deaktivere nettleseren Safari. Slå på Spør om kjøp, så kan du godkjenne eller avvise kjøp og nedlastinger av apper på din egen enhet.

Nettleser

Hold dem trygge på nettet.

Du kan konfigurere barnas enheter for å begrense tilgang til upassende innhold, eller bare å åpne nettsteder du har godkjent. Du kan også installere spesial­utviklede nettlesere som kun viser barnevennlig innhold.

Kun for barn

Sørg for at de bare ser ting de har godt av.

Med noen få trykk kan du forhindre at barna får tilgang til filmer, TV-pro­gram­mer, musikk, apper, bøker eller podkaster med innhold som du ikke ønsker at de skal se eller høre.

App Store

Et trygt sted for barn.

Apple passer hele tiden på at kategorien Barn er et bra sted for barna å være. De går gjennom hver eneste app for å sikre at innholdet stemmer med beskrivelsen. I Restriksjoner kan du også velge aldersgruppe, slik at barna dine kun kan kjøpe eller laste ned apper som er egnet for dem – inkludert utvalgte anbefalinger.

Mer om App Store

Full kontroll over kjøp i apper.

Mange apper – selv gratisapper – tillater (eller oppfordrer til) kjøp inne i selve appen. En innstilling i Restriksjoner gjør at du kan blokkere alle kjøp i apper auto­matisk.

Kommunikasjonsbegrensninger

Bestem hvem som kan snakke med dem.

Du kan bruke Kommunikasjons­begrensninger til å velge hvem barna dine kan kommuni­sere med gjennom dagen og ved Skjermfri tid, så du kan forsikre deg om at det alltid er mulig å få tak i dem.

Tidsbegrensning

Ett minutt til.

Gi barna ett minutt ekstra til å avslutte det de driver med. De får en varsling om at tiden snart er ute, slik at de raskt kan avslutte en samtale, lagre en fil eller avslutte et spill.

 

 

 

 

 

Apple i familien

Vit hvor barna dine er. Alltid.

Selv når alle i familien befinner seg på forskjellige steder – på skolen, hjemme hos en venn, på vei til trening eller på kjøpesenteret – kan iPhone, iPad og Apple Watch gi foreldre informasjonen de trenger for å føle seg trygge på hvor barna er.

 

Se hvor den er på kartet.

Hvor er-appen gjør det mulig for enheter som er aktivert for trådløs tilkobling, men ikke tilkoblet internett, å sende ut Bluetooth-signaler som kan registreres av andre Apple-enheter i nærheten. De formidler deretter den registrerte posisjonen for enheten til iCloud, så du kan finne den i Hvor er-appen.

Del hvor dere er.

Vit hvor venner og familie er, så dere kan holde kontakten og gjøre barna trygge. Du kan bruke Personer-fanen til å invitere venner til å dele posisjonen sin eller motta posisjonsbaserte varslinger auto­matisk – for eksempel når barnet ditt forlater skoleområdet. Foreldre kan til og med bestemme hvordan barnet deler posisjonen sin.

Alt er anonymt.

Prosessen er anonym med gjennomgående kryptering, så ingen, heller ikke Apple, vet identiteten til enheten som rapporterer posisjonen. Og fordi rapporteringen foregår i bakgrunnen, ved at små mengder med data sendes sammen med eksisterende nettverkstrafikk, trenger du derfor verken å bekymre deg for batteritiden, databruken eller personvernet ditt.

 

 

 

 

Apple i familien

Del apper, filmer, musikk og mye mer med hele familien.

Med Familiedeling kan du dele innhold og apper med dine kjære, slik at dere slipper å kjøpe de samme tingene om og om igjen. Det er enkelt å konfigurere, og det gir alle i familien tilgang til en delt iCloud-lagringsplass.

 

Familiedeling

Kjøp én gang. Del uendelig.

Med Familiedeling kan alle i familien få glede av den samme musikken og de samme filmene, bøkene og appene. Og et familie­abonnement på Apple Music gir hele familien tilgang til et bibliotek med over 50 millioner sanger.

Bilder

Del bilder, kalendere og lagringsplass.

Opprett et fotoalbum som alle i familien har tilgang til. Hold oversikt over alle aktiviteter med en familie­kalender. Og fordel opptil 2 TB med iCloud-lagringsplass på familiemedlemmenes individuelle kontoer.

Apple ID

Få alle i gang med en Apple ID.

Det første trinnet i delingsprosessen er å sørge for at alle familiemedlemmene har en egen Apple ID. Alle får hver sin person­lige innlogging, og alles informasjon holdes adskilt. Det er raskt og enkelt – og foreldre kan opprette Apple ID-er for barn under 13 år.

 

 

 

 

 

Apple i familien

Vær friske og glade.
Hele gjengen.

Apple jobber alltid med å gjøre produktene sine enda nyttigere. Her er noen utvalgte funksjoner som alle i familien kan bruke for å holde seg trygge og friske.

 

Ikke forstyrr sjåføren

Tryggere trafikk for alle.

Ingen bør la seg distrahere av telefonen når de kjører. Når funksjonen Ikke forstyrr sjåføren er aktivert, forstyrrer ikke iPhonen deg med meldinger, anrop eller varslinger før du har kommet frem. Hvis det oppstår en nødssituasjon, kan funksjonen overstyres av den som ringer.

Ikke forstyrr

Mindre forstyrrelser fra alle kanter.

Ikke forstyrr fjerner distraksjoner fra anrop og varslinger i en bestemt tidsperiode. Denne funksjonen kan sørge for at barna ikke blir forstyrret når de sover eller gjør lekser. Det er fremdeles mulig å få tak i dem i nødssituasjoner.

Leggetid

Bedre søvn. Bedre helse.

Angi at iPhone eller iPad skal fortelle deg og barna når det er leggetid – og vekke dere med tilpassede alarmer. Da slipper du kanskje å vekke barna flere ganger. Og du kan se søvnmønsteret ditt i daglige, ukentlige og månedlige oversikter.

Night Shift

Demp det blåe lyset om kvelden.

Forskning viser at eksponering for blått lys før leggetid gjør det vanskeligere å sovne. Night Shift skifter auto­matisk fargene på skjermen til den varme siden av fargespekteret etter solnedgang.

Tilgjengelighet

Teknologi bør være allemannseie.

Produktene til Apple skal kunne brukes av alle, også mennesker med nedsatt funksjonsevne. Alle enhetene de lager, har en rekke nyskapende verktøy som hjelper mennesker med alle funksjonsevner å skape, utforske, holde seg i form og kommunisere.

Les mer om Tilgjengelighet >

Aktivitet

God form. Uansett alder.

Med Apple Watch blir det morsomt å holde seg i form – lag en egen konkurranse for å se hvem som klarer å fullføre ringene for Oppreist, Bevegelse og Trening først. Og vinneren er … hele familien!

 

Nødinfo

Helseopplysninger, når de trengs.

På iPhone og Apple Watch får helsepersonell rask tilgang til Nødinfo, som viser viktig informasjon som allergier, blodtype, nødkontakter med mer.

Les mer om Nødinfo >

Siri og Nødetaten

Nødanrop SOS.

Hvis du trenger hjelp, kan du be Siri om å ringe et nødnummer eller nødkontakten din. Du kan også aktivere en innstilling som gjør at iPhone eller Apple Watch auto­matisk ringer nødetatene når du trykker én eller flere ganger.

Les mer om Nødanrop >

 

 

 

 

Din Apple-ekspert

Lyst til å lære mer?

Hos oss er du alltid velkommen innom for å se alle de nyeste Apple-produktene før kjøp, med demonstrasjoner, support og kurs av kunnskapsrike kollegaer som bare lengter etter å inspirere det. Som forelder kan vi blant annet hjelpe deg å komme i gang med ting som foreldrekontroll, Ikke forstyrr, familiedeling og iCloud, slik at hele familien får det beste ut av sine Apple-produkter.

Book en time i en av våre butikker eller servicesenter.