Tilbake til Ekspertise

Kom i gang med Apple Music.

Hva er egentlig Apple Music, og hvordan kan det berike musikkopplevelsen din? Vi viser deg hvordan du kan komme i gang med Apple Music, og hvordan denne strømmetjenesten egentlig fungerer.

 

Utforsk gratis i tre måneder.

Om du ønsker å komme i gang med Apple Music, tilbyr Apple et gratis tremåneders prøvemedlemskap som gir deg muligheten til å teste, lytte og utforske hele Apple Music-opplevelsen på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC, Android og nye Apple TV. Veldig smart om du allerede har en annen strømmetjeneste, og ønsker å teste før du velger hvilken du ønsker å bruke.

1. Åpne Apple Music

På iPhone, iPad eller iPod Touch, åpne Musikk-appen. På en Mac eller PC, åpne iTunes. På en Android-telefon, last først ned Apple Music-appen fra Google Play og fullføre registreringen. 

Tips: Om du ikke ser knappen for å prøve Apple Music eller abonnere første gang du åpner appen på en mobilenhet, trykk på For deg nederst på skjermen. På en Mac eller PC, trykk på For deg-fanen øverst i iTunes-vinduet.
 

2. Start en prøveperiode.

Apple Music er naturlig nok en tjeneste som knyttes opp mot din Apple ID. Ved å trykke på "Prøv nå" blir du, dersom du benytter iPhone eller iPad, sendt videre til Apple Music-appen for registrering. Benytter du en Mac eller PC vil du bli sendt videre til iTunes for å fullføre registreringen der. Du bør derfor sørge for å ha nyeste versjon av iTunes installert på maskinen din før du begynner registreringen.
 

3. Finn abonnement.

Det neste du må gjøre å finne det abonnementet som passer deg best. Du kan da velge mellom et "individuelt medlemskap", "familiemedlemskap" eller "studentmedlemskap".

Et individuelt medlemskap koster etter prøveperioden 99 kr/mnd. Er dere derimot flere i familien som kunne ha glede av strømmetjenesten, vil familiemedlemskapet være både praktisk og en billigere løsning. Dette er en løsning som koster 149 kr/mnd, og som tillater opptil seks personer ubegrenset tilgang til Apple Music på enhetene sine. Alle får full, individuell tilgang til alle Apple Music-funksjoner. Et studentmedlemskap koster 49 kr/mnd, og gjelder for studenter ved kvalifisert universitet eller høyskole i opptil 48 måneder (4 år).
 

4. Gjennomfør registreringen.

Siden Apple Music er knyttet opp mot din Apple ID, går det svært raskt å gjennomføre selve registreringen. Bare logg på med brukernavnet og passordet ditt. Har du ingen Apple ID fra før, er du nødt til å laste ned iTunes, eventuelt laste ned versjonen for Android på Google Play.

Tips: Etter å ha valgt abonnement og bekreftet betalingsinformasjonen din ved å taste inn betalingskortets sikkerhetskode, vil du få opp følgende melding:

"Vil du fremdeles ha Individuelt medlemskap i Apple Music for 99 kr per måned etter at prøveperioden din er avsluttet?"

Denne formuleringen, og det faktum at det står "Kjøp" på knappen, kan nok få enkelte til å avbryte registreringen, da det høres ut som du allerede nå binder deg til å fortsette medlemskapet. Selv om du gi en bekreftelse på dette for å gå videre, er det likevel ikke slik at du binder deg til noe her. Du kan umiddelbart etter registreringen gå inn i innstillingene for kontoen din og skru av automatisk fornyelse av abonnementet. Gjør du det, vil abonnementet avsluttes etter de tre prøvemånedene. 

Hvis du er sikker på at du uansett ønsker å fortsette abonnementet etter prøveperioden, trenger du ikke endre noe. Da løper abonnementet på vanlig vis (med månedsvis betaling) etter prøveperioden er over.
 

5. Tilpass Apple Music for din smak.

Når kontoen er opprettet får du med det samme mulighet til å begynne å tilpasse Apple Music til din musikksmak. Velg dine favorittsjangre, fortell Apple Music hvilke artister du liker og ikke liker innenfor de ulike sjangrene. Alle tilbakemeldinger du gir, gjør at Apple Music bedre kan tilpasse musikk til dine preferanser.

"Trykk en gang på de artistene du liker, eller to ganger på de du digger. Trykk og hold på de du ikke liker."

Etterhvert vil også den musikken du spiller i det daglige ha innflytelse på hvilke musikkforslag som blir presentert for deg. På denne måten kan du oppdage nye artister, som forholder seg innenfor samme stil og sjanger som det du allerede liker.

 

 

Våre beste tips.

I motsetning til flere andre strømmetjenester, er ikke Apple Music bare en strømmetjeneste. Går du inn på en av artistene du liker, finner du i tillegg til artistens album, låter og spillelister, også populære musikkvideoer, radiokanaler og unikt materiell artisten har publisert. Våre begeistrede kollegaer gir deg våre favoritter!

Apple Music i Eplehuset >

 

 

 

Våre beste tips.

I motsetning til flere andre strømmetjenester, er ikke Apple Music bare en strømmetjeneste. Går du inn på en av artistene du liker, finner du i tillegg til artistens album, låter og spillelister, også populære musikkvideoer, radiokanaler og unikt materiell artisten har publisert. Våre begeistrede kollegaer gir deg våre favoritter!

Apple Music i Eplehuset >

 

 

 

Denne artikkelen handlet om: