Tilbake til Ekspertise

Om Familieoppsett


Oppdatert: Desember 2020


Hele familien kan nå bruke Apple Watch - også de som ikke har en iPhone! Med Familieoppsett kan hele familien bruke alle de viktigste helse- og sikkerhetsfunksjonene på Apple Watch, som Nødanrop (SOS), Siri og App Store. Foreldre kan i tillegg komme i kontakt med barna og finne ut av hvor de er.

Les mer om hva som er nytt med Familieoppsett og watchOS 7!

 

Hva trenger du?

For å konfigurere en Apple Watch for et annet familiemedlem, trenger dere en iPhone 6s eller nyere med iOS 14 eller nyere installert. Telefonen brukes til å gjøre den første konfigurasjonen og for å administrere enkelte av funksjonene på klokka, men den trenger utover det ikke å være tilkoblet andre familliemedlemmers Apple Watch, med mindre man ønsker det.

For Apple Watch er Familieoppsett tilgjengelig på alle Apple Watch Series 4 med Cellular og Apple Watch SE med Cellular eller nyere, med watchOS 7 eller nyere installert. Den klokken som et barn eller eldre familiemedlem skal bruke, må altså være en Cellular-modell.

Slik konfigurerer du en Apple Watch for et annet familiemedlem
 

Alle har sin egen Apple ID og kan laste ned appene som passer best for dem direkte ned på Apple Watch.
 

Hold praten gående i familien med muligheten for å ringe og motta samtaler rett på armen.
 

 

Hva kan man gjøre med Familieoppsett?

Hvert familiemedlem har sin egen Apple ID og et eget telefonnummer via separat abonnement. Abonnement kjøpes gjennom støttede teleoperatører. Så kan alle bruke funksjonene på Apple Watch for å ringe og motta telefonsamtaler, sende og motta meldinger og e-post, snakke gjennom WalkieTalkie, opprette avtaler og oppgaver i Kalender og Påminnelser, høre på musikk med Apple Music og et par trådløse hodetelefoner, navigere via Kart-appen m.m.. I App Store kan de også laste ned apper direkte inn på Apple Watch.

Som foreldre eller organisator har dere fortsatt muligheten til å godkjenne kontakter og bruke Innholdrestriksjoner for å begrense hva som blir sett på og Spør om kjøp til å bestemme hva som kan lastes ned.

Les mer om Apple i familien for funksjoner for Foreldrekontroll
 

Alle kan lage sine helt egne unike urskiver, men også dele dem med resten av familien via Meldinger.
 

Med Støy-appen kan man bli varslet når Apple Watch registrerer lydnivåer som kan påvirke hørselen.
 

Ved å aktivere Skoletid, en ny funksjon i Familieoppsett, kan dere begrense tilgangen til apper, skjule varslinger (Ikke forstyrr) og annet som kan ta bort oppmerksomheten under undervisningen eller i løpet av skoletiden. Foreldre eller organisator kan lage faste tidsplaner, slik at Skoletid automatisk aktiveres ved bestemte tider.

Med Nødanrop SOS kan man på Apple Watch be Siri om å ringe et nødnummer eller nødkontakten. Man kan også aktivere en innstilling som gjør at Apple Watch automatisk ringer nødetatene ved behov for hjelp. Dette gjelder blant annet ved funksjoner som Fallregistrering. Som foreldre eller organisator vil dere automatisk bli varslet dersom dere er satt opp som nødkontakt.

Dere kan også sette opp Nødinfo, med informasjon om f.eks. medisiner eller allergier, slik at barna eller eldre familiemedlemmer har lett tilgang på denne informasjonen rett på armen. For eldre familiemedlemmer kan man velge urskiven Forstørret, som gjør det enklere å se klokkeslett og informasjon på skjermen til enhver tid.

Med Finn personen kan alle dele posisjonen sin med hverandre. Som foreldre eller organisator kan dere også velge om dere ønsker å få automatisk varslinger for posisjonen én gang, flere ganger eller etter tidsbaserte planer. For mindre barn er det kanskje ønskelig med flere varslinger, imens for eldre barn kun én gang og for å vite at de har kommet hjem fra skolen.
 

Aktivitetsringene er tilpasset for barn og registrerer aktivitetsminutter i stedet for forbrente kalorier. Treningsøktene Gange utendørs, Løping utendørs og Sykling utendørs er tilpasset for barn.
 

Alle i familien kan bruke Aktivitetsdeling og utfordre hverandre eller venner til konkurranser rett på håndleddet.
 

 

 

Trenger du hjelp med å komme i gang med Apple Watch? Hos oss kan du booke din egen Apple-ekspert.

Les mer  >

 

 

Trenger du hjelp med å komme i gang med Apple Watch? Hos oss kan du booke din egen Apple-ekspert.

Les mer  >