Slik finner du hodetelefoner som passer best for deg.

Er du på utkikk etter et par nye hodetelefoner, men ikke helt vet om du skal velge ørepropper, hodetelefoner, trådløse eller kablet?

Vi har laget en serie med artikler med tips til hva du bør se etter før du går til innkjøp, fordeler med de ulike typene og mer. 

Ørepropper.

Teknologien på ørepropper har blitt utrolig god, og man kan få ørepropper med likeverdig lyd som store klokker, som både er trådløse og har støyreduksjon - uten at man går på akkord med lydopplevelsen. De har også fordelen av å være lette og enkle å ta med seg, og det gjør dem til favoritt for mange.

Ørepropper passer til alle aktiviteter, men ekstra godt om man er mye på farten og vil ha noe som ikke tar stor plass. Og fordi du kan ha dem på deg hele dagen, rundt halsen eller i veske/jakke, er de alltid der når du trenger dem.

Kjøper du et par ørepropper så anbefaler vi at du tester ut flere av de medfølgende gummi- eller skumgummituppene når du kommer hjem. Du vil bli overrasket over hvor stor forskjell det gjør å finne de tuppene som sitter helt perfekt. Det skal ikke kjennes ut som de er på vei til å skli ut (det blir fort plagsomt), men de skal heller ikke presse for mye mot øret (det blir ubehagelig). 

Om du vet at de skal være med deg overalt så er det lurt å sjekke at de er laget for å tåle en støyt og har medfølgende etui for når du er på reise.  Skal du ha dem på deg ute i all slags vær, så anbefaler vi at du ser etter noen som er vannbestandige (tåler litt fukt, svette og lett regn).

 

Hvilket lydbilde foretrekker du?

Hva du opplever som god lyd er avhengig av dine egne preferanser, som hva slags type musikk du hører på og hvilket lydbilde du foretrekker. Med lydbilde så mener vi f.eks. om du liker en fremtredene bass, kanskje fordi du hører mye på hip hop og R&B. Eller et mer nøytralt lydbilde som like godt får frem bass, mellomtoner og diskant fordi du hører på rock eller klassisk musikk.

Tips: Skal du teste ut et par hodetelefoner, gjerne finn frem favorittsangen som du kjenner godt. Da vil du enkelt kunne vurdere om lydbildet er slik du kjenner det, og enda bedre, om hodetelefonene får frem toner og lyder som er med på sporet, men som du aldri har lagt merke til. Kanskje forelsker du deg i låten på nytt.

Klassisk og rent.

Bose har generelt et lydbilde som regnes for å være nøytralt med veldig rene toner, og passer veldig godt til alle typer musikk. Her får du en lyd som virkelig får frem vokal og instrumenter.

Masse fylde.

Beats har en noe mer fremtrende bass, men også masse fylde, som gjør seg utmerket for de som liker at lyden skal ha en ekstra tyngde, hører mye på hip hop og r&b.

Signaturlyd.

Du får den gjenkjennelige signaturlyden til Bang & Olufsen - uansett hvilken av deres hodetelefoner du velger. Premium lyd, rene og klare toner og fyldig bass.

 

Skal jeg velge trådløse?

Friheten du får uten kabler kan rett og slett ikke sammenlignes. Vi mener det løfter lytteopplevelsen. Du slipper å nøste opp knuter på kablene før du kan begynne å lytte. Det er ingen eller liten risiko for slitasjeskade eller brudd på kabelen. Du kan fritt bevege deg rundt, uten å måtte dra med deg enheten man spiller fra. Med de fordelene, lydkvalitet i toppklasse og alle prisklasser, så er det få grunner til å ikke velge trådløse.

Bekymret for at det plutselig skorter på batteri? Med en heldags spilletid på én lading er sjansen for å gå tom på verst tenkelig tid lite sannsynlig. Mange har så kort ladetid at kun 5 minutter raskt gir 2-3 timer avspilling. Heller noen minutter med lading når man snører på skoene enn å nøste opp kabler.

 

Denne artikkelen handlet om:


 

Er du på utkikk etter hodetelefoner? Du kan lese våre tips og råd her.

 

Er du på utkikk etter hodetelefoner til trening? Du kan lese våre tips og råd her.